Informații utile


Info Trafic

CIRCULAŢIA RUTIERĂ REDESCHISĂ PE DN 7C (TRANSFĂGĂRĂȘAN)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române
informează că, începând de astăzi, 15 iunie, ora 08.00, traficul rutier pe DN 7C - Transfăgărășan s-a redeschis circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe sectorul kilometric 104 (Piscu Negru) - 130+800 metri (Cabana Bâlea Cascadă).

#CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie.
*****
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

Itinerar plastic, cu peisaje de la Cap Caliacra la Balcic, la Muzeul Storck!

Muzeul Municipiului București invită publicul să viziteze expoziția „De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic” începând cu data de 27 mai 2022 la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (Str. Vasile Alecsandri, nr 16).

„Patronând Tinerimea artistică (1901-1947), Regina Maria a reușit să atragă la Balcic o serie importantă de artiști, care o urmau aici în fiecare vară. În drumul spre Balcic, artiștii care au străbătut aceste tărâmuri au descoperit și o altă magnifică zonă, situată tot la malul mării. Este vorba despre golful Cap Caliacra, care oferea privitorului un splendid peisaj marin, în zonă fiind situate și ruinele unei cetăți antice.

După Primul Război Mondial, Balcicul a fost una dintre cele mai iubite destinații artistice. La Balcic, după anul 1924, Regina, împreună cu arhitectul Emil Güneş, a construit una dintre cele mai speciale reședințe ale Casei Regale, palatul Tenha Yuvah (Cuibul liniştit), situat chiar pe malul Mării Negre. Reședința regală de la Balcic a fost ridicată în stil oriental, cu turn de geamie și terase suprapuse. 

Ajunși la Balcic sau la Cap Caliacra, pictorii români au descoperit imediat farmecul inegalabil al acestor locuri situate pe malul mării. Picturile sau desenele executate aici de către cei mai mari artiști ai vremii au fost apoi expuse cu succes în saloanele bucureştene sau în expoziţii personale. La Balcic, Cecilia Cuţescu Storck și soțul ei, Frederic Storck, și-au construit o impunătoare reședință. În perioada interbelică, soții Cecilia Cuţescu Storck (1879-1969) și Frederic Storck (1872-1942) s-au deplasat aproape în fiecare vară la Balcic. 

O parte importantă dintre lucrările realizate de Cecilia Cuțescu Storck în acest mirific loc au fost expuse, dar, un număr semnificativ dintre acestea au rămas inedite, fiind prezentate acum publicului și specialiștilor în premieră absolută. În colecția muzeului se păstrează o semnificativă serie de desene și picturi realizate de Cecilia Cuțescu Storck, care redau peisaje din zona Cadrilaterului și care prezintă inclusiv casa celor doi artiști, construită la Balcic. 

Picturile și lucrările de artă grafică realizate în aceste zone sunt importante documente care permit astăzi și reconstituirea vizuală a unui stil de viață interbelic, inclusiv prin redarea unor aspecte din interioarele reședinței Storck. În casă a fost amenajat un grandios atelier de artist. Este vorba despre un atelier celebru în epocă, adeseori vizitat de Regina Maria și de importanți oameni de cultură când veneau vara la Balcic”, a declarat dr. Elena Olariu, director adjunct Artă, Conservare, Restaurare – Muzeul Municipiului București, curator al acestei expoziții temporare, care va putea fi vizitată în perioada 27 mai – 17 iulie 2022.

Argeșul are acum un site dedicat județean de informare COVID-19.👀

Avertisment Poliția Română

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? 
Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.
La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing.
Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.
Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.
Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.


DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020
Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.
Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

S-a prelungit programul de lucru la Serviciul Pașapoarte Argeș.
Anunț de început proiect: ”ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE PERSONALĂ ȘI DEZINFECTANȚI PENTRU UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN ORAȘUL MIOVENI”
25 iunie – termenul de depunere a declarațiilor D 100 și D 101
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Camere web