Informații utile Argeș


RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE pe mai multe drumuri naționale în minivacanța de SFÂNTA MARIA

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit CNAIR, în perioada 14 – 18 august 2019, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă pe mai multe artere rutiere, astfel:

De minivacanța de Sfânta Maria, program special

Pitești
*Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești anunță cetățenii că, în perioada zilelor declarate libere, respectiv în intervalul 15.08.2019 - 17.08.2019, programul de lucru cu publicul al funcționarilor din cadrul Serviciului de Stare Civilă, situat în B-dul I.C Brătianu nr.39, va fi asigurat după următorul orar:
•15.08.2019, între orele 10:00 - 12:00 - înregistrare acte de deces;
•16.08.2019, program normal cu publicul între orele 8:30-12:30 - înregistrare acte naștere, căsătorie, deces, eliberari cereri, etc.;
•17.08.2019 program normal cu publicul între orele 8:30-13,30 -înregistrare acte de deces și oficiere căsătorii;
•18.08.2019 între orele 10:00-12:00 - înregistrare acte de deces pentru situațiile exepționale (termenul legal de declarare a decesului de trei zile e depășit, înhumarea se face într-o localitate situată la o distantă mai mare de 200 km de Municipiul Pitești sau alte cazuri justificate) se va lua legătura cu personalul din cadrul Primăriei Pitești.
Programul special de lucru cu publicul se va regăsi afișat și la sediul Serviciului de Stare Civilă, situat în B-dul I. C Brătianu nr.39.

**SC Publitrans 2000 SA informează că, în perioada 15-18 august 2019, circulaţia autobuzelor în municipiul Piteşti se va desfăşura după următorul program:
-în ziua de 15 august 2019, programul autobuzelor va fi specific zilelor de sâmbătă;
-în zilele de 16, 17 şi 18 august 2019, programul va fi specific zilelor de duminică.
În această perioadă, vor circula şi autobuzele de pe linia Centru – Cimitir Sf. Gheorghe, cu următoarele plecări:
Centru - staţia Al. Davila: 8:00, 09.00, 10.00, 11.00, 12.00 13.00;
Cimitir Sf. Gheorghe: 8:50, 09:50, 10:50, 11:50, 12:50, 13:50.

​Punctele de vânzare (bilete/abonamente) vor funcţiona după un program normal, cu excepţia zilei de joi, 15 august 2019, când programul va fi următorul:
- 09:00-17:00: Piaţa Traian, Trivale Complex II, Complex Craiovei, B.A.T. Bascov, Kaufland Nord, Casa Cărţii;
- 07:00-20:00: Teatru Al. Davila, Piaţa Găvana, Prundu Complex II;
- INCHIS: Prundu Complex I, Gară Sud, Trivale Complex I, Cap linie Războieni, Comisariat, Dedeman, Autogara Nord, Spitalul Militar, Gară Nord;
______
Mioveni
Având în vedere că zilele de joi, 15 august şi vineri, 16 august sunt declarate zile libere, conducerea Primăriei Mioveni informează că programul de lucru cu publicul va fi sistat în această perioadă atât la primărie cât și la ghișeele SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, iar programul de funcționare a Pieței Agroalimentare „Dacia” va fi următorul:
Joi, 15 august - închis;
Vineri, 16 august- închis;
Sâmbătă, 17 august - între orele 7.00 și 16.00;
Duminică, 18 august - între orele 7.00 și 16.00;
Programul pieței va reveni la normal luni, 19 august 2019.
La nivelul serviciilor publice și al S.Ed.C. Mioveni vor funcționa echipe de intervenție în toată această perioadă.

Evenimente cultural-educative organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 13-22 august

*Marți, 13 august, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, Clubul literar- artistic „Mona Vâlceanu”, având-o ca invitată pe jurnalista Aida Vâlceanu, eveniment coordonat de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu;

**Miercuri, 14 august, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, dezbaterea interactivă, cu tema „Tantrum – criza de opoziție a copilului”, susținută de psihologul Natalia Drăgoescu, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul „Personalitatea de la A la Z”, coordonat de psihologul-clinician Camelia Dragomirescu;

***Marți, 20 august, de la ora 17,00, în Complexul Expozițional Casa Cărții (parter), vernisajul expoziției de pictură, sub genericul „Energie, simbol și culoare”, de Andreea Adeline Lazăr;

****Miercuri, 21 august, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, lansarea cărții cu titlul „Piatra cerului și a pământului” (Editura Academiei Române), de preot prof.univ.dr. Ioan Stancu, eveniment editorial coordonat de poeta Denisa Popescu;

*****Joi, 22 august, de la ora 16,00, în Sala Simpozion, de la Casa Cărții, Cenaclul „Armonii Argeșene”, eveniment organizat în colaborare cu Liga Scriitorilor Români Filiala Argeș, coordonat de redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean, scriitorul Nicolae Cosmescu.

