Informații utile

Info Trafic

S-a deschis circulația rutieră pe unul dintre cele mai spectaculoase poduri din județul Argeș, situat pe DN73, sectorul Pitești - Brașov, pod care traversează râul Dâmbovița!

Podul Dâmboviței este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România.
Are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri, iar construcția lui (finanțată prin POIM) a durat 1 an și 6 luni.
Acesta preia traficul rutier pe traseul istoric Rucăr - Bran și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania.
Atât turiștii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât și marii transportatori vor beneficia de siguranță și confort o dată cu deschiderea circulației pe noul pod.
Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.
Noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluții tehnice care să nu afecteze mediul și care să permită accesul la proprietățile din proximitatea sa.
***

În perioada 22.11.2023 – 01.12.2023 se va desfășura un transport cu depășiri pe traseul:

Constanța Poarta 7 – A4 – DN3 – Murfatlar – DN22C – DN2A – Giurgeni – Urziceni – DN 2 - Adjud – Bacău –DN2 – Centura Suceava – DN17 - Scheia.
Vehiculul transportă un agregat.
Lățimea maximă a vehiculului este 4,50 m, masa totală 271 tone, lungime 42 m, înălțime 5,70 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculul va fi însoțit de autovehicule de însoțire autorizate și de echipaje ale poliției rutiere. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

****

  •  Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC. 
  • Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale.
Hartă interactivă - Situatia Traficului Rutier

Expoziția „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”

Muzeul Municipiului București invită publicul la vernisajul expoziției „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”, eveniment care va avea loc vineri, 17 noiembrie, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2).

Expoziția anuală a Pinacotecii Muzeului Municipiului București are o importanță aparte pentru că se înscrie în contextul mai general de celebrare a 30 de ani de francofonie în România.

„Mijlocul secolului al XIX-lea marchează momentul în care din ce în ce mai mulți pictori români vor pleca să studieze arta la München sau la Paris, contactul artiștilor români cu marea artă europeană devenind tot mai intens.

Theodor Aman, întemeietorul Școlii de Belle-Arte din București, alături de Gheorghe Tattarescu, va fi unul dintre primii pictori români plecați să studieze la Paris. În perioada studiilor, dar și în timpul călătoriilor sale în Occident, Aman a realizat câteva picturi reprezentând peisaje din Franța, cum ar fi curtea de la Contrexéville sau peisaje cu străzi la Spa, localitate situată în regiunea Valonia din Belgia.

La École des Beaux-Arts de la Paris, dar și în cadrul școlii neoficiale de la Barbizon se vor forma primii pictori importanți pentru istoria artei naționale: Theodor Aman (deja menționat), Nicolae Grigorescu și Ion Andreescu, Ștefan Luchian și aproape toți pictorii afirmați în perioada interbelică din spațiul românesc. Parisul, sudul Franței sau Bretania, peisajele urbane sau rurale din aceste zone au fascinat generații întregi de artiști români, demn de remarcat fiind chiar Nicolae Grigorescu, care vizitează: Dinan, Dinard, Saint-Malo, Mont-Saint-Michel, țărmul Normandiei, Granville. Îl vor urma, în alte călătorii inițiatice: Nicolae Grant, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Max Wexler Arnold, Eustațiu Stoenescu, Ștefan Popescu, Elena Popea, Iosif Iser sau Jean Alexandru Steriadi. Peisajele realizate, de exemplu, de Cecilia Cuțescu Storck în Franța, Italia, Spania și Portugalia rămân și acestea de referință în arta românească.

În general, în perioada interbelică, foarte mulți artiști își desăvârșesc studiile la Paris, cu profesori și artiști celebri în epocă, precum Lucien Simon, Jean-Paul Laurens, Henri Mattise. Ultimul dintre aceștia a fost coleg și prieten cu Theodor Pallady. Sculptorii sau femeile-sculptor au studiat în atelierele lui Rodin, Bourdelle sau în atelierul lui Constantin Brâncuși de la Paris. Antoine Bourdelle, de exemplu, a întreținut o relație specială cu Anastase și Elena Simu. Cei doi colecționari nu numai că au achiziționat lucrări chiar din atelierul acestui sculptor renumit, dar au fost și portretizați de către artist.

După cel de-al Doilea Război Mondial, care a instituit, în final, regimurile comuniste în estul Europei și în România, afirmarea artei românești în vestul Europei a fost încetinită timp de peste patru decenii, în perioada 1945-1989”, au declarat dr. Elena Olariu, director adjunct Secția Artă și drd. Angelica Iacob, șef Secția Artă - Muzeul Municipiului București.

Iubitorii de artă și admiratorii marilor maeștri ai picturii românești vor avea posibilitatea să vadă în noua expoziție în jur de  60 de lucrări, realizate, în mare parte, în Franța. Pe simeze se vor regăsi tablouri semnate de Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, George Demetrescu Mirea, Filip Marin, Gabriel Popescu, Theodor Pallady, Ștefan Popescu, Gheorghe Petrașcu, Kimon Loghi, Cecilia Cuțescu Storck, Iosif Iser, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Lucia Dem(etriade) Bălăcescu, Gheorghe Ionescu Sin, Max W. Arnold, Ștefan Constantinescu. De asemenea, în expoziție va putea fi admirată și o sculptură din bronz realizată de Jean-Antoine-Marie „Antonin” Idrac (1849-1884), care a fost donată de Consiliul Comunal al orașului Paris către Primăria Municipiului București în 22 august 1938, apoi transferată de la Cabinetul Primarului General către Pinacoteca Muzeului Municipiului București. 

Expoziția tematică „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil” va putea fi vizitată în perioada 17 noiembrie 2023 - 29 septembrie 2024.

ATENȚIE LA FRAUDELE ONLINE!

Astfel de anunțuri sunt atât de FAKE…dacă ar avea miros, s-ar simți de la o poștă!
Nu sunt singurele! Aici se alătură și cele de la așa-zisele firme de curierat, bănci, etc! 
Nimeni nu oferă nimic gratuit! Atenție la click(bait)!

sursa: #poliția_română
Aici vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.


DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020
Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.
Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

Pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate după noua formulă!
Cursuri de securitate cibernetică pentru elevi și adulți, în cadrul proiectului national #SIGURANȚAONLINE
Se modifică plafoanele privind utilizarea plăților cash!
Vehiculele istorice vor achita tariful de utilizare și trecere pe rețeaua rutieră națională❗
Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Mioveni, în calitate de beneficiar anunță începerea proiectului: “Dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ din orașul Mioveni și comuna Davidești, jud. Argeș”