Informații utile


❗️ Grupul de Comunicare Strategică: *BULETIN DE PRESĂ 19 Septembrie 2020, ora 13.00

🔴 Până astăzi, 19 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 111.550 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
89.119 de pacienți au fost declarați vindecați.
 În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.333 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Numărul de cazuri confirmate, pentru Argeș, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:
❗️Argeș  5368, de persoane diagnosticate pozitiv dintre care 12 număr de cazuri nou confirmate și alte 15 probe pozitive la retestare.

🔴Până astăzi, 4.402 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
 În intervalul 18.09.2020 (10:00) – 19.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 42 de decese (21 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.
 Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.
 Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
 În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.996. Dintre acestea, 461 sunt internate la ATI.  
 
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.210.071 teste. Dintre acestea 23.030 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.305 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.725 la cerere.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.118 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 19 septembrie.

  ➡️ Despre Grup 
În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării și prevenirii, la nivel național, a cazurilor de infecție cu COVID-19 și în vederea asigurării unei comunicări corecte și transparente a populației și a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcționează în cadrul DSU și reunește reprezentanți ai MAI, DSU, MS, MAE precum și alte autorități naționale competente. 
Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.

Atenție șoferi

Important: asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic. 📱
Păstrați-vă telefoanele încărcate! 👇
#preluarePolițiaRomână
În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.

DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.

Cererile pot si depuse și online la adresa de mai jos👇

Depune cererile online

Pitești: Informări de interes public👇

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești anunță deschiderea pistei de atletism a Complexului Sportiv „Nicolae Dobrin”, începând de astăzi, 04.09.2020. 
Pista de alergare va fi deschisă zilnic, între orele 07:00 și 22:00.
 
De asemenea, tot cu începere din data de patru septembrie, până la încheierea sezonului de vară, intrarea la cele două ștranduri situate în Trivale și Costache Negri va fi gratuită, cu obligativitatea respectării măsurilor în vigoare privind distanțarea socială, în incinta bazinelor de agrement, precum și a tuturor măsurilor de igienă pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Administrația  Domeniului Public Pitești a instituit sens unic de circulație temporar pe strada Codrii Cosminului, pe sensul de mers de la intersecția cu strada Ținutul Herța până la intersecția cu Pasajul Podul Înalt.
Această măsură este cerută de desfășurarea lucrărilor la șantierul noii Săli Polivalente și va înceta odată cu finalizarea construirii acesteia. 
Rugăm participanții la trafic să circule cu atenție pentru evitarea oricărui incident nedorit.
 
Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere nedorite, Primăria Municipiului Pitești a decis amplasarea a două limitatoare de viteză pe strada Anghel Saligny
Acțiunea a fost realizată de către Administrația Domeniului Public, astăzi, 03.09.2020. Rugăm participanții la trafic să circule cu prudență pentru evitarea oricărui incident și pentru buna desfășurare a traficului.
 

 

MAE: recomandări pentru cetățenii români

 Dacă intenționezi să te deplasezi în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe  îți recomandă să te informezi temeinic, inclusiv prin consultarea condițiilor de intrare și ședere în statul de destinație, în context #COVID19
Aceste informații sunt disponibile pe site-ul #MAE, secțiunea „Atenționări de călătorie COVID-19”  http://www.mae.ro/node/51759.
În perioada 17-23 august au fost actualizate informațiile de călătorie pentru o serie de state, precum
: #Italia
, #Spania
, #Belgia
, #Olanda
, #Estonia
sau #Slovenia
Informațiile de călătorie sunt actualizate periodic de către #MAE, în funcție de evoluția situației și de informațiile oficiale primite de la autoritățile din fiecare stat în cauză.
***
În contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale.

MAE reamintește că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește și măsura constituirii și actualizării periodice a listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective.

Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români consultarea paginii web a Institutului Național de Sănătate Publică din România pentru informații actualizate privind lista statelor cu risc epidemiologic (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19), precum și a site-ului MAE, în special a rubricilor Atenționări de călătorie COVID-19 pentru Europa: http://www.mae.ro/node/51880 și Atenționări de călătorie COVID-19 pentru alte regiuni: http://www.mae.ro/node/51982, pentru informații privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.
 
MAE folosește acest prilej pentru a recomanda cetățenilor români aflați în străinătate să mențină legătura cu companiile aeriene și cu operatorii de turism, în funcție de situațiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o va impune.
 
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare române din străinătate, este pregătit să acorde asistență consulară cetățenilor români, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate atât de autoritățile române, cât și de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19.

 ℹ️ Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români 🇷🇴 care călătoresc în #Grecia în scop turistic să consulte ghidul de călătorie actualizat, disponibil aici 👉 http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2020/pdf_2020/ghid_calatorie_grecia_20200814_rev3.pdf
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze temeinic, anterior deplasării în străinătate, întrucât condițiile de intrare pe teritoriul Greciei pot suferi modificări, în funcție evoluțiile unor noi cazuri de #COVID19.

🔔 Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români  care călătoresc în #Turcia  în scop turistic:
🔷 să se informeze temeinic, anterior deplasării în străinătate, întrucât condițiile de intrare pe teritoriul Turciei pot suferi modificări, în funcție de evoluțiile unor noi cazuri de #COVID19.
🔷 să consulte ghidul de călătorie, disponibil aici 👉 http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2020/covid_2020/2020.08.12_ghid_calatorie_turcia_20200812.pdf


Ochii mari 👀 unde „arunci” cu datele de pe card!

