Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș


Program

Închis
Vezi programul

Address

Victoriei 18, 110017 Pitesti, Pitesti, Romania, 110017

Despre

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș se află în centrul Municipiului Pitești în apropierea primăriei. Este o instituție publică de cultură, coordonată și finanțată de Consiliul Județean Argeș, care are misiunea de a promova cunoașterea, obiectivul final fiind satisfacerea intereselor de studiu, lectură, informare, documentare, educare și recreere pentru întreaga comunitate argeșeană. Biblioteca Județeană Argeș oferă cititorilor săi peste 400.000 de publicații, colecții enciclopedice reprezentative de cărți, periodice, documente grafice și audio-vizuale, românești și străine.

Anul 1869 este anul de referință în care se pun bazele unei biblioteci publice în orașul Pitești. În acest an, Paraschiva Stephu își întocmește testamentul, prin care lasă 200 de galbeni austrieci pentru organizarea unei biblioteci publice. Conducerea primăriei a fost de acord cu acest demers, dispunând elaborarea unui regulament de organizare și funcționare a bibliotecii. 

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș ne întâmpină cu bustul din bronz, realizat de artistul plastic piteștean Vasile Rizeanu, al boierului Dinicu Golescu, care a înființat în perioada 1926-1930 pe domeniul său de la Golești Școala Slobodă Obștească, prima școală unde fetele învățau alături de băieți. Din acest motiv, biblioteca îi poartă numele, devenind patronul spiritual, întrucât a avut un rol important în dezvoltarea județului Argeș.

Evenimente ce urmează

Photo Gallery

Alte sugestii

Vasile Rizeanu, un sculptor, o operă (Bustul lui Dinicu Golescu)

Educatie

Elzevirele și ex-libris-urile Ducelui de Berwick

Educatie

Collection Complette des Oeuvres de M. De Voltaire, o raritate bibliofilă

Educatie

Epistolae familiares, de Marcus Tullius Cicero, cea mai veche carte din fondul Colecțiilor Speciale

Educatie

Cărți premiate la Expoziția Internațională de la Paris din 1878

Educatie