Informații utile

Trafic

Trafic închis temporar pe DN1 pentru demolarea pasajului CF din zona km. 93+120!
CNAIR informează conducătorii auto că în perioada 19.03.2024, ora 00.00 – 20.03.2024, ora 24.00, circulația rutieră va fi închisă pe DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km. 89+450 și km. 94+650, pentru efectuarea lucrărilor de demolare a pasajului CF, care supratraversează drumul național în zona km. 93+120.

Pe perioada închiderii circulației rutiere, traficul rutier se va desfășura deviat pe categorii de vehicule, după cum urmează:
  • Circulația autovehiculelor cu MTMA ≤ 3,5 tone, dar și pentru riveranii care dețin autovehicule cu MTMA > 3,5 tone, pentru relația București – Brașov și retur, se va desfășura pe următoarea variantă de ocolire: 
  • DN1, km.89+450 (Bănești) intersecție cu DJ 102I, km 0+000 (Calea Daciei-Bvd. N.Bălcescu) - DJ 101 R (Bvd. Carol I) - Intersecția DJ 101R, km. 16+635 cu DN 1, km. 94+650, Cornu;
  • Circulația autovehiculelor cu MTMA > 3,5 tone, pentru relația Ploiești – Brașov și retur, se va desfășura pe următoarele variante de ocolire:
  • DN 1, km. 53+650 (Bărcănești) intersecție cu DN 1A, km 70+550 - Centura de Est - DN 1A (Blejoi - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele) - DN 1, km 161+000 - Brașov;
  • DN 1, km. 59+800 (Bărcănești) intersecție cu DN 1A, km. 64+400 - Centura de Vest - DN 1A (Blejoi - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele) - DN 1, km 161+000 - Brașov;
  • DN 1, km. 64+400 (Bărcănești) intersecție cu DN 72, km. 76+180 - DN 72, Târgoviște - DN 71 (Târgoviște - Fieni - Moroieni) inters. DN 71, km. 109+905 cu DN 1 km. 120+400, Sinaia - DN 1 - Brașov.
Circulația vehiculelor rutiere cu MTMA mai mare de 3,5 tone de la București/Brașov până la capetele sectorului de drum închis circulației, respectiv km. 89+450 și km. 94+650, se va desfășură pe DN 1 conform reglementărilor legale în vigoare.
Circulați cu prudență și respectați semnalizarea rutieră instituită temporar!  

                                                              CNAIR SA
****
  •  Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC. 
  • Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale.
Hartă interactivă - Situatia Traficului Rutier

Utile

  •  Lereşti- atestare ca stațiune turistică de interes local!
Prin hotărâre Guvernul a  aprobat atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local, precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteteriilor de atestare a staţiunilor turistice

Prin acest act normativ, se aprobă atestarea ca stațiune turistică de interes național a Zonei turistice a municipiului Baia Mare, județul Maramureş, și, de asemenea, atestarea ca stațiuni turistice de interes local a altor 13 localități sau părți de localități din țară, cum ar fi:
-        comuna Lereşti, județul Argeş
-        Zona turistică Vârtop-Nucet, județul Bihor
-        comuna Sâncraiu, judeţul Cluj
-        comuna Sita Buzăului, județul Covasna
-        Zona turistică a oraşului Vlăhiţa, județui Harghita 
-        Zona turistică Cincis-Cerna, comuna Teliucu Inferior, judeţul Hunedoara
-        comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara
-        Zona turistică a comunei Şişeşti, județul Maramureş
-        comuna Ieud, județul Maramureş
-        oraşul Broşteni, județul Suceava
-        comuna Fârdea, județul Timiş
-        comuna Murighiol, județul Tulcea
-        Zona turistică a comunei Costești, Judeţul Vâlcea
-        comuna Urecheşti, județul Vrancea.
 

  • Expoziția „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2).
Expoziția anuală a Pinacotecii Muzeului Municipiului București are o importanță aparte pentru că se înscrie în contextul mai general de celebrare a 30 de ani de francofonie în România.

„Mijlocul secolului al XIX-lea marchează momentul în care din ce în ce mai mulți pictori români vor pleca să studieze arta la München sau la Paris, contactul artiștilor români cu marea artă europeană devenind tot mai intens.

