Grădina Zoologică Pitești🦚

Grădină Zoologică


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Pitești, Romania

Despre

  • NOU: De 1 Iunie este anunțată gratuitatea pentru vizitarea Grădinii Zoologice din Pitești.
Program de vizită:
  •  Marţi - Duminică între orele -10:00-17.00
(ultimul bilet de intrare se eliberează la ora 16,30)
  •  Luni - inchis
Tarife:
• Adulți - 8 lei/bilet:
• Copii cu vârsta de peste 3 ani/elevi/studenți/pensionari - 4 lei/bilet;
• Copii cu vârsta de până la 3 ani /persoane cu dizabilități (inclusiv însoțitorul) - intrare gratuită.

 🐻  
Zoo Pitești oferă publicului posibilitatea de a cunoaște și admira peste 1790 de animale, păsări și pești, din 45 de specii, printre care enumerăm: struț Emu, păun, tigru, lei, urși, bivolul alb, căprioare, maimuțe, lupi, nutrii, capre de Camerun, papagali exotici, reptile, precum și diferite specii de păsări de pradă. 
Până la noi reglementări, publicul vizitator va putea accesa doar spațiile deschise din incinta Grădinii Zoo, rămânând închise deocamdată locul de joacă, pavilionul de terarii, acvarii și păsări exotice. 
La casierie, cetățenii sunt obligați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus – păstrarea distanței de 2 metri față de ceilalți vizitatori. 
De asemenea, piteștenii sunt rugați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus pe întreg parcursul vizitei lor în grădina zoologică (este interzisă intrarea pentru vizitare în grupuri mai mari de 3 persoane - excepție fac familiile cu mai mulți copii). 
ATENȚIE! Distanța de 2 metri trebuie păstrată atât între vizitatori, cât și între vizitatori și personalul grădinii zoologice, precum și între vizitatori și animalele din colecție (unde situația permite apropierea la distanțe mai mici). 
Ieșirea vizitatorilor va fi organizată conform indicatoarelor direcționale. Excepție fac vizitatorii cu cărucioare pentru copii și persoanele cu dizabilități care se deplasează în scaun cu rotile; aceste categorii de vizitatori vor utiliza pentru intrare/ieșire calea principală de acces în zoo. 
În situația în care se impune limitarea numărului de vizitatori care pot fi admiși în același timp în incinta grădinii zoologice și acest număr va fi depășit, vor fi anunțați vizitatorii de la intrare că s-a atins numărul maxim permis, iar aceștia vor fi rugați să aștepte până când accesul lor în grădina zoologică va fi permis. 
În funcție de evoluția evenimentelor, programul și/sau condițiile de vizitare pot suferi modificări. Acestea vor fi aduse la cunoștința vizitatorilor în timp util. 
🐵
Situată în Parcul Trivale, Grădina Zoologică Pitești are o suprafata de 12 ha. 
În Grădina Zoo există aproape 70 de specii de animale, păsări, reptile, papagali și pești, fiind estimat un număr total de aproape 1790 de viețuitoare. 
Se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, câinele dingo, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii, carnivore sălbatice-lei, tigri, lupi, urși bruni, fazani din diferite specii, maimuțe etc. 
Grădina Zoologică rămâne unul dintre locurile preferate de copii și părinți în zilele cu soare.

Photo Gallery

Alte sugestii