Concert vocal-simfonic de deschidere a stagiunii a XIV-a

Muzică clasică

Data și ora:
Gazdă:

Calea București 2, Pitești, Romania
Organizator:

Despre

Joi, 10 septembrie, de la ora 19.00, publicul este așteptat la sediul filarmonicii la concertul vocal-simfonic de deschidere a stagiunii a XIV-a. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Dragoș  Oprea, revine, ca solistă, mezzosoprana Maria Miron. În program: Ernesto de Curtis - Non ti scordar di me și Torna surriento , *** - Cielito Lindo, Augustin Lara - Granada, Jolt Kerestely - Copacul, Vicenzo de Crescenzo - Rondine al nido, Pietro Mascagni - Ave Maria, Bedrich Smetana - Dans din Mireasa vândută, Jeronomi Gimenez - Intermezzo din La boda de Luis Alonso, Josef Strauss - Plappermaulchen, Jules Massenet - Suita de balet Cidul(selecțiuni), Manuel de Falla - Dansul focului din Amorul vrăjitor și Antonin Dvořák - Dans slav în sol minor, nr. 8, Furiant.  
Absolventă a Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția canto clasic, la clasa prof. Georgeta Stoleriu, Maria Miron este angajată a Operei Naționale Române din Iași. În perioada 2006-2018 a activat la Opera Națională din București. A participat la mastercassuri și cursuri de perfecționare în colaborare cu Academia di Scalla, printre profesori amintind pe: Ileana Cotrubaș, Viorica Cortez, Giordano Marcello, Vicenzo Scallera, Luciana Serra. A susținut spectacole și concerte atât în țară, cât și în străinătate: Danemarca, Italia, Belgia, Bulgaria, Ungaria. Premiată în 2016 ca cea mai bună artistă lirică, Maria Miron abordează un repertoriu de operă și vocal-simfonic vast, lucrări semnate de Rossini, Mozart, Purcell, Puccini, Ceaikovski, Verdi, Bartholdy, Pegolessi fiind interpretate cu succes pe scenele în care a concertat. 
Tiberiu Dragoș Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica, Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Patricia Seymour ş.a
Abonamentele vândute pentru  perioada ianuarie-iunie 2020 rămân valabile. Biletele pentru concertele noii stagiuni se pun în vânzare la casa de bilete a filarmonicii  începând cu 7 septembrie.
După cinci luni de pauză, concertele Filarmonicii Pitești se vor desfășura din nou în sala de concert. Ca urmare a hotărârii C.J.S.U. nr. 34/31 august 2020 și a Ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Culturii, începând cu 1 septembrie se reia activitatea în sălile de spectacol. Astfel, se vor respecta regulile distanțării sociale, publicul așezându-se doar pe locurile marcate de organizator. Înainte de intrarea în sala de concert, oamenilor li se va măsura temperatura, iar accesul în sală este permis doar cu mască, pe durata concertului publicul având obligația să o poarte.