Pe 25 august, reparațiile la podul de la Valea Danului se vor finaliza!
Pe 25 august, reparațiile la podul de la Valea Danului se vor finaliza. Acesta a fost mesajul conducerii Consiliului Județean Argeș transmis oamenilor, chiar la capul podului aflat în reparații. Președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu, administratorul public al județului Marius Cristian Puiu și directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, Alina Nicolau, au mers la Valea Danului pentru a vedea modul în care se desfășoară lucrările, dar și pentru a discuta cu oamenii din zonă nemulțumiți de disconfortul creat de execuția lucrării. Dat fiind faptul că podul a intrat în reparații, circulația a fost închisă, iar acum cetățenii trebuie să folosească două rute alternative:
- Curtea de Argeș - DN 73C- Tigveni- DJ 678 A (Cepari)- DJ 703H (Valea Danului)
- Curtea de Argeș – DN 7C- Albești- DC 253 (str. Lunca)- DJ 703H (Valea Danului).
După finalizarea lucrărilor, chiar la solicitarea cetățenilor, pe acest pod se va pune limită de tonaj de 7,5 tone.
La discuțiile cu oamenii au fost prezenți primarii celor două localități ce sunt legate prin acest pod, municipiul Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, și Valea Danului, Vasile Preda, și consilierii județeni Nicolae Niță și Bogdan Bălan.
O altă nemulțumire a oamenilor a fost legată de starea drumului județean care traversează localitatea. Conducerea Consiliului Județean a explicat faptul că, în ultimii ani, din dorința de a trage cât mai multe fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere, Consiliul Județean s-a axat pe acele proiecte care aveau cel mai mare potențial de a obține finanțare. Astfel s-a ajuns ca Argeșul să reușească finalizarea a două drumuri de aproape 100 de km, DJ 503 și DJ 504, proiecte ce au fost date ca exemplu de bună practică la Bruxelles, iar acum să aibă în implementare cele mai mari proiecte din Regiunea Sud Muntenia - DJ 679: PĂDUROIU (DN67B) - LIPIA – POPEȘTI - LUNCA CORBULUI – PĂDUREȚI – CIEȘTI - FÂLFANI - COTMEANA – MALU - BÂRLA - LIM. JUD. OLT, L=47,670 KM și DJ 659: Pitești - Bradu - Suseni - Gliganu de Sus - Bârlogu – Negrași - Mozăceni - Lim. Jud. Dâmbovița, km 0+000 – 58+320; L= 58,320 km. În plus, finalizarea primului tronson al autostrăzii Pitești - Sibiu, porțiunea de drum Pitești – Curtea de Argeș, a însemnat chiar distrugerea unor drumuri județene, din cauza mașinilor de mare tonaj folosite la construcția autostrăzii. Cert este că niciun drum județean din Argeș nu este mai puțin important! Însă rețeaua de peste 1.200 de kilometri de drumuri județene (una dintre cele mai lungi din țară) obligă administrația județului să prioritizeze investițiile.
Dar proiectele de dezvoltare ale comunei Valea Danului au fost tot timpul susținute de Consiliul Județean Argeș. Astfel, doar în ultimii patru ani s-au locat fonduri pentru proiectele:
-Construire pod de acces peste râul Valea Danului, pe Drumul Smida, sat Vernești;
-Racordare rețea canalizare Valea Danului;
-Racordări la rețea de canalizare pe Str. Luncă, sat Valea Danului, județul Argeș - etapa a II-a;
-Loc de joacă Grădiniță, sat Vernești;
-Asigurare necesar de apă potabilă prin foraj la mare adâncime în satul Boculești.
Doar pentru proiectul “Asigurare necesar de apă potabilă prin foraj la mare adâncime în satul Boculești” au fost alocați de la bugetul Consiliului Județean Argeș suma de 750.000 lei (7,5 miliarde lei vechi).
S-a deschis circulația pe încă 14,57 km ai autostrăzii Sibiu-Pitești!
Se va putea circula astfel pe A1, între Curtea de Argeș și București, pe o distanță de aproximativ 140 km. Secțiunea 5 (Pitești – Curtea de Argeș) a fost construită prin fonduri europene și este parte integrantă a autostrăzii Sibiu - Pitești (122,11 km).
În momentul de față se circulă parțial pe secțiunea 5, între Nodurile rutiere Bascov și Băiculești (15,78 km) și pe secțiunea 1 (Sibiu – Boița), care are o lungime de 13,17 km (deschisă în decembrie 2022).
La ora actuală sunt în lucru alte 3 secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești (A1), parte a coridorului 4 Pan-european: - Secțiunea 4 (Curtea de Argeș-Tigveni): 9,86 km. Termenul de finalizare contractual este anul 2027 dar în actualul ritm de lucru este posibil să fie deschisă circulația mai devreme (2026). - Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni): 37,40 km. Termenul contractual de finalizare este 2028. - Secțiunea 2 (Boița-Cornetu): 31,33km. Termenul contractual de finalizare este 2028.
Cele trei secțiuni, care au o lungime însumată de 78,8 km, fac parte din tronsonul montan al autostrăzii Sibiu – Pitești, prima autostradă din România care va traversa Carpații.
Transfăgărășanul s-a redeschis!
S-a redeschis circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), inclusiv în zona montană, între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș), pe sectorul cuprins între km 130+800 - km 104+000.
Menționăm că circulația va fi permisă între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile, drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea acestuia în condiții de siguranță.
Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere faptul că la altitudini instabilitatea atmosferică duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.
De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că, în ultima perioadă, este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzipot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situația Drumurilor Naţionale