Informații utile


Grupare specializată în accesarea de credite prin utilizarea unor documente falsificate, destructurată!

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.C., au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei prin înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. 

 La data de 20 ianuarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C., au efectuat 32 de percheziţii domiciliare, la locuințele unor persoane din București și din județele Ilfov, Călărași, Argeș, Dâmbovița și Prahova.
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2016 și până în prezent, 11 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi facilitat obținerea în mod fraudulos de produse de creditare de către persoane fizice, prin utilizarea unor venituri din pensie falsificate.
De asemenea, grupul infracțional s-ar fi ocupat cu recrutarea și determinarea mai multor persoane din medii defavorizate, având situații materiale precare, să inducă în eroare funcționari ai mai multor instituții de credit, fapte consumate ori rămase în forma tentativei.
Persoanele bănuite ar fi folosit înscrisuri falsificate, respectiv taloane de pensii și decizii de pensionare, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, în urma solicitării unor credite și finanțări.
La activitatea infracțională au participat și alte persoane bănuite în cauză, care ar fi obținut produse de creditare, folosind documentele false puse la dispoziție de membrii grupării.

 Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 2.335.000 de lei.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri, bani și medii de stocare.
30 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., în vederea continuării cercetărilor.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliției Române.
La activități, au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, precum și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.
foto sugestiv: Politia Română 👇

Info Trafic

Anvelopele de iarnă sunt mai sigure și obligatorii când drumurile sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.
Utilizați-le și călătoria va prinde alt contur!

🛑Vă recomandăm ca, pentru a avea o deplasare în siguranță, în condițiile în care la nivelul țării sunt emise informări meteorologice sau hidrologice care vizează fenomene periculoase (inundații, ninsori viscolite, polei etc.), e important ca, înaintea de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative.
credit foto
#PolițiaRomână
******

🛑Reamintim că traficul rutier este închis pe toată perioada sezonului rece pentru toate categoriile de autovehicule, astfel:
- DN 7C (Transfăgărășan) între km. 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800   (Cabana Bâlea Cascada), până la data de 30.06.2021;

- DN 67C (Transalpina) - între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat);

- DN 17D  (Valea Mare, jud. Bistrița-Năsăud – Cârlibaba, jud. Suceava);

- DN 1R  (Poiana Horea, jud. Cluj – Matisești, jud. Alba).

Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

❗️ Situație persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) în Argeș și în țară. Teste efectuate la 24 de ore. Coeficientul infectărilor.

  Grupul de Comunicare Strategică: *BULETIN DE PRESĂ 20 Ianuarie 2020, ora 13.00 

🔴Până astăzi, 20 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 700.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
635.871 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Numărul de cazuri confirmate, pentru Argeș, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:
❗️Argeș 19848, de persoane diagnosticate pozitiv dintre care 44 număr de cazuri nou confirmate în ultimele 24 ore și alte 13 probe pozitive la retestare.
image.png 51,5 KB
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.240. Dintre acestea, 1.054 sunt internate la ATI.  
 Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.220.200 de teste RT-PCR și 57.634 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.768 de teste RT-PCR (18.424 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.344 la cerere) și 6.026 de teste rapide antigenice.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 15 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 20 ianuarie a.c.

  ➡️ Despre Grup 
În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării și prevenirii, la nivel național, a cazurilor de infecție cu COVID-19 și în vederea asigurării unei comunicări corecte și transparente a populației și a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcționează în cadrul DSU și reunește reprezentanți ai MAI, DSU, MS, MAE precum și alte autorități naționale competente. 
Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.
Argeșul are de acum un site dedicat județean de informare COVID-19.👀

Microexpoziții la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici

Din 6 ianuarie debutează, la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, din componența Muzeului Municipiului București, un proiect expozițional care se va desfășura pe parcursul întregului an 2021, scopul fiind acela de a aduce în atenția publicului obiecte deosebite din patrimoniu și prezentarea lor, inclusiv prin oferirea unor detalii de context. Aceste microexpoziții se vor desfășura de-a lungul unei lunii calendaristice și continuă, într-o cheie distinctă, proiectul „Obiectul lunii la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici”, derulat în anul 2020. În fiecare lună va fi realizată în interiorul muzeului câte o expoziție dinamică, cu caracter documentar. Se va pune accent pe artefactele care fac parte deja din expunerea de bază și nu pot fi mutate într-un alt context expozițional, dar și pe elementele arhitecturale prin natura lor imobilă. 

Luna ianuarie este dedicată stilului Biedermeier (secolul XIX-XX) în care sunt lucrate obiectele expuse în dormitorul Vilei Minovici, respectiv două noptiere, scaunele și fotoliile, dar și scrinul, secretair-ul.

