Centrul Cultural Pitești, ☑noi evenimente 5 - 9 aprilie

Centrul Cultural Pitești, ☑noi evenimente 5 - 9 aprilie


Gazdă:


Casa Cărţii, Bulevardul Republicii, Pitești, Romania

Data și ora:

Despre

Centrul Cultural Pitești a pregătit, pentru perioada 5 - 9 aprilie, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro) :

Dialogul cu tema Anotimpurile lui Mircea Bârloiu, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Gânduri, Rostiri, Scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, avându-l invitat pe graficianul și pictorul Mircea Bârloiu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.
 
Cenaclul Armonii Argeșene, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, avându-l invitat pe profesorul de limba și literatura română Vasile Ghițescu.
 
Demonstrația artistică având tema Elemente statice și dinamice în gimnastica acrobatică, în cadrul proiectului “Olympic Gym Pitești cu Nicoleta Andrei”, coordonat de antrenoarea de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei.
 
Prelegerea cu tema Conștiința la om, animale, plante, în cadrul proiectului sub genericul “Vaccin împotriva virusului manipulării”, coordonat de sociologul, scriitorul și jurnalistul George Smeoreanu.
 
Întâlnirea cu tema Artiști piteșteni în online, în cadrul proiectului sub genericul “Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, avându-i invitați pe membrii Trupei de muzică „Ultimul Tren”.
 
Prelegerea cu tema Romanul trandafirului, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. Marin Toma, eveniment care se va desfășura live, miercuri, 7 aprilie, de la ora 14.00, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești.
 
Prelegerea cu tema Personalitățile României (partea I), în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Teme culturale în emoții raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
“Trăiască Nația! 
Acesta era salutul lui Eminescu. Salutat astfel, poetul răspundea: Sus cu dânsa! Nația suntem noi toți și fiecare. Ar trebui să conștientizăm mai mult asta și să construim un ideal comun, conturat ferm și asumat. Istoria ne oferă uneori pilde de urmat. E un popor norocos cel care, în momente grele ale istoriei, naște din rândul său adevărați Bărbați de Stat, cu viziune politică și inteligență remarcabile, pe care să le pună în slujba Neamului și Țării.
 
Dezbaterea cu tema Managementul activității didactice din unitatea educațională, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe prof. univ. dr. ing. Tiberiu Nicolae Macarie.