Info Trafic

  • CNAIR desfășoară acțiuni de deszăpezire pe Transfăgărășan, sectorul închis circulației.
  • A fost deschis punctul provizoriu de trecere a frontierei de la Bumbăta, județul Vaslui
CNAIR a executat în timp record mai multe lucrări de infrastructură:
 Drumul de legătură de la DN24A la podul provizoriu, cu o lungime de 2,8 km.;
 Reparații asfaltice pe DC41;
 Amenajarea intersecției DN24A cu DC41 și platforma punctului de trecere a frontierei;
 Lucrări de traversare a digului;
 Realizarea legăturii la podul de pontoane.

Vor putea tranzita în prima fază doar autovehiculele cu MTMA mai mică de 3,5 tone.
După data de 30 iunie, când vor fi finalizate lucrările, va avea acces prin acest punct de trecere și traficul greu.
*****

  • Pitești: Restricție de tonaj de 7,5 tone, pe podul de pe strada Depozitelor, din data de 8 mai 2023!
De luni, 08.05.2023, Primăria Municipiului Piteşti va institui restricție de tonaj de 7,5 tone pe podul de pe strada Depozitelor, care traversează pârâul Bascov în zona Matrițe Dacia, soluție propusă în urma expertizării tehnice a acestuia. 
Se vor amplasa indicatoare de informare privind restricția de tonaj stabilită, în următoarele locații:
-        autostrada A1 – ieșire, sens spre localitatea Bascov (montarea acestuia se va face până în intersecția cu strada Serelor, la cca. 180m);
-        str. Serelor  -  în zona SC EUROPEAN LOGISTIC – sens spre autostrada A1;
-        str. George Coșbuc – sens spre str. Depozitelor (montarea acestuia se va face până în intersecția cu strada Depozitelor – zona Send 92);
-        str. Depozitelor – sens spre str. George Coșbuc, după intersecția cu str. Găvenii;
-        str. Depozitelor – sens spre Lunca Argeșului, după PECO LUKOIL;
-        str. Costache Negri - scuar Bazin Olimpic, sens spre podul peste râul Argeș.

***
  •  Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC. 
  • Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale.

Conferință de Ziua Internațională a Astronomiei

                                   Călătorie prin Univers la Palatul Suțu

Cu ocazia Zilei Internaționale a Astronomiei, Muzeul Municipiului București invită publicul sâmbătă, 29 aprilie 2023, ora 19.00, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr. 2), la o conferință specială care marchează acest eveniment. Ea va fi susținută de Adrian Șonka, muzeograf, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu - Secția Antropologie Urbană a Muzeului Municipiului București. 

„La Palatul Suțu va avea loc o prezentare de astronomie pentru toate vârstele, o călătorie prin Univers realizată cu date astronomice reale. Veniți să vedeți cât de mare este Universul și cât de multe stele s-au descoperit. 

După un tur al cerului vizibil de pe Terra vă veți ridica de pe suprafața planetei și veți zbura către Lună. Craterele lunare vă vor face să vreți mai mult, astfel încât naveta noastră specială vă va arăta sistemul solar văzut de departe. Veți face o călătorie contra cronometru printre planete și sateliții lor, după care veți ajunge la marginea sistemului solar.

Urmează stelele, galaxia noastră, precum și Universul cunoscut până acum. Vă așteptăm la prezentare! Călătoria se va ține chiar dacă cerul este înnorat”, anunță Adrian Șonka.

Prezentarea durează aproximativ 60 de minute. Locurile sunt limitate (80-100) și se ocupă în ordinea sosirii. 

De asemenea, sâmbătă, 29 aprilie 2023, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 21) va funcționa cu program prelungit. Observațiile astronomice se prelungesc până la ora 03.00. Dacă este senin, seara se vor vedea Venus, Marte și Luna, iar mai târziu în noapte Luna și alte obiecte. Observațiile astronomice se țin doar dacă este senin. Intrarea se face pe bază de bilet, tarif normal.

ATENȚIE LA FRAUDELE ONLINE!

Politia Română a fost sesizată cu privire la existența mai multor cazuri de tentative de fraude online, prin mesaje email, în care anumite persoane și-ar fi atribuit identitatea unor persoane cu funcții de conducere din cadrul structurilor de aplicare a legii (Europol, Interpol, F.B.I sau Poliția Română).

În aceste cazuri, victimele ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, săvârșite de minori.

Persoanele bănuite ar fi solicitat plata unor sume de bani cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, sub sancțiunea demarării unei proceduri judiciare și emiterii unui mandat de arestare preventivă pe numele destinatarului emailului.

Cu privire la acest tip de fraudă, cunoscută sub denumirea „government impersonation scams”, instituțiile de aplicare a legii la nivel internațional au transmis mai multe  mesaje publice de informare a populației, ce  pot fi găsite mai jos:

-https://www.europol.europa.eu/media-press/newsroom/news/beware-of-scams-involving-fake-correspondence-europol

-https://www.interpol.int/en/What-you-can-do/Stay-safe/Beware-of-scams-using-INTERPOL-s-name  

-https://www.fbi.gov/scams-and-safety/on-the-internet  

În situația în care primiți astfel de email-uri nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online pe portalul de petiții al Poliției Române, selectând unitatea teritorială de poliție, pe raza căreia domiciliați : https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online

Poliția Română recomandă să nu comunicați date personale ori financiare către persoane necunoscute care vă contactează în mediul online. De asemenea, să nu deschideți fișiere primite de la persoane necunoscute.

Totodată, puteți accesa https://sigurantaonline.ro/ și vă puteți antrena pentru a recunoaște cele mai frecvente amenințări online. 
Aici vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.


DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020
Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.
Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

„Plecatul de acasă nu e o soluție”
Dezvoltarea activitatii de constructii in cadrul H.V.I.D., cod SMIS 158198
UAT Orașul Mioveni, în calitate de beneficiar anunță începerea proiectului: “Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor la nivel local”
Atenție! Portal neautorizat pentru achiziția rovinietei!
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online