Informații utile


Operaționalizarea Punctului de Lucru Transfăgărășan

  Începând cu data de 01.07.2020 și  în parteneriat cu Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, anunță că s-a  operaționalizat Punctul de Lucru temporar pe Transfăgărășan, la Baza Salvamont ”Cota 2000” .
 Acest Punct de Lucru temporar asigură intervenţia în situaţii de urgenţă pe DN 7.C. - ”Transfăgărășan”, inclusiv în zona județului Sibiu (în colaborare cu ISU Sibiu) și funcționează pe perioada cât DN 7.C. - ”Transfăgărășan” va fi deschis. 
Este încadrat cu un echipaj și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, pregătit să intervină pentru asigurarea asistenței medicale la nevoie.
 Totodată echipaje ale ISU Argeș vor asigura posibila intervenție, în acest sezon estival, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat detașate pe litoralul românesc.
credit foto: ISU Argeș

TRANSFĂGĂRĂȘANUL S-A DESCHIS CIRCULAȚIEI

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere,din 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00.

Pentru siguranța participanților la trafic, circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții între orele 21:00-07:00.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

NU se ÎNCHIDE nicio localitate din ARGEȘ!

 Astăzi a a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare. Membrii CJSU au ajuns la concluzia că nu există motive și nu se pune problema închiderii sau carantinării vreunei localități sau a întregului județ. 

 În ciuda unor informații apărute în spațiul public, membrii CJSU au constatat că nu există focare noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus, cazurile pozitive fiind răspândite în tot județul.

 În același timp, pentru prevenirea răspândirii virusului, acțiunile de control vor continua. Acestea sunt realizate de către echipe mixte, formate din reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, ISU, DSP, ITM, OPC și DSVSA Argeș.
 Instituția Prefectului Argeș face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțarea fizică, să poarte mască în spațiile închise (și nu numai) și să evite zonele aglomerate.

Lista Statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde)

Conform Hotărârii nr. 31 din 22.06.202 0a Comitetului Național pentru Situații de Urgență
Este în vigoare de la data de 23.06.2020.
 

❗️ Grupul de Comunicare Strategică: *BULETIN DE PRESĂ 04 Iulie 2020, ora 13.00

🔴 Până astăzi, 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.861 au fost externate, dintre care 19.854 de pacienți vindecați și 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
Numărul de cazuri confirmate, pentru Argeș, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică: 
❗️Argeș  946 de persoane diagnosticate pozitiv ( dintre care 27 în ultimele 24 de ore) 3 iulie 919 persoane

👉De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 416 noi cazuri de îmbolnăvire. 
 La ATI, în acest moment, sunt internați 223 de pacienți. 
 Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 759.037 de teste. 
 În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 434 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.969 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
 Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 533 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 124.900 de lei.
În urma acțiunilor de verificare desfășurate noaptea trecută, în sistem integrat, de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului Transporturilor, au fost aplicate alte 962 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială.

🔴 Până astăzi, 1.731 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
 În intervalul 03.07.2020 (10:00) – 04.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (12 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, București, Suceava și Vrancea. 
Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.
Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
 
  ➡️ Despre Grup 
În contextul măsurilor adoptate în vederea gestionării și prevenirii, la nivel național, a cazurilor de infecție cu COVID-19 și în vederea asigurării unei comunicări corecte și transparente a populației și a mass-media, cu împuternicirea Guvernului României a fost constituit un grup de comunicare integrată care funcționează în cadrul DSU și reunește reprezentanți ai MAI, DSU, MS, MAE precum și alte autorități naționale competente. 
Astfel, toate comunicările publice pe această temă vor fi asigurate prin intermediul acestei structuri.

Controlul parental

 Nu este o aplicație, ci doar o setare care se regăsește în meniul dispozitivelor dumneavoastră sau chiar în meniul multor aplicații instalate.

 La ce ajută, vă întrebați? 
 Ce face de fapt această setare?

