Casa Memorială "Dinu Lipatti"

Casa Memorială "Dinu Lipatti"


Schedule

Closed
See schedule

Address

DC72, Ciolceşti 117410, Romania

About

Continuând traseul pe DN 7 spre limita cu județul Dâmbovița, la 30 km de Pitești, ajungem în comuna Leordeni. 
Aici, în satul Ciolcești, se află Casa Memorială "Dinu Lipatti", o vilă superbă aparținând celebrului pianist Dinu Lipatti, elevul marelui George Enescu. Casa a fost ridicată în stil neoromânesc de tatăl lui Dinu Lipatti, violonistul Constantin Lipatti, între anii 1938-1942. 

Conacul de la Ciolceşti a devenit casă memorială pe 17 decembrie 1985, după doi ani de renovări. Edificiul este înscris în Lista Monumentelor Istorice. Expoziția amenajată la parter vă poartă prin universul unui artist de geniu. 

Aici găsiți o colecție impresionantă de fotografii și corespondențe care ilustrează viața și activitatea marelui pianist și compozitor român, precum și numeroase obiecte ce au aparținut lui Dinu Lipatti (pianul Bechstein, diplome, partituri) și fratelui său, diplomatul și omul de cultură Valentin Lipatti, familiei, cunoștințelor din țară și străinătate, fotografii de familie (Dinu Lipatti la diferite vârste, alături de profesorii săi - George Enescu, Florica Muzicescu, Mihail Jora). Multe dintre fotografii sunt realizate chiar de Dinu Lipatti, deoarece acesta era un pasionat și talentat fotograf. 

În prezent, Casa Memorială „Dinu Lipatti" se află în administrarea Muzeului Județean Argeș.
Sursa: dinulipatti.org, wikipedia.org

Similar Suggestions

Muzeul Satului Mușătești

Muzeu / Obiectiv turistic

Casa Goangă din Curtea de Argeş

Muzeu

Muzeul de etnografie Dumitru Norocea

Muzeu

Muzeul Etnografic Goleștii Badii ◉Topoloveni

Muzeu

Muzeul Satului "Ion Chelcea" ◉Boteni

Muzeu