Informații utile


Info Trafic

 🛑 JUDEȚUL VÂLCEA: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PE DN7, DN 64 și DN 7A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române
informează că, astăzi, 16 iunie, în funcție de condițiile meteorologice, pe  DN 7 Pitești-Sibiu, DN 64 Slatina - Râmnicu Vâlcea și DN 7A Brezoi-Petroșani, traficul se desfășoară restricționat, după cum urmează: 

 -DN 64 km 94+900 - 96+500 pe raza localității Băbeni se executa lucrări de așternere covor asfaltic  între orele 08:00 -18:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație .

- DN 7 km 190+196 pe raza localității Calimanesti  se executa lucrări pregătitoare pentru turnare grindă  în vederea montării parapetului metalic intre  orele 10:00 - 15:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație.

-DN 7 km 167+000 - km 173+000  pe raza localitățiilor Budești  - Goranu se executa reparații asfaltice între orele 08:00 - 18:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație.

-DN 7 km 206+000 - km 207+000 pe raza localității Brezoi  se lucreaza la rânguire versanții între orele 08:00 - 14:00 .Circulația rutieră se închide/se deschide în reprize de max.20 de minute.

-DN 7A km 30+000 - km 35+000 pe raza localitățiilor Malaia - Voineasa se lucrează la reparații asfaltice cu mixtura asfaltica între orele 08:00 - 18:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza tuturor condițiilor de trafic și de drum.

🛑 Continuă lucrările de deszăpezire DN 7C Transfagarasan
deszapezire.jpg 46.5 KB

Sursa: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

🛑Reamintim că circulația rutieră este întreruptă pe toată perioada sezonului rece, pentru toate categoriile de autovehicule, pe:
- DN67C (Transalpina) - între kilometrii 34+800 (Rânca, Gorj) şi 79+200 (Curpăt, Sibiu), până la data de 30 iunie 2021.
***
credit foto #PolițiaRomână

Expoziție cu lucrări ale maestrului Theodor Aman expuse în premieră

Muzeul Municipiului București aduce în atenția publicului lucrări realizate de pictorul Theodor Aman care nu au mai fost expuse niciodată. Este vorba despre desene executate în creion sau peniță care au stat la baza operelor finalizate ale artistului. 

Expoziția „Arta ca exercițiu. Desenele lui Theodor Aman”, care va fi deschisă începând cu data de 17 iunie 2021, marchează două momente importante: aniversarea a 190 de ani de la naşterea artistului (20 martie 1831) şi comemorarea a 130 de ani de la moartea acestuia (19 august 1891). Muzeul care-i poartă numele, găzduit în casa construită chiar de Aman în anii 1868-1869 ce tezaurizează impresionanta colecţie a familiei, şi-a obişnuit publicul fidel cu câte un eveniment anual major. La întâlnirea cu iubitorii de artă se prezintă, cu acest prilej, componente ale colecţiei care nu pot fi văzute în expunerea permanentă fie din cauza unei stări precare de conservare, fie din cauza fragilităţii unor opere lucrate în tehnici care nu favorizează bătălii cu timpul sau cu spaţiul nepropice (desene în creion sau peniţă, gravuri imprimate în timpul vieţii artistului, acuarele).

„Patrimoniul Muzeului Theodor Aman - care face parte din structura Muzeului Municipiului București - deţine 35 de desene în creion, precum şi 25 de desene în peniţă ale lui Aman, care dezvăluie o faţetă degajată, foarte sinceră, necenzurată de filtrul exigent al pictorului academist, punând în valoare spiritul de observaţie, capacitatea de extragere a esenţialului, inefabilul liniei care dă contur gândului şi scoate la lumină natura intimă a artistului ce se destăinuie în urma lăsată de creion pe hârtie.

Multe dintre ele sunt schiţe rapide, instantanee pentru aducerea aminte a unui moment, altele sunt studii pregătitoare sau variante în altă tehnică ale unor picturi cunoscute. Linia dezinvoltă şi rafinată a lui Aman schimbă rostul lumii perceptibile, materialitatea familiară lăsând loc liber forţei imaginarului, care devine creator şi ghid al unei realităţi sugerate, intuite, funcţionând sub coordonarea memoriei, senzaţiilor şi sintetismului. Fiecare dintre aceste desene poate fi asimilat unei opere de artă în sine şi, pe de altă parte, întâlnirea cu astfel de opere trebuie privită ca o nesperată şansă oferită receptorilor care au oportunitatea de a pătrunde în cel dintâi ungher al creaţiei, acolo unde haosul primordial se transformă în materie. Acest segment prea puţin cunoscut al operei lui Theodor Aman devoalează, de fapt, secretele neştiute din laboratorul operei de artă”, a declarat Greta Șuteu, curator al expoziției, muzeograf la Muzeul Theodor Aman - Muzeul Municipiului București.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul Theodor Aman (MMB), Str. C.A. Rosetti nr. 8, în perioada 17 iunie 2021 – 31 martie 2022.

Lucrările continuă pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești, în paralel cu acțiuni de protejare și valorificare a vestigiilor descoperite recent (schelete, monede și alte elemente istorice).

Au fost executate lucrări de: stabilizare la km. 8+600-km. 9+000, decapare strat vegetal la km. 6+000-km. 6+160 și montare dale podet la km. 10+500.
Cercetarea arheologică a sitului 1 identificat pe tronsonul secțiunii 1 a proiectului de Infrastructura rutiera Craiova-Pitești se deruleaza sub conducerea unei echipe de arheologi ai Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, coordonata de Arheologul Dr. Liviu Balan.
İn sit au fost identificate complexe arheologice aparținând mai multor epoci istorice, de la neolitic, pana in perioada medievală târzie.
sursa: CNAIR

Nu accesați link-uri primite prin SMS, din surse necunoscute!

Mai multe persoane au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (naționale sau internaționale), cu textul „Pachetul dvs. este în drum, urmăriți-l aici”, urmat de un link. 
Accesând link-ul se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații.
În urma instalării aplicației, există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware.

❗️ Situație persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) în Argeș și în țară. Teste efectuate la 24 de ore. Coeficientul infectărilor.

  Grupul de Comunicare Strategică: *BULETIN DE PRESĂ 16 Iunie  2020, ora 13.00 

🔴Până astăzi, 16 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.983 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
1.044.687 de pacienți au fost declarați vindecați. 
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
 
image.png 121 KB
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 985. Dintre acestea, 192 sunt internate la ATI.  
 
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.150.910 teste RT-PCR și 1.314.093 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.032 de teste RT-PCR (8.878 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.154 la cerere) și 12.673 de teste rapide antigenice. 
 
Despre grup: În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării și prevenirii, la nivel național, a cazurilor de infecție cu COVID-19 și în vederea asigurării unei comunicări corecte și transparente a populației și a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcționează în cadrul DSU și reunește reprezentanți ai MAI, DSU, MS, MAE precum și alte autorități naționale competente. 
Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.
Argeșul are de acum un site dedicat județean de informare COVID-19.👀

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.

DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020
Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situation of parking places in Pitesti

Situație parcări de reședință din Pitești

Similar Suggestions

Evaluarea Națională 2021
⚠️LISTA ACTUALIZATĂ cu #țările incluse de România pe lista galbenă!
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Camere web
Something sweat