Informații utile


Info Trafic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, astăzi, în intervalul orar 09:00 – 16:00, circulația este restricționată pe prima bandă pe autostrada A1 București-Pitești, pe sensul către Pitești, între kilometrii 22 - 24, pe raza localității Bolintin Deal, județul Giurgiu, pentru efectuarea de reparații asfaltice.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.
*****
🛑Până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 11-17 și 27-33, se circulă deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

De asemenea, a fost închis și nodul rutier de acces în localităţile Cernica şi Bălăceanca, județul Ilfov, fiind restricţionată circulaţia pe breteaua de intrare/ieşire din autostradă și DNCB, pe sensul Constanța – București.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să folosească în mod corespunzător luminile din doarea autovehiculelor și să crească distanța de siguranță.

🛑Reamintim că circulația rutieră este întreruptă pe toată perioada sezonului rece, pentru toate categoriile de autovehicule, pe:
- DN67C (Transalpina) - între kilometrii 34+800 (Rânca, Gorj) şi 79+200 (Curpăt, Sibiu), până la data de 30 iunie 2021;
- DN17D  (Valea Mare, Bistrița-Năsăud – Cârlibaba, Suceava), până la data de 30.03.2021;
- DN1R  (Poiana Horea, Cluj – Mătișești, Alba), până la data de 30.03.2021.
Pentru prevenirea accidentelor de circulație, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte.
***
credit foto #PolițiaRomână

Din 24 februarie 2021, expoziția „Artiști la Muzeu” (Ediția a II-a)👇

Muzeografi și restauratori ai Muzeului Municipiului București invită publicul 
să le cunoască universul artistic 

Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați, începând cu data de 24 februarie 2021, expoziția „Artiști la Muzeu” (Ediția a II-a), care va fi deschisă la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.

Misiunea pe care o au muzeografii și restauratorii este aceea de a proteja și pune în valoare obiectele de patrimoniu. În paralel însă cu această responsabilitate, unii dintre ei își construiesc propriul univers artistic. Găzduită de Sala de conferințe a Muzeului Dr. Nicolae Minovici (Str.  Dr. Nicolae Minovici, nr. 1), expoziția intitulată „Artiști la Muzeu” continuă demersul inițiat de Muzeul Municipiului București în anul 2016 și oferă publicului interesat de artă contemporană ocazia să descopere dintr-o altă perspectivă activitatea unor astfel de specialiști. Această nouă expoziţie de grup este organizată cu participarea artiștilor Dinu Mihai Fălcoianu, Aida Simona Grigore, Rodica Ion, Nazen Ștefania Peligrad, Cristina Vasiliu, Marilena Murariu și Vasile Dobre.
Sunt expuse publicului picturi și tapiserii care abordează teme de actualitate – de la chipuri care ne privesc cu candoare la personaje misterioase, ființe ludice, compoziții amețitoare, geometrii secrete, până la abordări satirice și reprezentări auctoriale.
Dinu Mihai Fălcoianu a expus în țară și străinătate. Amintim expoziția personală organizată în 2019 la Fundația Casa Storck din București. Despre Dinu Mihai Fălcoianu, Raluca Olga Dumitru sublinia: „Deși conțin ipostaze diverse, concentrate în jurul formei geometrice a pătratului, lucrările lui Fălcoianu degajă același tip de stare, a unui univers tactil, echilibrat și seren, realizat prin conceptualizarea imaginii”.
Aida Simona Grigore a participat la expoziții de grup, printre cele mai recente numărându-se, în 2020, expoziția „Împărăția Cerurilor”, organizată la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România și, în 2019, Anuala de Artă Religioasă și Restaurare – Duminica Floriilor, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Aida Simona Grigore se află la prima participare la expoziția „Artiști la Muzeu”.
Rodica Ion a prezentat lucrările sale în expoziții personale și de grup, în țară și străinătate. Despre picturile monumentale pe care le realizează, Mariana Dan remarca: „Procedeul artistic al Rodicăi Ion presupune o perfectă concordanță între tensiunea artistică și sugestie, între ce vrea să spună și ce spune, așa încât fiecare pensulă pe care o pune nu numai controlează, ci și reprezintă expresia plastică foarte precisă a situației date, a intenției, a stării”.
Nazen Ștefania Peligrad a participat la expoziții de grup și a organizat expoziții personale, printre care „Nostalgii”, deschisă la Muzeul de Artă „Vasile Grigore” – pictor și colecționar în 2018. Radu Negrescu-Suțu scria despre lucrările ei: „Indiferent de tematică, fie portrete, autoportrete, copii, ochi, copaci, flori sau vitralii, Nazen Peligrad reușește să transmită, cu cutezanța talentului său, Emoția, cea cromatică sau cea a misterului”.
Cristina Vasiliu colaborează pentru prima dată în cadrul proiectului expozițional „Artiști la Muzeu”. Ea mărturisește: „Cred că o epocă este reflectată în artă, iar artistul este asumat spiritului epocii sale. (…) În seria Paradox, picturile sunt metafore ale unui realism magic, prin care mă definesc ca artist și individ”.
Marilena Murariu prezintă trei dintre lucrările care au făcut parte din expoziția-pamflet Despre Elena în general (2011). Construite în jurul Elenei Ceaușescu, picturile din această serie au punctat o nouă etapă în destinul artistei, de activism asumat, ironic și satiric. Marilena Murariu se află la prima participare la expoziția „Artiști la Muzeu”.
Vasile Dobre și-a prezentat creațiile în expoziţii personale, de grup şi saloane începând cu anul 1981. Corneliu Ostahie declara: „Tapiseriile sale au o forță bine temperată, dedusă din menirea lor primordială: aceea de a umaniza și de a încălzi spațiile interioare, fie că e vorba de un microunivers domestic sau de un ambient cu valențe publice”.
 
