Informații utile


Alegeri locale, 27 Septembrie 2020

voteaza 2.jpg 63,2 KB

Am #votat astăzi cu #încredere în viitor, cu încredere că și datorită votului meu vom da Piteștiului un primar care este om de cuvânt și care va fi primar de cuvânt. Am votat astăzi cu încredere că vom avea un președinte de Consiliu Județean capabil să unească energiile argeșenilor în folosul comunității argeșene, capabil să impună respect la București, să aducă mari investiții în județul Argeș, capabil să dezvolte județul, astfel încât să ducem împreună #Argeșul pe primul loc!
Simona Bucura Oprescu
IMG-20200927-WA0005.jpg 77,2 KB

Vă aștept pe toți la #vot! Dumnezeu să ne ajute și să ne dea gândul cel bun!
Cu respect,
Ion Mînzînă
Președinte PSD Argeș
IMG-20200927-WA0001.jpg 91,3 KB

Am votat în această dimineață pentru un proiect în care cred și pe care îl voi realiza alături de echipa mea❗
Sunt un OM de cuvânt și voi rămâne un OM de cuvânt
Mulțumesc tuturor piteștenilor pentru susținere❗
#Pitești
#CristianGentea
IMG-20200927-WA0000.jpg 74,8 KB
Am votat cu respect pentru viață!
SĂ ALEGEM VIAȚA!
Gherzan Catalin

IMG-20200927-WA0008.jpg 182 KB
Am votat pentru o dezvoltare unitară a Argeșului, pentru un județ educat și sănătos.
Florea Eduard Constantin
IMG-20200927-WA0010.jpg 231 KB

O zi frumoasă, după ploaia sănătoasă de ieri!
Hai la vot! E dreptul fiecăruia dintre noi! 
E modul în care acordăm încrederea celor care ne vor reprezenta în următorii 4 ani!
Adrian Ștefan Cîrstea
IMG-20200927-WA0001.jpg 342 KB
Am votat pt drepturile omului, pt dreptul la sanatate, pt.un judet curat, sanatos, educat, civilizat, industrializat, modern, prosper.
Eny Pavel
eny.jpg 85,3 KB

După cafeaua de dimineață, la vot!
 Bună organizarea la secția unde sunt arondat. Totul în regulă.
Liviu Stancu
liviu stancu.jpg 26 KB
 Mergeți la vot și arătați că vă pasă de orașul nostru!
 Distanțarea nu înseamnă nepăsare! Dezinfectați-vă pe mâini, dar nu vă "spălați" pe mâini de responsabilitatea de a vota! Nu lăsați pe alții să decidă în locul vostru!
 Spuneți-le prietenilor și familiei de ce este important ca ei să voteze. Mergeti la vot si luati-i cu voi si pe părinți și bunici, pe nehotarati, pe uituci, pe cei care nu cred că votul lor contează. Mergeți la vot și puneti stampila, după ce v-ați gandit bine, pe numele candidatului cel mai potrivit să vă reprezinte!
 Votează în siguranță pe 27 septembrie pentru a putea construi împreună siguranța unui trai mai bun!
Georgescu Ion
georgescu.jpg 80,5 KB


 

 
 
prezența la VOT

Restricții de circulație

Pe Autostrada A2 București-Constanța, pe tronsoanele kilometrice 27 – 17 (Brănești - Cernica, județul Ilfov) și 82 – 74 (Dor Mărunt, județul Călărași), traficul este deviat de pe calea 2 (sensul către București) pe sensul opus, unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura devierii se menține până la data de 30 noiembrie 2020 și se aplică pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a părții carosabile.40 de tineri din Mioveni vor face masterul gratuit!👇

S-au împlinit în aceste zile zece ani de când strânsa colaborare a administrației orașului Mioveni cu Universitatea Politehnica București s-a concretizat în două programe de master gratuit, dedicate tinerilor absolvenți din Mioveni.
Pentru cel de-al zecelea an consecutiv, alte două grupe de tineri din Mioveni(40), absolvenți ai învățământului superior vor studia pentru următoarele trei semestre, în cadrul Facultății de Energetică, programele de Master - Ingineria Mediului, respectiv Managementul Mediului și Dezvoltare Durabilă.
Proaspeții masteranzi vor începe cursurile pe data de 5 octombrie 2020.
Cursurile  se vor desfășura pe platforma online.
 

Atenție, se înregistrează!

Mult așteptatul dispozitiv, ce înregistrează audio-video, se regăsește acum pe uniforma colegilor din teren. 
Este un moment prielnic în care să începi să zâmbești și să fii prietenos!
***
Important: asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic. 📱
Păstrați-vă telefoanele încărcate! 👇
#preluarePolițiaRomână
În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.

DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.

Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇

Depune cererile online

Ochii mari 👀 unde „arunci” cu datele de pe card!