AVERTIZARE INFOTRAFIC: NU OPRIŢI NEJUSTIFICAT PE BANDA DE URGENŢĂ A AUTOSTRĂZILOR!

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând situaţii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite .

Pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă conducătorilor auto ca în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Amintim că, oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

Pitești: Atenție, se stropește!

Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeş, Primăria Municipiului Piteşti anunţă :
în perioada 07.08 - 27.08.2019 se vor executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre contra bolilor și dăunătorilor plantelor. Aceste tratamente se efectuează la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale și în zonele verzi de pe raza Municipiului Piteşti.
Pe timpul efectuării tratamentului, populaţia este rugată să evite scoaterea animalelor (câini, pisici) în parcuri şi pe străzi timp de 2 ore, să protejeze rufele întinse în spaţiile deschise, să ţină geamurile închise şi să nu blocheze accesul utilajelor care participă la această acţiune.
Tratamentul se va efectua în cartiere, pe timpul zilei, între orele 7:30 – 11:30, după următorul program:

07.08 – 08.08.2019 – Parc Prundu, B-dul Petrochimiștilor, B-dul Republicii, Cartier Tudor Vladimirescu;

09.08 – 12.08.2019 – Parcul Tineretului, Calea Craiovei, Str. Exerciţiu, Str. Vasile Pîrvan, Cartier Războieni;

13.08 – 14.08.2019 – Parc Central, Str. Maior Șonțu, Str. Gheorghe Șincai, Cartier Popa Șapcă, Parc Ștrand;

16.08 – 19.08.2019 – Zona Centru, Calea București, Cartier Traian, Str. Mărășești, Str. Teilor;

20.08 – 21.08.2019 – Parc Trivale, Parc Făget, Str. Nicolae Dobrin, B-dul Libertății, Cartier Trivale;

22.08 – 23.08.2019 – Expo – Parc, Zona Nord, Calea Bascov, B-dul Negru – Vodă, Parc Lunca Argeşului;

26.08 – 27.08.2019 – Parc Lumina, Parc Albina, B-dul Nicolae Bălcescu, Cartier Găvana II și III;

În caz de timp nefavorabil, perioada de efectuare a acestor stropiri se va prelungi cu numărul de zile improprii tratamentului.
Tratamentele vor fi efectuate dimineața, evitându-se orele cu temperaturi ridicate.

E oficial: Minivacanță de Sfânta Maria!

Guvernul a declarat ziua de 16 august, zi liberă, în urma ședinței Executivului care a avut loc miercuri. Recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru până la finalul lunii august.
!Nu vor beneficia de zi liberă angajatii care trebuie să asigure permanența și magistrații care au termene în procese în data respectivă.
15 august, data la care se praznuieste Adormirea Maicii Domnului, este sărbătoare legală.

Atenție șoferi: restricții de circulație!

*Circulaţia întreruptă pe ambele sensuri de mers pe DN 73D, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş, ca urmare a unei alunecări a corpului drumului cu deplasarea acestuia pe un sector de 200 metri. Ruta ocolitoare este DN 73 Piteşti - Câmpulung.

**Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 5 București - Giurgiu, traficul rutier pe podul peste râul Argeș de pe raza localităţii Adunații Copăceni, judeţul Giurgiu, este închis pentru aproximativ 6 luni, pentru efectuarea de reparații. Circulaţia se desfăşoară deviat pe un pod provizoriu din apropiere, pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu restricţie de 30 km/h.

***Pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 36, pe sensul de mers către Bucureşti, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, se circulă doar pe banda a doua, cu restricţie de viteză de 80 km/h, pentru continuarea lucrărilor de reparaţii la pod, efectuate pe prima bandă şi pe cea de urgenţă, până la data de 1 august 2019.

Cursuri de balet și gimnastică pe timpul vacanței, la Centrul Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează și în perioada vacanței de vară cursuri de balet și gimnastică, sub îndrumarea antrenoarei Nicoleta Andrei, marți și joi de la ora 10,00, în Sala Balet și Gimnastică de la Casa Cărții.
La curs pot participa copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, care învață elemente de balet, gimnastică ritmică, gimnastică acrobatică, gimnastică aerobică, gimnastică estetică.
Mulți dintre copiii care au urmat astfel de cursuri la Centrul Cultural Pitești au participat la concursuri naționale și internaționale, remarcându-se prin menținerea de 4 ani a titlului de Campion Balcanic, dar și prin numeroase trofee și premii. Olimpic Argeș Gym Pitești este al doilea club din țară, care activează în domeniul gimnasticii estetice, fiind afiliat la Federația Internațională de Gimnastică Estetică.
În cadrul cursului se lucrează la pregătirea corporală a fiecărui participant, la inițierea în gimnastică, pe fiecare categorie de vârstă, dar au loc și work-shop-uri, unde sunt abordate pregătirea metodologică, psiho-motorie, psihologică, îndrumarea spre performanță, spiritul de echipă, dialogul social.

