Informații utile


Pentru o minivacanță în SIGURANȚĂ, vezi recomandările polițiștilor

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.
Rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa. Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.
Înainte de a porni la drum, interesați-vă de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi pregătiți-vă autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).
Totodată, recomandăm tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabila este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circulați cu viteză redusă.
De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.
Pe durata sejurului, nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. De asemenea, evitaţi taxiurile fără însemne de firmă sau fără aparate de taxare.

La întoarcere, nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
Poliţiştii sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în minivacanţa prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române.
Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren!

Car Go Media- lansează oferta lunii ianuarie 2020

📌„ABONAMENT 20”
Include închirierea caravanei 20 (douăzeci) de zile la numai 6.000 lei (în loc de 8.000 lei).
Cele 20 de zile se pot împărţi în minim 4 și maxim 6 campanii diferite.

📌„ABONAMENT 15”
Include închirierea caravanei 15 (cincisprezece) zile la numai 5.250 lei (în loc de 6.750 lei).
Cele 15 zile se pot împărţi în minim 3 și maxim 5 campanii diferite.

📌„ABONAMENT 09”
Include închirierea caravanei 09 (nouă) zile la numai 3.600 lei (în loc de 4.320 lei).
Cele 09 zile se pot împărţi în 2 sau 3 campanii diferite.

La fiecare tip de abonament sunt incluse:
- avize / taxe locale
- chirie pentru mașină
- chirie pentru remorcă
- chirie pentru conducător auto
- montare și demontare bannere
- sonorizare în limitele admise de lege
- materiale pentru prinderea bannerelor
Program de funcţionare: Luni – Vineri de 6 ore pe zi, Sâmbăta și Duminca de 4 ore pe zi.
Suprafaţa de expunere: două laterale, fiecare având 5 mp X 2,5 mp, însumând 25 metri pătraţi.

👉Oferta este disponibilă, pentru achiziţionare, DOAR în Ianuarie 2020!

Zile libere 24 Ianuarie- 26 Decembrie 2020

(În total, 2020, are 15 sărbători legale ce vor fi sărbătorite 4 zile în weekend, iar 11 zile în timpul săptămânii.) Mai jos îți spunem cum arată calendarul pentru următoarele zile libere din acest an:

24 ianuarie – vineri, Ziua Principatelor Române;
17 aprilie – vineri ,Vinerea mare;
19 aprilie –duminică, Paște Ortodox;
20 aprilie – luni, A doua zi de Paște Ortodox;
1 mai – vineri, Ziua Muncii;
1 iunie –luni, Ziua Copilului;
7 iunie – duminică, Rusalii;
8 iunie – luni, A doua zi de Rusalii;
15 august – sâmbătă, Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie – luni, Sfântul Andrei;
1 decembrie – marți, Ziua Națională a României;
25 decembrie – vineri, Crăciunul;
26 decembrie – sâmbătă, A doua zi de Crăciun.

Pollux Residence, București Militari Vest, o investiție pentru viitor!

Descoperă oferta Pollux Residence, București Militari Vest:
Garsonieră de la 24 500 euro cu TVA inclus
Apartament de la 34.800 euro cu TVA inclus
Apartamentele si garsonierele se vând complet finisate, branșate la toate utilitățile, contorizate separat, și dispun de: centrală proprie, uși de interior, ușă intrare antiefracție, tâmplărie PVC, gresie, faianță, parchet import Spania și obiecte sanitare ceramică.
Ansamblul dispune de supermarket, spațiu de joacă pentru copii, locuri de parcare, acces securizat pentru rezidenți și supraveghere video.

Restricții de trafic

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 67C Novaci – Rânca (Transalpina), judeţul Gorj, restricție care va fi menținută pe toată perioada sezonului rece.

Reamintim că a fost închis și tronsonul Rânca (kilometrul 34+800, județul Gorj) – Obârșia Lotrului (kilometrul 59+800, județul Vâlcea) al DN67C (Transalpina).

Circulația rutieră rămâne închisă pe DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu), în conformitate cu regulamentul de funcţionare a drumului naţional şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos și să folosească luminile de ceață dacă tranzitează zone unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Atenție unde plătiți rovinieta! Portal fals!

CNAIR a constat că în mediul online există un portal web pentru achiziția rovinitei, care nu este autorizat de CNAIR , respectiv, „ www.rovinietaro.ro”.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere roagă utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR, cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitarii rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.

Adeverinţa de venit, Certificatul fiscal şi Cazierul fiscal pot fi obţinute prin Spațiului Privat Virtual fară deplasarea la sediul organului fiscal

Printre documentele disponibile prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual se numără şi „Adeverinţa de Venit”, „Certificatul de atestare fiscală” şi „Cazierul fiscal”, care pot fi obţinute fără deplasarea la sediul organului fiscal, cu economisire de timp şi bani.
Pentru a putea beneficia de modalitatea de comunicare online cu administraţia fiscală şi de toate avantajele pe care aceasta le oferă recomandăm contribuabililor înscrierea în „Spaţiul Privat Virtual”. Atât la sediul A.J.F.P. Argeş, cât şi in cadrul unităţilor fiscale teritoriale sunt disponibile calculatoare pentru contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu au acces la internet.
Toate documentele puse la dispoziţia persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altei entităţi fără personalitate juridică prin intermediul Spaţiului Privat Virtual sunt înscrisuri cărora li s-a incorporat sau li s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă în sensul Legii 455/2001, republicată şi al Regulamentului (UE) nr. 910/2014, nefiind necesară prezentarea la organul fiscal pentru semnătură sau stampilă.
Instituţia publică, autoritatea publică sau orice altă persoană căreia persoana fizică, persoana juridică sau altă entitate fără personalitate juridică îi prezintă documente comunicate prin SPV poate verifica autenticitatea şi integritatea acestora astfel: de pe site-ul ANAF categoria Servicii Online – Verificare documente electronice eliberate prin SPV (poziţia 5) – verificare documente electronice, utilizând numărul de înregistrare al documentului şi codul de identificare fiscală sau prin aplicaţia pusă gratuit la dispoziţie de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pe pagina de internet proprie.

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.

Situație parcări de reședință din Pitești

Se angajează! Află noile locuri de muncă din Argeș.

Ești căutător de loc de muncă? Consultă informațiile de mai jos și vezi ce ți se potrivește!

Sute de locuri disponibile în Argeş

Alte sugestii

6 restaurante și pub-uri de unde să mănânci în Argeș
Idei de iarnă, în Argeș
Poftă de ceva dulce?
Camere web
Informații utile