101 Monumente culturale ale Argeșului de cunoscut într-o viață
Retea 101 monumete
Despre
- Rețea monumente culturale, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Argeș.
Județul Argeș are o bogăție culturală uriașă, a cărei promovare profesionistă trebuie să facă pași înainte. Epoca actuală presupune organizarea materialului în așa fel încât să fie accesibil, atractiv, fără să pierdă însă nimic din acuratețe și profunzime.
Marketingul cultural a fost ceea ce ne-a preocupat în propunerea acestui proiect.
Conceptul de strategie de marketing a fost definit de o serie de teoreticieni (Chandler – 1962, Drucker – 1963, Anthony – 1965, , Kotler – 1990, Bovee şi Thill – 1992), şi descris în literatura de specialitate ca un proces în trei etape: formularea strategiei, implementarea şi evaluarea sa, atât la nivelul managementului, cât şi din punct de vedere al marketingului.
Proiectul nostru pornește de la problema identificată clar și anume că informațiile rămân disparate, nimeni nu a realizat, până în prezent, o unificare a acestora și o prezentare compactă.
Proiectul propune o formulă atractivă des utilizată, ”101” sau ”1001” lucruri de cunoscut într-o viață, ieșind astfel din tiparul tern al prezentărilor stufoase.
Proiectul propune o formulă atractivă des utilizată, ”101” sau ”1001” lucruri de cunoscut într-o viață, ieșind astfel din tiparul tern al prezentărilor stufoase.
- Aprecieri și mulțumiri
"Ideea unui site cu 101 puncte de atracție turistică din județul Argeș ni s-a părut comercială și deopotrivă onestă. A urmat scanarea teritoriului și dificila alegere: cine să își găsească locul și cine nu în lista celor doar 101 ”monumente culturale” ?
Am fost conștienți că sintagma ”monumente culturale” este oarecum vagă și interpretabilă, dar am menținut-o bazându-ne pe încrederea reciprocă dintre noi și public. Ambele părți înțeleg sensul și consideră demersul ca fiind unul sincer.
Acum, când totul este gata, a sosit momentul să aducem mulțumiri călduroase unor instituții și persoane care ne-au sprijinit. Am beneficiat de erudiția profesorului Ștefan Dumitrache, de la Curtea de Argeș și de entuziasmul și competența iubitorului de istorie Bogdan Gâlculescu, de la Câmpulung Muscel, de seriozitatea și amabilitatea directorului Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, de sprijinul discret și amical al directorului Muzeului Golești, Justin Dejanu, de înțelegerea conceptului și deschiderea manifestate de directorul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu”, Octavian Mihai Sachelarie, de talentul și acribia doamnei bibliotecar GabrielaTomescu, de profesionalismul ziariștilor cu care am colaborat. Le mulțumim respectuos tuturor.
Precizăm că atunci când sursele folosite au avut amprente originale, le-am menționat în text.
Acestea fiind spuse, vă invităm să folosiți/apreciați/îmbogățiți mesajul nostru.
Argeșul este o vatră culturală infinit de bogată, a cărei cunoaștere este fără sfârșit."
"101 Monumente culturale ale Argeșului de cunoscut într-o viață" din aplicația Arges Ghid este un proiect realizat de Asociația Ordessos cu finanțare nerambursabilă de la bugetul propriu al Județului Argeș.
Puncte din rută
-
6. Biserica de lemn „Sf. Apostol Toma” şi “Sf. Voievozi”, zisă „a Turcului”, Cârstieni
-
14. Biserica de lemn cu hramul Sf Apostol Andrei și Sf Irina, din satul Piţigaia, comuna Stâlpeni
-
34. Castrul Roman Jidova, cel mai important punct de apărare de pe limesul transalutan @Câmpulung
-
73. Epistolae familiares, de Marcus Tullius Cicero, cea mai veche carte din fondul Colecțiilor Speciale