Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer Cumpăna"

Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer Cumpăna"


Program

Închis

Address

Bulevardul Republicii 33, Pitești, Romania

Despre

Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer Cumpăna" funcționează din anul 1971 în clădirea care, până în anul 1970, a fost sediul Primăriei orașului.
Are un patrimoniu de peste 1000 de lucrări de pictură și sculptură clasică și contemporană.

Galeria de artă a fost numită „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” ca recunoștință pentru cel care a donat urbei sale natale, Pitești, 147 lucrări de pictură și grafică - semn de aleasă cinstire a meleagurilor natale, copilăriei și adolescenței.
Galeria „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” tezaurizează și valorifică expozițional opere reprezentative ale picturii românești clasice și contemporane semnate de mari artiști ai penelului, precum Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Ștefan Luchian, Ion Țuculescu, Nicolae Dărăscu, dar și sculpturi ale lui Gheorghe Iliescu-Călinești, Radu Aftenie, Ion Iancuț, Grigore Patrichi, Adrian Popovici, Ovidiu Maitec.
IMPORTANT:
În prezent, Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” este ÎNCHISĂ pentru lucrări de restaurare executate în cadrul unui amplu proiect al Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană, privind valorificarea patrimoniului cultural și dezvoltarea turismului. 

Alte sugestii

Palatul Administrativ al Județului Argeș

Obiectiv turistic

Crucea Jurământului din Câmpulung

Obiectiv turistic

Complexul feudal Bărăția din Câmpulung

Obiectiv turistic

Cimitirul de Onoare al Eroilor

Obiectiv turistic

Locuința Popii Floarea

Obiectiv turistic