 Au apărut din ce în ce mai mulți profitori ai site-urilor pe care se vând obiecte second-hand…ca ciupercile după ploaie putem spune. 
 Câteva dintre indiciile care vă pot ajuta să îi descoperiți:
 - Vă păcălesc că vor să cumpere imediat și nu pun întrebări extra despre produs.
 - Limba română scrisă lasă de dorit…Google Translate nu este chiar un geniu!
 - Vă anunță că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar dumneavoastră nu trebuie decât să introduceți datele cardului pentru a primi suma respectivă…NU FACEȚI ASTA!
 - Vă sugerează să le trimiteți mai multe informații despre produs pe un număr de telefon din afara țării.

❗️ Grupul de Comunicare Strategică: *BULETIN DE PRESĂ 22 Septembrie 2020, ora 13.00

🔴 Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
92.169 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.059 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Numărul de cazuri confirmate, pentru Argeș, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:
❗️Argeș  5394, de persoane diagnosticate pozitiv dintre care 8 număr de cazuri nou confirmate și alte 10 probe pozitive la retestare.

🔴Până astăzi, 4.503 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
 
În intervalul 21.09.2020 (10:00) – 22.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (28 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. 
 
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.
 
Toate cele 45 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
 
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.119. Dintre acestea, 496 sunt internate la ATI.  
 
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.253.380 teste. Dintre acestea 21.978 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.773 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.205 la cerere.
 


  ➡️ Despre Grup 
În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării și prevenirii, la nivel național, a cazurilor de infecție cu COVID-19 și în vederea asigurării unei comunicări corecte și transparente a populației și a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcționează în cadrul DSU și reunește reprezentanți ai MAI, DSU, MS, MAE precum și alte autorități naționale competente. 
Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.

Info Trafic: Restricții pe raza localității Câineni- Vâlcea din cauza unor lucrări

🛑Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până la data de 30 septembrie 2020, pentru a permite efectuarea unor lucrări de refacere a părții carosabile, pe DN7, pe tronsonul kilometric 238 – 238+200 de metri (pe raza localității Câineni, județul Vâlcea) se aplică restricții de circulație rutieră.
Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în conformitate cu prevederile alin. (1) al art. 44 din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se interzice circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală cu 7,5 tone pe segmentul Râmnicu-Vâlcea – Veștem, după următorul program:


•           Vineri -  între orele 14.00 – 22.00;


•           Sâmbătă - între orele 06.00 – 22.00;


•           Duminică - între  orele 06.00 – 22.00.Anunț privind emiterea credențialelor de acces pentru www.ghiseul.ro în cazul persoanelor juridice:

Primăria Municipiului Pitești oferă și contribuabililor persoane juridice posibilitatea de a plăti online, cu cardul, taxele și impozitele locale, precum și amenzile, prin intermediul platformei „ghiseul.ro”, fără comision.
Cererile privind emiterea informațiilor de autentificare în Sistemul național electronic de plată  online a obligațiilor de plată către bugetul consolidat -SNEP, disponibil la adresa de internet: www.ghiseul.ro, însoțite de actele necesare, se depun la sediul Primăriei Municipiului Pitești, din str. Victoriei nr. 24, camera M9, sau pot fi transmise prin e-mail la adresa de poștă electronică scipj@primariapitesti.ro
Documentele care se transmit prin e-mail se semnează cu semnătură electronică calificată și sunt asimilate înscrisurilor autentice.
Informațiile de autentificare în Sistemul național electronic de plată  online a obligațiilor de plată către bugetul consolidat, disponibil la adresa de internet: www.ghiseul.ro se emit în termen de 2 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la organul fiscal și se comunică solicitantului prin remiterea, sub semnătură, la sediul organului fiscal, prin poștă sau e-mail la adresa de poștă electronică a acestuia.
Cererea și actele necesare privind emiterea informațiilor de autentificare sunt disponibile la adresa: www.primariapitesti.ro, Secțiunea Informații Publice/Informații Utile/Informații privind depunerea online a unor solicitări.

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020

Guvernul Romaniei a lansat o platforma online pentru acordarea somajului tehnic

Zile libere 15 August- 26 Decembrie 2020

(În total, 2020, are 15 sărbători legale ce vor fi sărbătorite 4 zile în weekend, iar 11 zile în timpul săptămânii.) Mai jos îți spunem cum arată calendarul pentru următoarele zile libere din acest an: 
15 august – sâmbătă, Adormirea Maicii Domnului; 
30 noiembrie – luni, Sfântul Andrei; 
 1 decembrie – marți, Ziua Națională a României; 
25 decembrie – vineri, Crăciunul; 
26 decembrie – sâmbătă, A doua zi de Crăciun. 

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.

Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Camere web
Poftă de ceva dulce?
🆕 25 - 29 septembrie, școală exclusiv online în unitățile desemnate secții de votare
Pitești-ul revine la viață