Theodor Aman, întemeietorul Școlii de Belle-Arte din București, alături de Gheorghe Tattarescu, va fi unul dintre primii pictori români plecați să studieze la Paris. În perioada studiilor, dar și în timpul călătoriilor sale în Occident, Aman a realizat câteva picturi reprezentând peisaje din Franța, cum ar fi curtea de la Contrexéville sau peisaje cu străzi la Spa, localitate situată în regiunea Valonia din Belgia.

La École des Beaux-Arts de la Paris, dar și în cadrul școlii neoficiale de la Barbizon se vor forma primii pictori importanți pentru istoria artei naționale: Theodor Aman (deja menționat), Nicolae Grigorescu și Ion Andreescu, Ștefan Luchian și aproape toți pictorii afirmați în perioada interbelică din spațiul românesc. Parisul, sudul Franței sau Bretania, peisajele urbane sau rurale din aceste zone au fascinat generații întregi de artiști români, demn de remarcat fiind chiar Nicolae Grigorescu, care vizitează: Dinan, Dinard, Saint-Malo, Mont-Saint-Michel, țărmul Normandiei, Granville. Îl vor urma, în alte călătorii inițiatice: Nicolae Grant, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Max Wexler Arnold, Eustațiu Stoenescu, Ștefan Popescu, Elena Popea, Iosif Iser sau Jean Alexandru Steriadi. Peisajele realizate, de exemplu, de Cecilia Cuțescu Storck în Franța, Italia, Spania și Portugalia rămân și acestea de referință în arta românească.

În general, în perioada interbelică, foarte mulți artiști își desăvârșesc studiile la Paris, cu profesori și artiști celebri în epocă, precum Lucien Simon, Jean-Paul Laurens, Henri Mattise. Ultimul dintre aceștia a fost coleg și prieten cu Theodor Pallady. Sculptorii sau femeile-sculptor au studiat în atelierele lui Rodin, Bourdelle sau în atelierul lui Constantin Brâncuși de la Paris. Antoine Bourdelle, de exemplu, a întreținut o relație specială cu Anastase și Elena Simu. Cei doi colecționari nu numai că au achiziționat lucrări chiar din atelierul acestui sculptor renumit, dar au fost și portretizați de către artist.

După cel de-al Doilea Război Mondial, care a instituit, în final, regimurile comuniste în estul Europei și în România, afirmarea artei românești în vestul Europei a fost încetinită timp de peste patru decenii, în perioada 1945-1989”, au declarat dr. Elena Olariu, director adjunct Secția Artă și drd. Angelica Iacob, șef Secția Artă - Muzeul Municipiului București.

Iubitorii de artă și admiratorii marilor maeștri ai picturii românești vor avea posibilitatea să vadă în noua expoziție în jur de  60 de lucrări, realizate, în mare parte, în Franța. Pe simeze se vor regăsi tablouri semnate de Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, George Demetrescu Mirea, Filip Marin, Gabriel Popescu, Theodor Pallady, Ștefan Popescu, Gheorghe Petrașcu, Kimon Loghi, Cecilia Cuțescu Storck, Iosif Iser, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Lucia Dem(etriade) Bălăcescu, Gheorghe Ionescu Sin, Max W. Arnold, Ștefan Constantinescu. De asemenea, în expoziție va putea fi admirată și o sculptură din bronz realizată de Jean-Antoine-Marie „Antonin” Idrac (1849-1884), care a fost donată de Consiliul Comunal al orașului Paris către Primăria Municipiului București în 22 august 1938, apoi transferată de la Cabinetul Primarului General către Pinacoteca Muzeului Municipiului București. 

Expoziția tematică va putea fi vizitată până pe 29 septembrie 2024.



Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situation of parking places in Pitesti

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.
Situație parcări de reședință din Pitești

Similar Suggestions

Se suspendă temporar emiterea rovinietei pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale acesteia!
ÎNȘELĂCIUNEA „Apreciază postări pentru bani!”
ASF- atenție la investiții!
Descoperă Noul Duster SUV- DACIA
Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Mioveni, în calitate de beneficiar anunță începerea proiectului: “Dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ din orașul Mioveni și comuna Davidești, jud. Argeș”