Cazier judiciar obținut și în format online!

Cazier judiciar obținut și în format online!


Guvernul a adoptat, în ședința din 30 mai, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar.
 
Prin modificările și completările aduse prin acest proiect de lege adoptat de Guvern se introduce posibilitatea obținerii certificatului de cazier judiciar și în format online, dar numai de către cetățenii români și de către persoanele juridice care au sediul social în România
Acest document în format electronic va putea fi obținut prin intermediul platformei Hub de servicii de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.
 
Pentru situațiile în care pentru obținerea certificatului de cazier judiciar din alte state sunt necesare și impresiunile digitale și palmare, proiectul de lege aprobat de Guvern prevede posibilitatea de amprentare la nivelul Direcției Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative şi la nivelul serviciilor teritoriale de profil.
 
Proiectul de lege aprobat de Guvern va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului.

Alte sugestii

Școala de Artă, un proiect de succes!
Poliţia de Frontieră: recomandări, consultă aplicaţia Trafic On-line!
Vacanță la munte? Vezi recomandările Salvamont
Descoperă Noul Duster SUV- DACIA
Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Mioveni, în calitate de beneficiar anunță începerea proiectului: “Dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ din orașul Mioveni și comuna Davidești, jud. Argeș”