Muzeul Municipiului București invită iubitorii de artă contemporană să descopere expoziția „Artiști la Muzeu” în perioada 24 februarie – 30 mai 2021. Expoziția este recomandată vizitatorilor cu vârsta de peste 18 ani.

❗️ Situație persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) în Argeș și în țară. Teste efectuate la 24 de ore. Coeficientul infectărilor.

  Grupul de Comunicare Strategică: *BULETIN DE PRESĂ 17 Februarie 2020, ora 13.00 

🔴Până astăzi, 24 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 788.048 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
731.049 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.337 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Numărul de cazuri confirmate, pentru Argeș, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:
❗️Argeș 20967, de persoane diagnosticate pozitiv dintre care 41 număr de cazuri nou confirmate în ultimele 24 ore și alte 17 probe pozitive la retestare.
image.png 47,1 KB
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.542. Dintre acestea, 969 sunt internate la ATI.  
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.961.208 teste RT-PCR și 270.740 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.447 de teste RT-PCR (17.019 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.428 la cerere) și 7.917 teste rapide antigenice.
 Pe teritoriul României, 38.875 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.818 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.770 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 141 de persoane.


  ➡️ Despre Grup 
În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării și prevenirii, la nivel național, a cazurilor de infecție cu COVID-19 și în vederea asigurării unei comunicări corecte și transparente a populației și a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcționează în cadrul DSU și reunește reprezentanți ai MAI, DSU, MS, MAE precum și alte autorități naționale competente. 
Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.
Argeșul are de acum un site dedicat județean de informare COVID-19.👀

News: Jooble este un site unic, unde puteţi găsi locuri de muncă pe Internet👇

Locuri de muncă în Argeș

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.

DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020
Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.
Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

⚠️LISTA ACTUALIZATĂ cu #țările incluse de România pe lista galbenă!
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Camere web
Poftă de ceva dulce?
6 locații în care să mămânci în Argeș