Baza Salvamont Cota 2000, cel mai înalt refugiu din țară pentru aventurierii montani

Baza Salvamont Cota 2000, cel mai înalt refugiu din țară pentru aventurierii montani


About

Refugiul Salvamont Cota 2000 este poziționat de-a lungul celebrului drum Transfăgărășan, într-o curbă dinaintea intrării în tunelul Bâlea - Capra, la aproximativ trei km distanță de frumosul Lac Bâlea. Acesta impresionează prin măreția sa, prin construcția pe baza unor serpentine, așezarea într-o curbă foarte strâmtă, culoarea reprezentativă cazurilor de prim ajutor - roșu vizibil, arhitectura sa unicată, accesul foarte facil, dar și prin peisajele de vis surprinse iarna sau vara.
Acest refugiu este destinat salvamontiștilor, precum și aventurierilor montani care au nevoie de adăpost în caz de condiții meteo nefavorabile sau alte probleme. Nu este unitate turistică de cazare. Compartimentarea sa cuprinde mai multe camere, printre care și o cameră de acordare a primului ajutor, iar la etajul trei se află dispeceratul bazei de salvare. De asemenea, unitatea dispune și de SUV-uri și ATV-uri necesare pentru intervenții în caz de ajutor.
Refugiul Salvamont Cota 2000 este cel mai înalt din țară, fiind un loc sigur pentru aventurierii montani și o bază pentru zona de acoperire a salvamontiștilor. Face parte din zona turistică a Munților Făgăraș, renumiți pentru vizitarea Vârfului Moldoveanu (cel mai înalt vârf din România), dar și pentru cel mai apreciat drum montan - Transfăgărășan. Acesta este vizitat anual de milioane de turiști atât pentru frumusețea sa, cât și pentru obiectivele turistice care se găsesc în zonă, cum ar fi: Cetatea Poienari, Barajul Vidraru, Cascada Capra, Lacul Bâlea și multe altele.

  • Ultima portiune a Transfagarasanului argesean, inainte de tunelul spre Balea Lac
Baza de salvare montană Cota 2000 - Transfăgărăşan funcţionează în regim de permanenţă tot timpul anului. Permanența la Cota 2000 este asigurată de către salvatorii montani, sprijiniți de voluntari.

Sursa: Salvamont Argeș; https://transfagarasan.travel/

Similar Suggestions

Rezervația fosiliferă de la Suslănești

Obiectiv turistic

Lacul Capra, o perlă din Munții Făgăraș

Obiectiv turistic

Lacul Jgheburoasa

Obiectiv turistic

Avenul de sub Vârful Grind - cea mai adâncă peșteră din România

Obiectiv turistic

Termele (băile) romane din satul Voinești @ Lerești

Obiectiv turistic