Noi evenimente cultural-educative 5 - 9 iulie /Centrul Cultural Pitești


Data și ora:
Gazdă:

Casa Cărţii, Bulevardul Republicii, Pitești, Romania

Despre

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 5 - 9 iulie 2021, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita a 70% din capacitatea sălii:
 
Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, avându-l invitat pe prof. univ. Radu-Nicolae Dobrescu, acțiune care se va desfășura luni, 5 iulie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
Dialogul cu tema „Facebook între socializare și cultură”, în cadrul proiectului de dezvoltare pesonală sub genericul “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe poetul George Terziu, eveniment care va avea loc luni, 5 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. 
 
Prelegerea cu tema “Rănile Emoționale și Vindecarea Lor”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Lumea Interioară între Mit și Știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, având-o invitată pe lector univ. dr. Lucia Neagoe, de la Facultatea de Științele Educației, Științe Sociale și Psihologie a Universității Pitești, marți, 6 iulie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
Dezbaterea cu tema „Concept Artist”, inițiată de Amalia Ionescu, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, eveniment care va avea loc marți, 6 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
Prelegerea cu tema “Serbarea de la Putna (1871)”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Teme Culturale în Emoții Raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, eveniment care va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
“<Trăiască Nația!> Acesta era salutul lui Eminescu. Se răspundea: <Sus cu dânsa!> Cei care urmăresc proiectul <Teme Culturale în Emoții Raționale> de la Centrul Cultural al Municipiului Pitești știu deja de ce e nevoie să rostim apăsat și tot mai des aceste cuvinte: pentru că noi românii avem încă de înfăptuit dezideratul cel mai sfânt al nației noastre, care trebuie asumat individual și toți împreună: Întregirea Țării, Întregirea Neamului.
 
Prelegerea cu tema “Legea Cauzei și a Efectului”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Lumea Interioară între Mit și Știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, avându-l invitat pe ing. Laurențiu Pârnuță, profesor de antropologie gnostică, eveniment care va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
Dezbaterea cu tema <FISCA 2021>, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Pasionat de Șah cu Andrei Rădulescu”, acțiune coordonată de instructorul de șah Andrei Rădulescu, joi, 8 iulie, de la ora 12.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
 
Dezbaterea cu tema “Relații sănătoase, relații toxice”, în cadrul proiectului “Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de profesorul de limba și literatura franceză, artistul plastic și interpretul de muzică folk-pop Stelian Necșoi, având-o invitată pe profesoara de limba și literatura franceză Laura Gabriela Nițescu. Evenimentul va avea loc joi, 8 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.