Informații utile

Info Trafic

Transporturi agabaritice pe ruta Agigea Port – Albița PTF
În perioada 27.02.2024 – 01.03.2024 se vor desfășura două transporturi cu depășiri agabaritice pe traseul:
Agigea Port – DN39A – DN39 - A4 – DN2A – Tăndărei – DN2A – Slobozia – DN2A – Urziceni – DN2 – Buzău – DN2 – Focșani – DN2 – A7 – DN2 – Roman – DN2 – DN28 – DN28D – DN28 – DN24B – Albița PTF.

Vehiculele transportă structuri metalice.
Lățimea maximă a vehiculelor este 4 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.
Etapele de desfășurare ale transporturilor sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculelor cu depășiri.  Transporturile nu se vor desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

****
  •  Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC. 
  • Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale.

Lereşti- atestare ca stațiune turistică de interes local!

Prin hotărâre Guvernul a  aprobat atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local, precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteteriilor de atestare a staţiunilor turistice

Prin acest act normativ, se aprobă atestarea ca stațiune turistică de interes național a Zonei turistice a municipiului Baia Mare, județul Maramureş, și, de asemenea, atestarea ca stațiuni turistice de interes local a altor 13 localități sau părți de localități din țară, cum ar fi:
-        comuna Lereşti, județul Argeş
-        Zona turistică Vârtop-Nucet, județul Bihor
-        comuna Sâncraiu, judeţul Cluj
-        comuna Sita Buzăului, județul Covasna
-        Zona turistică a oraşului Vlăhiţa, județui Harghita 
-        Zona turistică Cincis-Cerna, comuna Teliucu Inferior, judeţul Hunedoara
-        comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara
-        Zona turistică a comunei Şişeşti, județul Maramureş
-        comuna Ieud, județul Maramureş
-        oraşul Broşteni, județul Suceava
-        comuna Fârdea, județul Timiş
-        comuna Murighiol, județul Tulcea
-        Zona turistică a comunei Costești, Judeţul Vâlcea
-        comuna Urecheşti, județul Vrancea.
 
Hartă interactivă - Situatia Traficului Rutier

Expoziția „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”

  • Expoziția „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2).
Expoziția anuală a Pinacotecii Muzeului Municipiului București are o importanță aparte pentru că se înscrie în contextul mai general de celebrare a 30 de ani de francofonie în România.

„Mijlocul secolului al XIX-lea marchează momentul în care din ce în ce mai mulți pictori români vor pleca să studieze arta la München sau la Paris, contactul artiștilor români cu marea artă europeană devenind tot mai intens.

Theodor Aman, întemeietorul Școlii de Belle-Arte din București, alături de Gheorghe Tattarescu, va fi unul dintre primii pictori români plecați să studieze la Paris. În perioada studiilor, dar și în timpul călătoriilor sale în Occident, Aman a realizat câteva picturi reprezentând peisaje din Franța, cum ar fi curtea de la Contrexéville sau peisaje cu străzi la Spa, localitate situată în regiunea Valonia din Belgia.

La École des Beaux-Arts de la Paris, dar și în cadrul școlii neoficiale de la Barbizon se vor forma primii pictori importanți pentru istoria artei naționale: Theodor Aman (deja menționat), Nicolae Grigorescu și Ion Andreescu, Ștefan Luchian și aproape toți pictorii afirmați în perioada interbelică din spațiul românesc. Parisul, sudul Franței sau Bretania, peisajele urbane sau rurale din aceste zone au fascinat generații întregi de artiști români, demn de remarcat fiind chiar Nicolae Grigorescu, care vizitează: Dinan, Dinard, Saint-Malo, Mont-Saint-Michel, țărmul Normandiei, Granville. Îl vor urma, în alte călătorii inițiatice: Nicolae Grant, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Max Wexler Arnold, Eustațiu Stoenescu, Ștefan Popescu, Elena Popea, Iosif Iser sau Jean Alexandru Steriadi. Peisajele realizate, de exemplu, de Cecilia Cuțescu Storck în Franța, Italia, Spania și Portugalia rămân și acestea de referință în arta românească.

În general, în perioada interbelică, foarte mulți artiști își desăvârșesc studiile la Paris, cu profesori și artiști celebri în epocă, precum Lucien Simon, Jean-Paul Laurens, Henri Mattise. Ultimul dintre aceștia a fost coleg și prieten cu Theodor Pallady. Sculptorii sau femeile-sculptor au studiat în atelierele lui Rodin, Bourdelle sau în atelierul lui Constantin Brâncuși de la Paris. Antoine Bourdelle, de exemplu, a întreținut o relație specială cu Anastase și Elena Simu. Cei doi colecționari nu numai că au achiziționat lucrări chiar din atelierul acestui sculptor renumit, dar au fost și portretizați de către artist.

După cel de-al Doilea Război Mondial, care a instituit, în final, regimurile comuniste în estul Europei și în România, afirmarea artei românești în vestul Europei a fost încetinită timp de peste patru decenii, în perioada 1945-1989”, au declarat dr. Elena Olariu, director adjunct Secția Artă și drd. Angelica Iacob, șef Secția Artă - Muzeul Municipiului București.

Iubitorii de artă și admiratorii marilor maeștri ai picturii românești vor avea posibilitatea să vadă în noua expoziție în jur de  60 de lucrări, realizate, în mare parte, în Franța. Pe simeze se vor regăsi tablouri semnate de Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, George Demetrescu Mirea, Filip Marin, Gabriel Popescu, Theodor Pallady, Ștefan Popescu, Gheorghe Petrașcu, Kimon Loghi, Cecilia Cuțescu Storck, Iosif Iser, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Lucia Dem(etriade) Bălăcescu, Gheorghe Ionescu Sin, Max W. Arnold, Ștefan Constantinescu. De asemenea, în expoziție va putea fi admirată și o sculptură din bronz realizată de Jean-Antoine-Marie „Antonin” Idrac (1849-1884), care a fost donată de Consiliul Comunal al orașului Paris către Primăria Municipiului București în 22 august 1938, apoi transferată de la Cabinetul Primarului General către Pinacoteca Muzeului Municipiului București. 

Expoziția tematică „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil” va putea fi vizitată până pe 29 septembrie 2024.

ATENȚIE LA FRAUDELE ONLINE!

Astfel de anunțuri sunt atât de FAKE…dacă ar avea miros, s-ar simți de la o poștă!
Nu sunt singurele! Aici se alătură și cele de la așa-zisele firme de curierat, bănci, etc! 
Nimeni nu oferă nimic gratuit! Atenție la click(bait)!

sursa: #poliția_română
Aici vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.


DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online
Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situation of parking places in Pitesti

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.
Situație parcări de reședință din Pitești

Similar Suggestions

ÎNȘELĂCIUNEA „Apreciază postări pentru bani!”
ASF- atenție la investiții!
Descoperă Noul Duster SUV- DACIA
Mesaje false referitoare la RO e-Factura
Vehiculele istorice vor achita tariful de utilizare și trecere pe rețeaua rutieră națională❗