Informații utile Argeș


CAMPANIA „HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

Campania „Hoții îți invadează intimitatea” are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.
Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.
Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu o firmă privată, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate.
Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.

Comisar-șef de poliție Sorin Stănică, Director al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii: „Suntem preocupaţi permanent de diseminarea mesajelor preventive, astfel încât cetăţenii, prin metodele pe care le adoptă, să-şi protejeze valorile deţinute. Apreciem ca binevenită colaborarea cu partenerii noștri, întrucât se crează premisele unor acțiuni de succes care să contribuie la diminuarea riscului de victimizare a membrilor comunităţii. Poliţiştii din cadrul Institutului şi al structurilor judeţene de profil vor asigura suportul informaţional privind infracţionalitatea contra patrimoniului - legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie.”

La nivelul României, în primele 10 luni ale anului 2019, au fost sesizate cu 4,12% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018.
Per ansamblu, mediul urban se confruntă cu un număr mai mare de astfel de fapte, comparativ cu mediul rural. Astfel, în oraşe s-au înregistrat 54,5% infracţiuni de acest gen, în timp ce în zonele rurale au fost sesizate 45,5%.

Aşa cum vom face şi pe timpul derulării campaniei, recomandăm fiecărui cetăţean în parte:
• Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;
• Montează o încuietoare de calitate;
• Montează un sistem de alarmă;
• Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

Evenimente organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 9-15 decembrie 2019

Centrul Cultural Pitești vă invită la o serie de evenimente cultural-educative, în perioada 9-15 decembrie:
👉Luni, 9 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții: Spectacol literar-muzical dedicat sărbătorilor de iarnă, susținut de Trupa de Teatru „Robertto”, formată din copii și tineri care urmează cursul de actorie, sub îndrumarea artistului Robert Chelmuș, la Centrul Cultural Pitești;
👉Marți, 10 decembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții: Simpozionul cu tema „Constituție și Constituționalism în România” prilejuit de Ziua Constituției României, eveniment susținut de conf.univ.dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Pitești;
👉Marți, 10 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții: Dezbaterea interactivă cu tema „Arta de a fi feminină”, susținută de terapeutul Mariana Marilena Mihai, acțiune care se înscrie în proiectul de dezvoltare personală, sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta Simona Vasilescu;
👉Miercuri, 11 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții: Vernisajul Expoziției de metaloplastie, sub genericul „Sfinți ecveștri”, de Constantin Samoilă, eveniment coordonat de artistul plastic Constantin Samoilă;
👉Joi, 12 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Simpozion de la Casa Cărții, Cenaclul „Armonii Argeșene”, care va cuprinde o lectură publică susținută de participanți din propriile creații literare, eveniment lunar organizat de Centrul Cultural Pitești în colaborare cu Liga Scriitorilor Români Filiala Argeș, coordonator - redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean, scriitorul Nicolae Cosmescu;
👉Duminică, 15 decembrie, de la ora 15.00, în Complexul Expozițional „Casa Cărții”(parter): Concursul de street dance „Total Battle 6”, organizat de Centrul Cultural Pitești și de Clubul Total Dance, eveniment coordonat de coregrafii Lisa Schieb și Alexandru Marin.

„BUN GĂSIT, ROMÂNII MEI!” vă spune Centrul Cultural Județean Argeș!

Soliștii și instrumentiștii Orchestrei Doina Argeșului, dirijor Virgil Iordache, și-au propus să creeze atmosfera minunată a satului românesc, avându-i ca invitați pe Ion Paladi, Cristina Turcu Preda, Petrică Mîțu Stoian, Nineta Popa Ionescu și Dinu Iancu Sălăjanu.
Ansamblul folcloric Doina Argeșului va întregi tradiția, sporind valoarea spectacolului prin promovarea dansului folcloric specific arealului argeșean și muscelean.
Într-un moment în care explozia informaţională pare să pătrundă în toate domeniile cunoaşterii, redescoperirea culturii tradiţionale devine o necesitate. Privind folclorul muzical și coregrafic drept componentă de bază a culturii româneşti, Consiliul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean Argeș promovează artiștii locali și naționali, ducând tradiția mai departe, întrucât „De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica.”
Evenimentul are loc miercuri, 11 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești.
Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești și online pe www.bilete.ro

FII PRIETENOS, NU RĂUTĂCIOS! O campanie împotriva bullying-ului

❗️„Cineva care este hărţuit sau care îi hărţuieşte pe alţii are nevoie la rândul său de un prieten şi de sprijin. Creează ocazii pentru a-ţi arăta prietenia faţă de toţi.”
👉Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, colaborează cu Asociația Telefonul Copilului (organizaţie non-guvernamentală) și Cartoon Network (canalul internațional de televiziune pentru copii), în desfășurarea unei campanii, lansată astăzi, în București, prin care copiii sunt încurajaţi să nu fie răi unii cu ceilalţi.
🙏„Sub sloganul „Fii prietenos, nu răutăcios!”, campania are ca obiectiv sensibilizarea şi încurajarea copiilor de a lua măsuri împotriva hărţuirii şi agresiunii de orice fel. Ea susține puterea exemplului pozitiv, scopul acestei colaborări fiind de a informa, în egală măsură pe copii și părinți, despre bullying, şi pentru a oferi consiliere şi ajutor celor care au nevoie.

