Canionul Valea lui Stan

Canionul Valea lui Stan


Address

Transfăgărășan, 117040, Romania

Despre

Accesul în canion începe chiar din Transfăgărășan, la aproximativ 3 km în amonte de Cetatea Poenari și 2 km în aval de Barajul Vidraru. Lungimea circuitului este de aproximativ 9 km, durata traseului fiind de 4-5 ore, având un grad de dificultate mediu spre dificil. Este singurul canion amenajat turistic din Munții Făgăraș, cu scări metalice, cabluri, podețe, balustrade și pasarele între versanții pârâului.  
Amenajările au fost realizate, în anul 2012, de Salvamont Argeș, instituție aflată în coordonarea Consiliului Județean Argeș, planul de amenajare fiind stabilit în urma unor schimburi de experiență cu omologii francezi din Savoie.  

Traseul prin cheile Valea lui Stan este unul dintre cele mai frumoase trasee de chei din țară. Canionul impresionează prin îngustimea văii, cu pereţi de stâncă ce se înalţă ameţitor, într-un peisaj sălbatic. 
Spre finalul traseului ajungeți în Poiana Călugărița, locul perfect în care puteți face un popas, înainte de a ajunge la destinație, pe malul Lacului Vidraru.

Informații utile: 
•        Este foarte important să purtați echipament corespunzător pentru acest gen de drumeții. Pentru siguranţă, dacă sunteţi începători şi nu aţi mai străbătut trasee cu căţărări pe scări suspendate deasupra hăurilor, echipaţi-vă cu cască, ham şi lonjă. 
•        La intrarea în traseu se află un panou turistic informativ, cu regulile care trebuie respectate de către cei care doresc să se aventureze pe acest traseu.
•        Atenție! În zonă a fost semnalată prezența urșilor.
Sursa: Salvamont Argeș; Salvamont Curtea de Argeș; http://salvamontcurteadearges.ro/

Alte sugestii

Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer Cumpăna"

Obiectiv turistic

Palatul Administrativ al Județului Argeș

Obiectiv turistic

Crucea Jurământului din Câmpulung

Obiectiv turistic

Complexul feudal Bărăția din Câmpulung

Obiectiv turistic

Cimitirul de Onoare al Eroilor

Obiectiv turistic