Școala de Artă, un proiect de succes!

Școala de Artă, un proiect de succes!


Proiectul Școala de Artă realizat de Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea împreună cu Fundația Globalworth a fost un real succes și o oportunitate pentru învătămantul din zona rurală a județului Argeș.  Beneficiarii direcți ai proiectului au fost peste 100 de copii și 20 de cadre didactice din Rătești, Căteasca, Mihăiești și Mușetești, care pe o perioadă de 2 luni au participat gratuit la o serie de cursuri și ateliere din sfera artistică îndrumați de artiști și mentori experimentați. 

Fiecare curs s-a finalizat cu prezentarea rezultatelor obținute în urma muncii depuse de micii artiști. Au fost realizate expoziții cu lucrările copiilor, spectacole de teatru, o sesiune de storytelling și recitaluri de canto și pian.

Ultima etapă a proiectului a constat în proiecția filmului ,,E.T. The Extra-Terrestrial” în regia lui Steven Spielberg. Analiza și interpretarea producției cinematografice fiind realizată de către doamna Irina Margareta Nistor (critic de film), care a reușit să le capteze atenția copiilor, oferindu-le și alte informații prețioase din sfera cinematografiei.

Proiectul și-a atins obiectivele, iar impactul asupra celor mici a fost unul pozitiv deschizându-le noi orizonturi spre o educație de calitate. 

"Mulțumim Fundației Globalworth pentru șansa oferită copiilor de a experimenta educația prin artă, care vine în completarea celei formale și care îi dezvoltă armonios", spune Maria Lina- director Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea.
***
Proiect sustinut de Fundația @Globalworth
Parteneri instituționali : Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş, Cotimanis Art Academy, Școala Gimnazială ,,Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești, Școala Gimnazială Căteasca, Școala Gimnazială ,,Ion Iorgulescu” Mihăești, Școala Gimnazială Mușătești.
Parteneri media locali : Universul Argeșean, GHERILA
Parteneri media nationali: Radio Romania Cultural , TVR Craiova , Curatorial.ro.

****
Materialul va fi disponibil și în noul număr al revistei 7Days7Nights.

Alte sugestii

UATO Mioveni, în calitate de beneficiar, anunță începerea proiectului: „FORMARE PERFORMANTĂ ÎN REGIUNEA SUD-MUNTENIA PRIN DEZVOLTAREA RUTEI COMPLETE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL LA UPIT – CONSID – AG”
Cazier judiciar obținut și în format online!
Poliţia de Frontieră: recomandări, consultă aplicaţia Trafic On-line!
Vacanță la munte? Vezi recomandările Salvamont
Descoperă Noul Duster SUV- DACIA