Informații utile Argeș


"Muzică fără ANOTIMP"- concert cu Lumini Sonore Orchestra by Ozana Barabancea

⏳Centrul Cultural Județean Argeș invită argeșenii la un spectacol surpriză – *Muzică fără ANOTIMP*, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești luni, 18.11.2019, de la ora 19.00.
🌈Ozana Barabancea și Lumini Sonore Orchestra își propun să ofere iubitorilor de muzică o seară specială, prin abordarea unui melanj de stiluri și influențe muzicale. Alături de protagoniști, vor încânta publicul Vlad Miriță, Alexandru Constantin, Oana Șerban și Alexandru Burcă.
“Acest proiect de suflet este gândit cu sufletul și îl consider terapie pentru suflet! Mulțumesc celor care au încredere în mine și în talentul meu de a aduna o orchestră atât de tânără și dăruită!” mărturisește Ozana.
Îndrăgita cântăreață de jazz şi music hall, artist liric al Operei Naționale Româneși om de televiziune, Ozana Barabancea strânge ropote de aplauze la fiecare concert cu vocea ei inconfundabilă și tehnica perfectă, ridicând muzica la cel mai înalt rang de artă. Artista sprijină tinerele talente prin festivalul Lumini Sonore by Ozana Barabancea.

Poliția Română- Atenționare!

Circulă un mesaj care începe așa:
„ Atenționare de la poliția română
Trimiteți acest mesaj familiei și prietenilor dvs. La noi au încercat, dar am avut grijă să nu răspundem.
Oamenii au primit apeluri de la
tel: +375***605281,
tel: +3712***3091, etc...”
---
❗️❗️Vă anunțăm că noi nu am trimis niciodată un asemenea mesaj, iar dacă primiți apeluri de la numere necunoscute, din alte țări, vă recomandăm să nu răspundeți sau să apelați înapoi.
Puteți avea surpriza unui extra cost la factura telefonică sau bani în minus pe cartela preplătită.
#PolițiaRomână

Au început înscrierile la Festivalul „Zavaidoc”!

Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, își va deschide porțile sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00, la sediul Filarmonicii Pitești.
Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului. La concurs se pot înscrie soliști vocali din toată țara, care au depășit vârsta de 18 ani și care vor susține două probe de aptitudini muzicale: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament, și o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament.
Înscrierile pentru preselecție se pot face până pe data de 22 noiembrie, fie direct la sediul Centrului Cultural Pitești, la adresa: Casa Cărții, Municipiul Pitești, Strada Craiovei, nr.2, cod 110013, Bloc G1, Scara C, Județul Argeș, fie la numărul de telefon/fax al Centrului Cultural Pitești – 0248219976 sau la adresa de e-mail a Centrului Cultural Pitești: cultcentre@yahoo.com.
Regulamentul și fișa de înscriere la Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC sunt postate pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești (www.centrul-cultural-pitesti.ro).
Preselecția va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10:00, la sediul Filarmonicii Pitești, de pe Strada Calea București, nr.2, iar concursul, festivitatea de premiere și recitalurile extraordinare se vor desfășura sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00, la sediul Filarmonicii Pitești.
Intrarea se va face pe bază de bilete, care vor fi puse în vânzare la casieria Filarmonicii Pitești, începând cu data de 11 noiembrie.

A ÎNCEPUT SEZONUL ANVELOPELOR DE IARNĂ

Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării. ❄️
🚘Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă., altfel pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.
Pentru a face o alegere cât mai corectă în momentul în care vorbim despre acest gen de cauciucuri, vă prezentăm un ghid despre anvelopele de iarna și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos.
❄️„Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.
Ele se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.
Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Adeverinţa de venit, Certificatul fiscal şi Cazierul fiscal pot fi obţinute prin Spațiului Privat Virtual fară deplasarea la sediul organului fiscal

Printre documentele disponibile prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual se numără şi „Adeverinţa de Venit”, „Certificatul de atestare fiscală” şi „Cazierul fiscal”, care pot fi obţinute fără deplasarea la sediul organului fiscal, cu economisire de timp şi bani.
Pentru a putea beneficia de modalitatea de comunicare online cu administraţia fiscală şi de toate avantajele pe care aceasta le oferă recomandăm contribuabililor înscrierea în „Spaţiul Privat Virtual”. Atât la sediul A.J.F.P. Argeş, cât şi in cadrul unităţilor fiscale teritoriale sunt disponibile calculatoare pentru contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu au acces la internet.
Toate documentele puse la dispoziţia persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altei entităţi fără personalitate juridică prin intermediul Spaţiului Privat Virtual sunt înscrisuri cărora li s-a incorporat sau li s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă în sensul Legii 455/2001, republicată şi al Regulamentului (UE) nr. 910/2014, nefiind necesară prezentarea la organul fiscal pentru semnătură sau stampilă.
Instituţia publică, autoritatea publică sau orice altă persoană căreia persoana fizică, persoana juridică sau altă entitate fără personalitate juridică îi prezintă documente comunicate prin SPV poate verifica autenticitatea şi integritatea acestora astfel: de pe site-ul ANAF categoria Servicii Online – Verificare documente electronice eliberate prin SPV (poziţia 5) – verificare documente electronice, utilizând numărul de înregistrare al documentului şi codul de identificare fiscală sau prin aplicaţia pusă gratuit la dispoziţie de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pe pagina de internet proprie.

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.

Situație parcări de reședință din Pitești

Se angajează! Află noile locuri de muncă din Argeș.

Ești căutător de loc de muncă? Consultă informațiile de mai jos și vezi ce ți se potrivește!

Sute de locuri disponibile în Argeş

Alte sugestii

FII PRIETENOS, NU RĂUTĂCIOS! O campanie împotriva bullying-ului
6 restaurante și pub-uri de unde să mănânci în Argeș
Idei de toamnă, în Argeș
Poftă de ceva dulce?
Camere web