Poliţia de Frontieră: recomandări, consultă aplicaţia Trafic On-line!

Poliţia de Frontieră: recomandări, consultă aplicaţia Trafic On-line!


Perioada aceasta de vară reprezintă un bun prilej pentru mulți cetățeni români să petreacă vacanța în afara granițelor, iar din experiența anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport.

Recomandări pentru a contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului:
-În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria și Bulgaria, revenim cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontieră existente la aceste graniţă. 
-Verificarea valabilităţii documentului de călătorie cu care se intenţionează tranzitarea frontierei; deţinerea documentelor necesare pentru călătoria minorilor, cu mențiunea că acestea sunt necesare inclusiv pentru plecările de pe aeroporturi chiar și după integrarea în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.
-Conducătorii mijloacelor de transport să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul: permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare și dovada inspecției tehnice periodice. 
-Pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal) să se păstreze documentele de provenienţă şi să se respecte prevederile legislaţiei vamale din România. 
-Documentarea, în prealabil, la reprezentanțele diplomatice din România ale statelor în care se călătoreşte, cu privire la condiţiile particulare de intrare şi şedere. 
-Chiar dacă integrarea în spațiul Schengen cu cele două frontiere a condus la reducerea timpului de așteptare, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport în intervalul de timp indicat de companiile de zbor şi de administraţia aeroporturilor;
-Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
-De asemenea, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent.

Alte sugestii

Vacanță la munte? Vezi recomandările Salvamont
Descoperă Noul Duster SUV- DACIA
Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Mioveni, în calitate de beneficiar anunță începerea proiectului: “Dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ din orașul Mioveni și comuna Davidești, jud. Argeș”
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Informații utile