 Au apărut din ce în ce mai mulți profitori ai site-urilor pe care se vând obiecte second-hand…ca ciupercile după ploaie putem spune. 
 Câteva dintre indiciile care vă pot ajuta să îi descoperiți:
 - Vă păcălesc că vor să cumpere imediat și nu pun întrebări extra despre produs.
 - Limba română scrisă lasă de dorit…Google Translate nu este chiar un geniu!
 - Vă anunță că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar dumneavoastră nu trebuie decât să introduceți datele cardului pentru a primi suma respectivă…NU FACEȚI ASTA!
 - Vă sugerează să le trimiteți mai multe informații despre produs pe un număr de telefon din afara țării.

Pitești: trei noi izvoare de mare adâncime închise temporar

 Reamintim că, în acest moment, pe raza Municipiului Pitești sunt deschise 14 izvoare cu apă potabilă în zonele: Calea București – bloc 31, strada Paltinului, strada Teilor – bloc PS6, strada Smârdan, Școala nr.13 - strada Eugen Lovinescu, strada Carol Davila ( Azil) - Găvana 3, Bd. Nicolae Bălcescu - bloc L1- L5, Bd. Nicolae Bălcescu – bloc S5, strada Exercițiu – bloc P22, Bazar Gheorghe Lazăr, strada Eremia Grigorescu – bloc P9, Calea Bascov – bloc E2, Tudor Vladimirescu – bloc P16 - P17, Găvana 3, strada Eugen Ionescu - bloc Q7. 
Pe de altă parte, menționăm că s-au închis temporar alte 3 izvoare de mare adâncime de pe raza municipiului.
 Izvoarele vizate sunt amplasate în zonele: strada Mihai Viteazu - bloc P20, Bd. Libertății – Complex II, Expo-Parc. 
 Închiderea izvoarelor este necesară din cauza înregistrării unor valori crescute de amoniu în probele de apă analizate recent.

Info Trafic: Restricții pe raza localității Câineni- Vâlcea din cauza unor lucrări

🛑Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până la data de 30 septembrie 2020, pentru a permite efectuarea unor lucrări de refacere a părții carosabile, pe DN7, pe tronsonul kilometric 238 – 238+200 de metri (pe raza localității Câineni, județul Vâlcea) se aplică restricții de circulație rutieră.
Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în conformitate cu prevederile alin. (1) al art. 44 din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se interzice circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală cu 7,5 tone pe segmentul Râmnicu-Vâlcea – Veștem, după următorul program:


•           Vineri -  între orele 14.00 – 22.00;


•           Sâmbătă - între orele 06.00 – 22.00;


•           Duminică - între  orele 06.00 – 22.00.


🛑Pe Autostrada A1 Deva – Nădlac, între kilometrii 468+520 de metri și 473+440 de metri (între Remetea Mare și Lugoj, județul Timiș) au loc lucrări de reparații la carosabil. Din acest motiv, traficul rutier se deviază de pe sensul către Deva pe sensul către Nădlac, circulându-se pe o bandă pentru fiecare direcție. Circulația rutieră nu este afectată pe drumurile județene din apropiere.
Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.

Anunț privind emiterea credențialelor de acces pentru www.ghiseul.ro în cazul persoanelor juridice:

Primăria Municipiului Pitești oferă și contribuabililor persoane juridice posibilitatea de a plăti online, cu cardul, taxele și impozitele locale, precum și amenzile, prin intermediul platformei „ghiseul.ro”, fără comision.
Cererile privind emiterea informațiilor de autentificare în Sistemul național electronic de plată  online a obligațiilor de plată către bugetul consolidat -SNEP, disponibil la adresa de internet: www.ghiseul.ro, însoțite de actele necesare, se depun la sediul Primăriei Municipiului Pitești, din str. Victoriei nr. 24, camera M9, sau pot fi transmise prin e-mail la adresa de poștă electronică scipj@primariapitesti.ro
Documentele care se transmit prin e-mail se semnează cu semnătură electronică calificată și sunt asimilate înscrisurilor autentice.
Informațiile de autentificare în Sistemul național electronic de plată  online a obligațiilor de plată către bugetul consolidat, disponibil la adresa de internet: www.ghiseul.ro se emit în termen de 2 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la organul fiscal și se comunică solicitantului prin remiterea, sub semnătură, la sediul organului fiscal, prin poștă sau e-mail la adresa de poștă electronică a acestuia.
Cererea și actele necesare privind emiterea informațiilor de autentificare sunt disponibile la adresa: www.primariapitesti.ro, Secțiunea Informații Publice/Informații Utile/Informații privind depunerea online a unor solicitări.

TRANSFĂGĂRĂȘANUL, DESCHIS CIRCULAȚIEI

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, din 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00.

Pentru siguranța participanților la trafic, circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții între orele 21:00-07:00.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020

Guvernul Romaniei a lansat o platforma online pentru acordarea somajului tehnic

Zile libere 15 August- 26 Decembrie 2020

(În total, 2020, are 15 sărbători legale ce vor fi sărbătorite 4 zile în weekend, iar 11 zile în timpul săptămânii.) Mai jos îți spunem cum arată calendarul pentru următoarele zile libere din acest an: 
15 august – sâmbătă, Adormirea Maicii Domnului; 
30 noiembrie – luni, Sfântul Andrei; 
 1 decembrie – marți, Ziua Națională a României; 
25 decembrie – vineri, Crăciunul; 
26 decembrie – sâmbătă, A doua zi de Crăciun. 

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.

Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

Cristian Gentea: OM de cuvânt, Primar de cuvânt
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Camere web
Poftă de ceva dulce?
🆕 14 septembrie, începe școala