 Internetul, în vastul lui conținut, are și materiale care nu sunt destinate copilului tău.
 Prin activarea setării se filtrează sau restricționează materialele cu conținut obscen, vulgar sau agresiv.
 O setare atât de simplă care face un lucru atât de benefic.
#PolițiaRomână

📌NOU: Precizări și informări de la Instituția Prefectului Județului Argeș

  • S-a reluat EXAMINAREA la proba practică, cu RESPECTAREA UNOR REGULI STRICTE!

Instituția Prefectului Argeș informează că Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor reia treptat activitatea de examinare la proba practică pentru candidații care au fost programați anterior și pentru cei cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada stării de urgență (16 martie 2020  - 17 mai 2020). Reprogramarea candidaților se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.
Programarea la proba practică se va face pe două intervale orare, pentru două serii de candidați pentru fiecare examinator. La locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice vor avea acces doar candidatul și instructorul auto (fără însoțitori: rude, prieteni, etc). La locul de întâlnire se vor respecta regulile de distanțare fizică.
Examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente de protecție (masă de protecție), în caz contrar putând fi refuzată susținerea probei. În mașină vor fi prezente maxim trei persoane în același timp. 
Școlile de conducători auto vor asigura igienizarea mașinilor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanții vehiculelor va fi pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. De asemenea, reprezentanții școlilor vor pune la dispoziție echipamente pentru măsurarea temperaturii corporale, putând fi refuzată examinarea candidatului cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius. 
Din listele cu candidați vor fi excluse persoanele care figurează în izolare sau carantină.
*** 
❗️5 ani și 1,8 miliarde lei, fără TVA, pentru 30 de kilometri de autostradă, secțiunea Pitești –Curtea de Argeș !
A fost semnat contractul pentru secţiunea 5, Pitești-Curtea de Argeș, din autostrada Sibiu-Piteşti. 
Proiectul tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, parte a autostrăzii A1 care va lega Bucureştiul de Nădlac, are o lungime totală de 122,11 kilometri, acesta fiind divizat în cinci secţiuni care traversează trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş. Secţiunea 5 Curtea de Argeş - Piteşti, cuprinsă între kilometrii 91+761 şi 122+110, va avea o lungime de 30,35 kilometri. 
Conform datelor CNAIR, valoarea estimată a secţiunii dintre Piteşti şi Curtea de Argeş este de 1,8 miliarde de lei, fără TVA, cu o durată a contractului de 120 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie. 

✅TRONSON REDESCHIS TRAFICULUI PE DN 67C (TRANSALPINA)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că a fost reluată circulația pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri - 59+800 metri, între localitățile Rânca, județul Gorj, și Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.
Circulația este permisă numai în intervalul orar 08:00 – 20:00, pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, viteza maximă fiind de 30 km/h.

Cum să ne punem, să purtăm, să dăm jos și să aruncăm o mască pentru față?😷

❗Măștile sunt eficiente mai ales când sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Cum să ne punem, să purtăm, să dăm jos și să aruncăm o mască pentru față? Iată 👇

Sursă: World Health Organization Office for Romania

ANOFM Argeș: anunțuri importante pentru angajatori și angajați

Documente necesare pentru acordarea somajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020

Guvernul Romaniei a lansat o platforma online pentru acordarea somajului tehnic

Zile libere 15 August- 26 Decembrie 2020

(În total, 2020, are 15 sărbători legale ce vor fi sărbătorite 4 zile în weekend, iar 11 zile în timpul săptămânii.) Mai jos îți spunem cum arată calendarul pentru următoarele zile libere din acest an: 
15 august – sâmbătă, Adormirea Maicii Domnului; 
30 noiembrie – luni, Sfântul Andrei; 
 1 decembrie – marți, Ziua Națională a României; 
25 decembrie – vineri, Crăciunul; 
26 decembrie – sâmbătă, A doua zi de Crăciun. 

Situație parcări de resedință din Municipiul Pitești

Caută blocul dorit sau strada pe care vrei să ajungi și afla ce locuri de parcare sunt disponibile pe site-ul de mai jos.

Situație parcări de reședință din Pitești

Alte sugestii

7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Stare de alertă- ☣️Măsuri dispuse începând cu data de 1 iunie☣️
Pitești-ul revine la viață
#Bac 2020 și #Măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor pentru unitățile/instituțiile de învățământ
Poftă de ceva dulce?