Informații de background:
Hărţuirea (bullying-ul) este atunci când o persoană se poartă urât în repetate rânduri cu o altă persoană sau o face dinadins să sufere. Oricine poate fi victima hărţuirii, indiferent de vârstă. Ea poate avea loc la şcoală, acasă sau online şi poate însemna că cineva te împinge, te loveşte, te tachinează, îţi ia lucrurile, îţi dă porecle, te ignoră intenţionat sau se ia de tine pentru că eşti altfel.

Această formă de abuz poate fi:
Verbală – tachinare, ignorare/izolare, bârfă, amenințări
Emoțională – excludere socială, umilire
Fizică – lovire, piedică, blocarea accesului
Sexuală – hărțuire, atingere explicită, avansuri repetate
Cyberbullying – trimiterea de mesaje, postări pe rețele

Un copil poate fi în situaţia de victimă a bullying-ului dacă îi este teamă să mai meargă la şcoală şi se plânge de dureri frecvente de cap şi de stomac pentru a evita să iasă din casă, are stări de panică sau coșmaruri, are puţini prieteni sau niciunul cu care să se joace, pare trist şi temător, vine de la şcoală cu hainele murdare sau cu lucrurile distruse ori are la el arme albe (cuţite, bricege sau foarfece).

În Pitești, se alătură campaniei „Fii prietenos, nu răutăcios!”, Lexford Castel Școală Gradiniță și Cabinet de Avocatură Cătălin Gherzan.

Pollux Residence, București Militari Vest, o investiție pentru viitor!

Descoperă oferta Pollux Residence, București Militari Vest:
Garsonieră de la 24 500 euro cu TVA inclus
Apartament de la 34.800 euro cu TVA inclus
Apartamentele si garsonierele se vând complet finisate, branșate la toate utilitățile, contorizate separat, și dispun de: centrală proprie, uși de interior, ușă intrare antiefracție, tâmplărie PVC, gresie, faianță, parchet import Spania și obiecte sanitare ceramică.
Ansamblul dispune de supermarket, spațiu de joacă pentru copii, locuri de parcare, acces securizat pentru rezidenți și supraveghere video.

Adeverinţa de venit, Certificatul fiscal şi Cazierul fiscal pot fi obţinute prin Spațiului Privat Virtual fară deplasarea la sediul organului fiscal

Printre documentele disponibile prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual se numără şi „Adeverinţa de Venit”, „Certificatul de atestare fiscală” şi „Cazierul fiscal”, care pot fi obţinute fără deplasarea la sediul organului fiscal, cu economisire de timp şi bani.
Pentru a putea beneficia de modalitatea de comunicare online cu administraţia fiscală şi de toate avantajele pe care aceasta le oferă recomandăm contribuabililor înscrierea în „Spaţiul Privat Virtual”. Atât la sediul A.J.F.P. Argeş, cât şi in cadrul unităţilor fiscale teritoriale sunt disponibile calculatoare pentru contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu au acces la internet.
Toate documentele puse la dispoziţia persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altei entităţi fără personalitate juridică prin intermediul Spaţiului Privat Virtual sunt înscrisuri cărora li s-a incorporat sau li s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă în sensul Legii 455/2001, republicată şi al Regulamentului (UE) nr. 910/2014, nefiind necesară prezentarea la organul fiscal pentru semnătură sau stampilă.
Instituţia publică, autoritatea publică sau orice altă persoană căreia persoana fizică, persoana juridică sau altă entitate fără personalitate juridică îi prezintă documente comunicate prin SPV poate verifica autenticitatea şi integritatea acestora astfel: de pe site-ul ANAF categoria Servicii Online – Verificare documente electronice eliberate prin SPV (poziţia 5) – verificare documente electronice, utilizând numărul de înregistrare al documentului şi codul de identificare fiscală sau prin aplicaţia pusă gratuit la dispoziţie de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pe pagina de internet proprie.

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.

Situație parcări de reședință din Pitești

Se angajează! Află noile locuri de muncă din Argeș.

Ești căutător de loc de muncă? Consultă informațiile de mai jos și vezi ce ți se potrivește!

Sute de locuri disponibile în Argeş

Alte sugestii

6 restaurante și pub-uri de unde să mănânci în Argeș
Idei de iarnă, în Argeș
Poftă de ceva dulce?
Camere web
Informații utile Argeș