Masa persană a lui Ion C. Brătianu

Masa persană a lui Ion C. Brătianu


Schedule

Closed
See schedule

Address

Aleea Stațiunii 37, Ștefănești 117715, Romania

About

Una dintre piesele, din păcate puține, de mobilier, autentice, păstrate la Muzeul Naţional Brătianu este o masă persană de o mare valoare cumpărată de Ion C. Brătianu de la Paris în anul 1860.
Este realizată din lemn de cireş pietrificat, după o metodă tradiţională arabă prin care lemnul era scufundat într-o apă cu conţinut ridicat de minerale şi lăsat o perioadă de timp și în acest fel mineralele pătrundeau în celulele vegetale ale lemnului, înlocuind lignina şi celuloza. După scoaterea lemnului din apă, prin uscare, mineralele cristalizau şi dădeau duritate acestuia.

Blatul mesei este circular, lucrat în lemn de cireş, iar pe marginea mesei sunt opt plăcuţe ceramice smălţuite, pe care sunt evocate scene şi motive din viaţa tradiţională persană.
Masa a fost realizată în secolul al XVI-lea, în timpul dinastiei Safavide (1501-1722; 1729-1736), perioadă caracterizată de o renaştere în domeniul artelor.

Venind să vedeți masa persoană a lui Ion C. Brătianu, nu veți rezista și veți vizita întregul muzeu argeșean de la Florica.

Similar Suggestions

Muzeul Satului Mușătești

Muzeu / Obiectiv turistic

Casa Goangă din Curtea de Argeş

Muzeu

Muzeul de etnografie Dumitru Norocea

Muzeu

Muzeul Etnografic Goleștii Badii ◉Topoloveni

Muzeu

Muzeul Satului "Ion Chelcea" ◉Boteni

Muzeu