2 străzi din Pitești, în reabilitare!

Străzile Banat și Vasile Lupu au intrat în reabilitare, lucrările de asfaltare a acestor străzi având o durată de execuție de 3 luni, pentru strada Vasile Lupu, respectiv de 4 luni, pentru strada Banat.
Cele două străzi vor fi reabilitate în totalitate, pe toată lungimea lor, valoarea lucrărilor fiind de 3.898.000 de lei, inclusiv TVA.
Se vor efectua lucrări de decopertare, urmate de săpare și balastare, finalizate prin turnare de covor asfaltic. De asemenea, vor fi montate borduri, iar strada Banat va fi lărgită.
Străzile nu vor fi închise circulației, cu recomandarea, pentru participanții la trafic, de a circula prudent, cu evitarea tronsoanelor pe care se execută lucrările la momentul respectiv

Program prelungit la Serviciul PAȘAPOARTE, în Pitești

Programul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Argeş va fi prelungit, de luni, 24 iunie, în fiecare zi, până la ora 18.30. Măsura este menită să ducă la evitarea aglomerației la ghișee, în sezonul estival.

Pașapoartele simple temporare vor fi eliberate numai în anumite condiții, iar termenele de valabilitate ale pașapoartelor simple electronice vor fi de:3 ani pentru minorii în vârstă de până la 12 ani, 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani și de 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

În ce priveşte punctele de lucru mobile, din Câmpulung, Curtea de Argeş şi Mioveni, programul nu se va schimba.
CÂMPULUNG
JOI - 09:30 - 14:00 - primiri cereri / eliberări paşapoarte simple electronice deplasarea se face o dată la 2 săptămâni - informaţii la tel. (0248) 610200
CURTEA DE ARGEŞ
JOI - 09:30 - 14:00 - primiri cereri / eliberări paşapoarte simple electronice deplasarea se face o dată la 2 săptămâni - informaţii la tel. (0248) 610200
MIOVENI
VINERI - 09:30 - 14:00 - primiri cereri / eliberări paşapoarte simple electronice deplasarea se face o data la 2 săptămâni începând cu data de 06.12.2013- informaţii la tel. (0248) 610200.

Pitești: Precizări importante privind stabilirea REȘEDINȚEI

Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești face o serie de precizări pentru persoanele interesate de stabilirea reședinței.
Astfel, pentru înscrierea menţiunii de stabilire a reşedinţei în actul de identitate, persoana interesată se adresează serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor pe raza căruia locuieşte temporar, completând în acest sens Cererea pentru înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 19, la care anexează următoarele documente:
a) actul de identitate în care urmează a se înscrie menţiunea de stabilire a reşedinţei;
b) documentul cu care se face dovada adresei de reşedinţă, original şi copie.

În situaţia în care solicitantul nu deţine un act privind titlul locativ, încheiat în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, găzduitorul sau, după caz, reprezentantul său legal, îşi va exprima consimţământul prin completarea rubricii corespunzătoare din cererea pentru înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei, în prezenţa personalului serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, sau printr-o declaraţie dată în faţa poliţistului de ordine publică, a notarului public ori a funcţionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.
În situaţia în care găzduitorul nu se poate prezenta la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, declaraţia de primire în spaţiu poate fi consemnată la notarul public, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate ori în faţa poliţistului de ordine publică din cadrul unităţii de poliţie pe a cărei rază teritorială este situat imobilul.

Se angajează! Află noile locuri de muncă din Argeș

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), peste 28.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național.
!Dintre acestea, circa 500 sunt disponibile în judeţul Argeş. Cele mai multe oferte sunt pentru agent de securitate și lucrător comercial.
Din numărul total al locurilor de muncă, 1.371 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 16.000 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii, arată ANOFM.
Oferta locurilor de muncă în Argeș poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.arges,anofm.ro), la secțiunea - Locuri de muncă vacante.

500 de locuri disponibile în Argeş

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.

Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

6 restaurante și pub-uri de unde să mănânci în Argeș
Idei de vară, în Argeș
Poftă de ceva dulce?
Camere web
Informații utile Argeș