Informații utile


Info Trafic

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, în special dacă circulă pe un carosabil umed, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să sporească atenția la volan, asigurându-se temeinic la efectuarea fiecărei manevre.

Reamintim de obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelopele de iarnă pentru circulația pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, cu recomandarea de a-și planifica foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă!Premieră expozițională la Palatul Șuțu: „Monumentele României Mari din București”

Muzeul Municipiului București invită publicul să viziteze, începând cu data de 8 decembrie 2021, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr 2), expoziția „Monumentele României Mari”, care propune publicului o excursie prin Bucureștiul interbelic, atunci când au fost ridicate monumente și statui care să păstreze memoria celor care s-au jertfit în Marele Război pentru atingerea idealului național. După încheierea războiului, pe hărțile marilor orașe a apărut un nou tip de monument: „monumentul comemorativ”, care a luat locul celor ce aminteau de oameni de seamă ori celebrau evenimente, aducându-i astfel în prim plan pe cei mulți și necunoscuți care au pierit. Este nevoie de cunoașterea simbolisticii acestor monumente la nivelul publicului bucureștean și readucerea în prim plan a unor monumente dispărute din spațiul public. 

„Complexitatea acestui demers este dată de existența monumentelor în diferite locuri, așa cum sunt cele din piețe și artere, cele din cimitire, instituții cât și monumentele ridicate de comunități locale, cum este cazul localităților limitrofe care în prezent sunt incluse în oraș. În Capitala României Mari au fost ridicate monumente care să aducă aminte de jertfa întru realizarea idealului național: unirea tuturor românilor între granițele unei singure țări. Astfel că, începând din anul 1922, pe harta Bucureştilor au apărut Mormântul ostașului necunoscut și Arcul de Triumf. Celor două monumente le vor urma altele - dedicate medicilor militari, ale militarilor din arma geniului, infanteriștilor, ceferiștilor, aviatorilor, vânătorilor de munte, ale comunităților locale sau etnice - cât și cele ridicate în cimitirele în care își dorm somnul de veci cei căzuți pe câmpul de luptă aflați de ambele părți ale baricadelor. 

Monumentele comemorative ale Primului Război Mondial scot în evidență numărul nemaiîntâlnit al celor care au pierit în timpul ostilităților. Vor putea fi văzute în expoziție și alte monumente dispărute astăzi, așa cum sunt cele ale Eroilor Corpului Didactic sau al Infanteriei, ambele demontate în vederea reamplasării atunci când se căuta amplasamentul Monumentului Regelui Ferdinand I în zona Pieței Victoriei, pentru ca, în final, astăzi nici acesta din urmă să nu mai existe, fiind demolat de către regimul comunist la preluarea totală a puterii. Expoziția are în centru proiectul Monumentului Unirii Principatelor (1909) al lui Dimitrie Paciurea, care este primul pas în realizarea Marii Unirii, şi este completată de o componentă din domeniul faleristicii. Vor putea fi văzute, de asemenea, și monumente ale comunităților etnice, precum cea evreiască sau armeană, ai căror membri au participat la război, jertfindu-se pe câmpul de luptă pentru realizarea idealului național al patriei adoptive. O altă categorie este cea a monumentelor soldaților străini care au pierit pe câmpul de luptă”, a declarat dr. Cezar Petre Buiumaci, muzeograf, curator al expoziției.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8 decembrie 2021 – 27 martie 2022. 

❗️ Situație persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) în Argeș și în țară. Teste efectuate la 24 de ore. Coeficientul infectărilor.

  Grupul de Comunicare Strategică: *BULETIN DE PRESĂ  14 Ianuarie 2022, ora 13.00 

🔴 În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.884 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 99 mai mult decât în ziua anterioară. 1.047 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 
Evoluția cazurilor noi pozitive din ultimele 7 zile o găsiți în graficul de mai jos.
image.png 76,7 KB
Graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
image.png 65,4 KB
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.613 teste RT-PCR (10.356 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.257 la cerere) și 42.604 teste rapide antigenice. 
 
Despre grup: În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării și prevenirii, la nivel național, a cazurilor de infecție cu COVID-19 și în vederea asigurării unei comunicări corecte și transparente a populației și a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcționează în cadrul DSU și reunește reprezentanți ai MAI, DSU, MS, MAE precum și alte autorități naționale competente. 
Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.
Argeșul are acum un site dedicat județean de informare COVID-19.👀

Avertisment Poliția Română

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? 
Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.
La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing.
Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.
Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.
Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.


DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020
Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.
Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

Noi condiții de călătorie în Bulgaria
S-a prelungit, din nou, starea de alertă pe teritoriul României!
Un dar pentru piteșteni: A fost dezvelită sculptura “Imaculata Concepțiune”
⚠️LISTA actualizată cu #țările incluse de România pe lista roșie & galbenă!
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online