Excursie în sudul județului Argeș


Despre

Călătorind prin inima Câmpiei Înalte a Piteștiului, se dezvăluie o frumusețe aparte ce îmbrățișează trecutul și prezentul. Sudul județului Argeș este o destinație ideală de călătorie, mai ales în zilele de vară și de toamnă. De cum pășești în aceste ținuturi, vei descoperi hărnicia oamenilor pricepuți care știu să prețuiască darurile pământului. În zilele de vară și de toamnă, se întind dealuri rodnice cu livezi și lanuri nesfârșite de grâu, porumb, rapiță sau floarea-soarelui. 

Pornind din Pitești, prima oprire va fi în orașul Costești. Localitatea impresionează prin bisericile de lemn vechi de sute de ani, care se regăsesc pe teritoriul localității și care vorbesc despre credința și spiritualitatea profundă a oamenilor de aici. Mergând mai departe, spre Teiu, putem vizita Casa Memorială „Vladimir Streinu", un muzeu înființat în casa care a aparţinut familiei Vladimir Streinu și în care sunt expuse obiecte, tablouri, precum şi o bibliotecă ce cuprinde o colecție de cărţi ale scriitorului Vladimir Streinu. 

La Negrași, cele mai fermecătoare bijuterii ale naturii sunt narcisele. În fiecare an, în perioada mai-iunie, delicatele minunății florale își desăvârșesc splendoarea, oferind localnicilor și turiștilor veniți să le admire un adevărat spectacol. Poiana Narciselor de la Negrași a fost desemnată rezervație floristică în anul 1966, intrând astfel în patrimoniul floral al României. De asemenea, lacurile de la Negrași reprezintă destinația perfectă pentru iubitorii de pescuit. 
În satul Bârlogu se află Balta Fitofagu, un punct de atracție pentru pescarii sportivi și amatori. 

Ultima oprire din traseu este la Mănăstirea Glavacioc, una dintre cele mai vechi ctitorii ortodoxe din România. Mănăstirea adăpostește o Icoană Făcătoare de Minuni înfățișând-o pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus. În apropiere se află și un izvor care curge de sub altarul bisericii și despre care se spune că ar avea proprietăți tămăduitoare.

Puncte din rută