Centrul Cultural Pitești, ☑noi evenimente 17-23 mai


Data și ora:
Gazdă:

Casa Cărţii, Bulevardul Republicii, Pitești, Romania

Despre

Centrul Cultural Pitești a pregătit pentru perioada 17-23 mai, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, dedicate Zilelor Municipiului Pitești, manifestări care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). La acțiuni, publicul are acces în limita a 50% din capacitatea sălii, iar la spectacolele în aer liber cei interesați trebuie să respecte măsurile în vigoare:
Dialogul cu tema Legile din vechime, în Țara Românească, în cadrul proiectului cultural-educativ “Gânduri, Rostiri, Scrieri
 
Cenaclul Armonii Argeșene, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, avându-i invitați pe poeții Constantin Teodor Craifăleanu și Traian Tăbârcea, eveniment care va avea loc luni, 17 martie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
Dialogul cu tema Lumina materială/ spirituală, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe fizicianul prof. univ. dr. Ion Iorga Șiman, eveniment care va avea loc luni, 17 mai, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
Colocviile Municipiului Pitești, proiect cultural-educativ coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură Argeș, scriitorul și filosoful dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe scriitorul și filosoful Ninel Ganea, marți, 18 mai, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
Vernisajul Expoziției de Pictură și Grafică „Noi Începuturi”, avându-i autori pe artiștii plastici Cristu Zăvoianu (Cristu XXIV), Oana Ionescu (Oanayo XII) și Andrei Ștefan, eveniment care se va desfășura marți, 18 mai, de la ora 16.00, în holul Filarmonicii Pitești.
 
Prelegerea cu tema Istoria Ieroglifică – roman baroc, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Limba română literară de-a lungul timpului”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, eveniment care va avea loc miercuri, 19 mai, de la ora 14.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
 
Recital muzical oferit de Trupa Andrei&Adrian Tase, miercuri, 19 mai, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
Spectacol de folk-pop și dans contemporan, vineri, 21 mai, de la ora 17.00, în Parcul Ștrand. Evenimentul dedicat Zilelor Municipiului Pitești va fi susținut de Grupul Folk P620, coordonat de chitaristul Andrei Bulf, și de membre ale Lotului de Gimnastică Olympic Gym Pitești, sub îndrumarea antrenoarei de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei.
 
Demonstrație de dans sportiv și de street-dance, sâmbătă, 22 mai, de la ora 11.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești, acțiune coordonată de coregrafii Alfred Schieb și Corina Schieb. 
Festivitatea de Premiere a câștigătorilor Concursului de Fotografie Piteștiul Meu, ediția a VI-a, cu tema “Locuri preferate din Pitești”, și vernisajul expoziției care va cuprinde cele mai apreciate fotografii trimise de concurenți. Dublul eveniment se va desfășura sâmbătă, 22 mai, de la ora 12.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.
 
Cupa Zilelor Piteștiului la Șah, competeție care se va desfășura sâmbătă, 22 mai, și duminică, 23 mai, între orele 9 și 15.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții. Evenimentul, care stă sub semnul Zilelor Municipiului Pitești, este organizat în colaborare cu Clubul ACS ALFIL PITEȘTI, coordonatori: instructorii de șah dr. Ovidiu Stancu și Andrei Rădulescu.