Mobilierul necesar activității de zi cu zi a îndeplinit încă de la început cerințele privind rolul său practic și estetic, specific stilului sau perioadei din care provine. Stilul Biedermeier a apărut ca un răspuns între neoclasicism și romantism, fiind promovat de burghezia din țări precum Germania, Austria, Țările Scandinave sau nordul Italiei, între anii 1825 și 1835. 

Un  birou din lemn de tip secretaire este piesa de mobilier cea mai spectaculoasă expusă azi în dormitorul Vilei cu clopoței și își are originea în Franța. Se definește prin comoditate și utilitate. Pe suprafața plană se puteau așeza diferite  lucruri,  iar  prin  deschiderea  sertarelor  se  putea  ajunge  ușor  la  conținut.  Această  utilitate  a  fost  păstrată  până  astăzi,  pe secretaire fiind expuse două fotografii de epocă reprezentând imagini ale părinților fondatorului muzeului: Ștefan și Sofia Minovici. Celelalte piese din garnitură, respectiv cele două scaune și cele două fotolii, păstrează și ele liniile stilului Biedermeier. Toate cele patru piese au picioarele din spate drepte, iar cele din față galbate și decorate cu frunze de acant. Spătarul este sculptat în lemn masiv.

Perioada stilului Biedermeier a luat sfârșit odată cu revoluțiile politice dintre anii 1845-1848, fiind urmată de perioada victoriană. Stilul Biedermeier fascinează și acum, la aproape două secole de la apariție, și a reprezentat un stil de viață care s-a reflectat în garnituri de mobilier, în arhitectură, pictură, literatură, chiar și în modă. Pentru a afla detalii despre piesele expuse în această primă microexpoziție, publicul este invitat să viziteze Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1) de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00 (17.30 ultima intrare).

News: Jooble este un site unic, unde puteţi găsi locuri de muncă pe Internet👇

Locuri de muncă în Argeș

În atenția foștilor angajați ai Uzinei Dacia!

Compania Dacia anunță că, în urma procesului de digitalizare, foștii salariati care au nevoie de adeverințe și alte documente doveditoare ale calității de angajat al Automobile Dacia le vor putea solicita și ridica doar de la noul birou, deschis la Poarta 2 pe Platforma Dacia.

DEPUNEREA documentelor și SOLICITAREA ADEVERINTELOR de vechime se face doar în zilele de MARTI și JOI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

RIDICAREA ADEVERINTEI de vechime se face doar în zilele de LUNI, MIERCURI și VINERI, în intervalul orar 09.00 - 12.00.

Până la această data, în ultimii 9 ani, biroul a funcționat la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, însă de la începutul luni septembrie, activitatea s-a mutat pe Platforma Uzinei Dacia Mioveni, Poarta 2.
Cererile pot fi depuse și online la adresa de mai jos👇
Depune cererile online

Atenție, se înregistrează!

Mult așteptatul dispozitiv, ce înregistrează audio-video, se regăsește acum pe uniforma colegilor din teren. 
Este un moment prielnic în care să începi să zâmbești și să fii prietenos!
***
Important: asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic. 📱
Păstrați-vă telefoanele încărcate! 👇
#preluarePolițiaRomână

Anunț privind emiterea credențialelor de acces pentru www.ghiseul.ro în cazul persoanelor juridice:

Primăria Municipiului Pitești oferă și contribuabililor persoane juridice posibilitatea de a plăti online, cu cardul, taxele și impozitele locale, precum și amenzile, prin intermediul platformei „ghiseul.ro”, fără comision.
Cererile privind emiterea informațiilor de autentificare în Sistemul național electronic de plată  online a obligațiilor de plată către bugetul consolidat -SNEP, disponibil la adresa de internet: www.ghiseul.ro, însoțite de actele necesare, se depun la sediul Primăriei Municipiului Pitești, din str. Victoriei nr. 24, camera M9, sau pot fi transmise prin e-mail la adresa de poștă electronică scipj@primariapitesti.ro
Documentele care se transmit prin e-mail se semnează cu semnătură electronică calificată și sunt asimilate înscrisurilor autentice.
Informațiile de autentificare în Sistemul național electronic de plată  online a obligațiilor de plată către bugetul consolidat, disponibil la adresa de internet: www.ghiseul.ro se emit în termen de 2 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la organul fiscal și se comunică solicitantului prin remiterea, sub semnătură, la sediul organului fiscal, prin poștă sau e-mail la adresa de poștă electronică a acestuia.
Cererea și actele necesare privind emiterea informațiilor de autentificare sunt disponibile la adresa: www.primariapitesti.ro, Secțiunea Informații Publice/Informații Utile/Informații privind depunerea online a unor solicitări.

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020
Guvernul Romaniei a lansat o platforma online pentru acordarea somajului tehnic

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.
Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

⚠️LISTA ACTUALIZATĂ cu #țările incluse de România pe lista galbenă!
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Camere web
Poftă de ceva dulce?
Pitești-ul revine la viață