Informații utile


Avertisment Poliția Română

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? 
Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.
La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing.
Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.
Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.
Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!

Info Trafic

*** 
  🛑 TRANSFĂGĂRĂȘANUL, DESCHIS CIRCULAȚIEI RUTIERE
Centrul INFOTRAFIC informează că, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, din 28 iunie 2021, începând cu ora 14:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00 - 21:00.
Pentru siguranța participanților la trafic, circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții, între orele 21:00-07:00.
Recomandăm conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.
De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.
 *** 

Atenționare: Cum să NU încurcăm borcanele!

Conform Legii 192, polițistul are dreptul să efectueze controlul corporal al persoanei legitimate și, după caz, al bagajelor sau vehiculului utilizat de aceasta, în condițiile legii.
Polițistul NU are nevoie de un mandat pentru asemenea activități!
Informează-te corect!
#PolițiaRomână

❗️ Situație persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) în Argeș și în țară. Teste efectuate la 24 de ore. Coeficientul infectărilor.

  Grupul de Comunicare Strategică: *BULETIN DE PRESĂ  09 Septembrie 2021, ora 13.00 

🔴Până astăzi, 9 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.113.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
1.062.366 de pacienți au fost declarați vindecați. 
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.226 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
 
image.png 109 KB
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.985. Dintre acestea, 523 sunt internate la ATI.

Despre grup: În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării și prevenirii, la nivel național, a cazurilor de infecție cu COVID-19 și în vederea asigurării unei comunicări corecte și transparente a populației și a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcționează în cadrul DSU și reunește reprezentanți ai MAI, DSU, MS, MAE precum și alte autorități naționale competente. 
Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.
Argeșul are acum un site dedicat județean de informare COVID-19.👀

„Timp mecanic vs Timp biologic” – o expoziție fără precedent la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București invită publicul să viziteze noua expoziție tematică intitulată „Timp mecanic vs Timp biologic”, care s-a deschis la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu nr 2).

Acest proiect expozițional, prin narațiunea sa, nu are precedent. Expoziția vă invită să pătrundeți într-o zonă de clar-obscur a înțelegerii, într-un spațiu unde se întrepătrund obiectivitatea și percepția, pentru a descoperi cât anume din timpul trăit este biologic și cât funcționează mecanic.

„Viaţa noastră este măsurată obiectiv, mecanic, în timp real, de zile, ore şi clipe. Aceeaşi viaţă însă se foloseşte de stimulii interiori ai unui alt timp, mai vechi, imuabil, perceptual. De aceea, forţa faptelor ţine de mecanica acţiunii, iar conţinutul acesteia este determinat de intensitatea percepţiei.

Omul a investit, o bună parte din evoluția sa, un timp prețios pentru a înțelege trecerea timpului biologic, măsurat în timpi mecanici. Și anume trecerea vârstelor segmentată în trecerea zilelor și măsura clipelor. Astăzi, când totul este privit la secundă, în timp real, sincron pe întreaga planetă, civilizația umană încearcă să modifice prin biomedicalizare, timpul biologic, îmbunătățind mașinăria de care se folosește: propriul organism și ceasul său molecular.

Drept urmare, Timpul ne devine aliat și dușman, dar cel mai adesea un partener, care ne preia când ne naștem și ne însoțește până la zenit, cu posibile roluri schimbate în funcție de experiențele pe care le trăim și alegerile pe care le facem. Și astfel trăim, la rândul nostru, roluri atât într-o memorie pierdută, când timpul trăit este accelerat, iar experiențele ne depășesc cu un pas, cât și într-una recuperată, pe măsură ce trecem de praguri ale vârstelor, iar sertarele cu amintiri se deschid, adesea la dorința noastră.

Există un timp măsurabil prin diverse instrumente cum ar fi: cadranul solar, ceasul, calendarul, anotimpurile, căruia i-am alăturat un timp mecanic - o mișcare circulară perfectă, imuabilă și fără sfârșit, căruia îi corespunde un timp biologic - naștere, creștere, plenitudine și moarte.

Nevoia de a controla și ordona aspectele vieții cotidiene și pe cele spirituale a dat naștere unui demers de a căuta și dezvolta instrumente și mecanisme prin care omul își poate fixa niște puncte de reper în desfășurarea timpului a cărui scurgere îi scapă. 

Ceasul, subiect al noii expoziții tematice, este însoțitorul permanent al omului, fie că este ceas de buzunar, deșteptător, de cameră, de perete, de șemineu, de mână, telefon mobil, fie că a fost făurit în ateliere elvețiene, franceze, austriece, germane sau românești, fie că este Tavannes, Leroy & Fils, Japy Frėres & Cie, Longines, Doxa etc. Ceasurile metamorfozează ideea timpului, sunt mărturiile mute – cântare ale unor destine; au măsurat un timp trăit, au cântărit, poate, fapte bune și fapte rele, care la rândul lor au fost măsurate prin moment și ca percepție-intimitate prin bucurie, explozie creatoare, contemplare, boală, finitudine. Timpul biologic include senzitivul, pe când, pentru timpul mecanic, minutele au aceeași durată. 

Indiferent de performanța tehnologică sau de frumusețea manufacturii, fie că este îmbogăţit cu valoarea iubirii, a apropierii, a statutului, ceasul rămâne cel mai apropiat și protejat obiect al omului, fie că e purtat în buzunar sau că e purtat pe mâna pe care o folosim mai puțin, este jurnalul unor amintiri, închipuiri și fapte, înregistrate unic, însă măsurate prin aceleași mijloace. Este simbolul efemerității, al creației și suferinței, al captivității și al visării, al repetiției și unicității zilei și nopții.

Este bijuteria efemerității umane. Iar rotițele, perfecțiunea și exactitatea mișcării acestora oglindesc un timp trăit și simțit, măsoară raportul între generații, dintre culturi.

Este posibil ca omul să-și fi dorit o ieșire din timpul biologic, tocmai «(...) pentru ca lucrurile să nu se întâmple în același timp» (Albert Einstein), iar dacă viața trăită ar fi o autostradă pe care se mișcă mașinile - evenimentele vieții – naștere-joacă-profesie-nuntă-moarte, timpul ar exista cu opțiuni de înțelegere și control” – Cristina Vasiliu, curator al expoziției.

Rezervarea la vernisaj este obligatorie și se face printr-un email la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00, până pe data de 17 august 2021, ora 16.00, precizând numele și un număr de telefon la care poate fi contactată persoana care s-a înscris.

Expoziția „Timp mecanic vs Timp biologic” va putea fi vizitată la Palatul Suțu în perioada 18 august – 10 octombrie 2021.

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.


DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.


Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020
Platforma online pentru acordarea somajului tehnic & noutăți

Situation of parking places in Pitesti

Situație parcări de reședință din Pitești

Similar Suggestions

Condiții actualizate de călătorie în Republica Bulgaria!
Când sunt următoarele sărbători legale și zile libere 2021
⚠️LISTA actualizată cu #țările incluse de România pe lista roșie & galbenă!
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Camere web