Informații utile


RECAPITULARE LA RECOMANDĂRILE „DE ȘCOALĂ”

23…3…2…1…

Grădinițele, şcolile și liceele și-au deschis iar porţile, după cele 23 de zile de vacanță de iarnă. Polițiștii sunt la datorie pentru siguranța elevilor.

Elevii vor porni iar pe drumul ce duce spre şcoală. Siguranţa lor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici, profesori şi instituţii abilitate să prevină delincvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar duce la victimizarea copiilor.

Dragi elevi, recapitulați, împreună cu „cei mari”, lecțiile învățate despre pericolele de pe stradă, de la școală și despre cum vă puteți proteja, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying și consecințele lui.

În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație! Nu alerga pe trecerile de pietoni!

Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil! E de preferat să nu asculți muzică la căşti atunci când mergi pe drum. Atenţia ta este astfel mult diminuată!

Focul nu reprezintă un mod de distracție!

Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica! Nu accepta nici compania persoanelor necunoscute şi nu primi nimic de la ei, indiferent ce-ți spun!

Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

La școală, ai grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umbla cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascunde, nici măcar în joacă!

În pauză, nu pleca din curtea școlii!

Protejează elevii mai mici şi ajută-i să se simtă în siguranţă!

Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Stimaţi părinţi, petreceţi cât mai mult timp împreună cu cei mici şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu!

Zile libere 24 Ianuarie- 26 Decembrie 2020

(În total, 2020, are 15 sărbători legale ce vor fi sărbătorite 4 zile în weekend, iar 11 zile în timpul săptămânii.) Mai jos îți spunem cum arată calendarul pentru următoarele zile libere din acest an:

24 ianuarie – vineri, Ziua Principatelor Române;
17 aprilie – vineri ,Vinerea mare;
19 aprilie –duminică, Paște Ortodox;
20 aprilie – luni, A doua zi de Paște Ortodox;
1 mai – vineri, Ziua Muncii;
1 iunie –luni, Ziua Copilului;
7 iunie – duminică, Rusalii;
8 iunie – luni, A doua zi de Rusalii;
15 august – sâmbătă, Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie – luni, Sfântul Andrei;
1 decembrie – marți, Ziua Națională a României;
25 decembrie – vineri, Crăciunul;
26 decembrie – sâmbătă, A doua zi de Crăciun.

Hai hui, prin Argeș

E vremea retrospectivelor peste tot în jur. Noi cel mai bine ne pricepem la a ne admira județul și a ne bucura de fiecare colțișor al lui ❤️.
Pitești, Mioveni, Câmpulung, Curtea de Argeș.....în imagini, la finalul unui an special: proiectul Arges Ghid App!
Credit foto: Mihail Oprescu

Restricții de trafic

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 67C Novaci – Rânca (Transalpina), judeţul Gorj, restricție care va fi menținută pe toată perioada sezonului rece.

Reamintim că a fost închis și tronsonul Rânca (kilometrul 34+800, județul Gorj) – Obârșia Lotrului (kilometrul 59+800, județul Vâlcea) al DN67C (Transalpina).

Circulația rutieră rămâne închisă pe DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu), în conformitate cu regulamentul de funcţionare a drumului naţional şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos și să folosească luminile de ceață dacă tranzitează zone unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Atenție unde plătiți rovinieta! Portal fals!

CNAIR a constat că în mediul online există un portal web pentru achiziția rovinitei, care nu este autorizat de CNAIR , respectiv, „ www.rovinietaro.ro”.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere roagă utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR, cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitarii rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.

Pollux Residence, București Militari Vest, o investiție pentru viitor!

Descoperă oferta Pollux Residence, București Militari Vest:
Garsonieră de la 24 500 euro cu TVA inclus
Apartament de la 34.800 euro cu TVA inclus
Apartamentele si garsonierele se vând complet finisate, branșate la toate utilitățile, contorizate separat, și dispun de: centrală proprie, uși de interior, ușă intrare antiefracție, tâmplărie PVC, gresie, faianță, parchet import Spania și obiecte sanitare ceramică.
Ansamblul dispune de supermarket, spațiu de joacă pentru copii, locuri de parcare, acces securizat pentru rezidenți și supraveghere video.

Adeverinţa de venit, Certificatul fiscal şi Cazierul fiscal pot fi obţinute prin Spațiului Privat Virtual fară deplasarea la sediul organului fiscal

Printre documentele disponibile prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual se numără şi „Adeverinţa de Venit”, „Certificatul de atestare fiscală” şi „Cazierul fiscal”, care pot fi obţinute fără deplasarea la sediul organului fiscal, cu economisire de timp şi bani.
Pentru a putea beneficia de modalitatea de comunicare online cu administraţia fiscală şi de toate avantajele pe care aceasta le oferă recomandăm contribuabililor înscrierea în „Spaţiul Privat Virtual”. Atât la sediul A.J.F.P. Argeş, cât şi in cadrul unităţilor fiscale teritoriale sunt disponibile calculatoare pentru contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu au acces la internet.
Toate documentele puse la dispoziţia persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altei entităţi fără personalitate juridică prin intermediul Spaţiului Privat Virtual sunt înscrisuri cărora li s-a incorporat sau li s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă în sensul Legii 455/2001, republicată şi al Regulamentului (UE) nr. 910/2014, nefiind necesară prezentarea la organul fiscal pentru semnătură sau stampilă.
Instituţia publică, autoritatea publică sau orice altă persoană căreia persoana fizică, persoana juridică sau altă entitate fără personalitate juridică îi prezintă documente comunicate prin SPV poate verifica autenticitatea şi integritatea acestora astfel: de pe site-ul ANAF categoria Servicii Online – Verificare documente electronice eliberate prin SPV (poziţia 5) – verificare documente electronice, utilizând numărul de înregistrare al documentului şi codul de identificare fiscală sau prin aplicaţia pusă gratuit la dispoziţie de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pe pagina de internet proprie.

Situation of parking places in Pitesti

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.

Situație parcări de reședință din Pitești

Se angajează! Află noile locuri de muncă din Argeș.

Ești căutător de loc de muncă? Consultă informațiile de mai jos și vezi ce ți se potrivește!

Sute de locuri disponibile în Argeş

Similar Suggestions

5 places to eat in Argeș
Idei de iarnă, în Argeș
Something sweat
Camere web
Informații utile