Schitul Dragoslavele

Schitul Dragoslavele


About

Biserica de lemn „Sfântul Gheorghe” a Schitului Dragoslavele a fost construită în secolul al-XVIII-lea, în jurul anului 1717, în Ardeal. În anul 1933, biserica a fost adusă la Predeal, iar după anul 1948 a fost transferată pe dealul Podișor din Dragoslavele. Lăcașul a fost sfințit la data de 21 august 1949.
În jurul acestei biserici s-a format un schit de călugări. Așezământul monahal a luat ființă în 1929 ca și reședință patriarhală de vară pentru preoțimea musceleană.

Pereții bisericii sunt realizați din bârne de lemn, întreaga construcție fiind așezată pe un soclu înalt, zidit din bolovani de piatră. Intrarea în edificiu se face printr-o ușă masivă din lemn. Biserica este acoperită cu șindrilă, iar acoperișul are o streașină foarte largă, care acoperă cerdacul construit pe toată lungimea laturii sudice a bisericii. 
În interior este formată din altar, naos şi pronaos, deasupra căruia se află turnul clopotniţei, de formă patrulateră înaltă şi ţuguiată. Pictura interioară este originală, în stil ţărănesc, conservată parțial. Deosebită este și sculptura în lemn de tei a catapetesmei și stranelor. Biserica de lemn a schitului Dragoslavele se remarcă imediat prin arhitectura sa, în stil maramureșean, cu turla înaltă și țuguiată, ce servește drept clopotniță.

În jurul aşezării bisericeşti se întinde un peisaj impresionant, care îmbină armonios muntele, apa, pajiştile şi casele adunate de jur împrejurul muntelui.

Comuna Dragoslavele te întâmpină cu numeroase obiective religioase pe care merită să le vizitezi în drumul tău, cum ar fi Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Înălțarea Domnului, Crucea lui Matei Basarab, Crucea lui Lupu Vameșu, precum și Crucea lui Coman Pârcălabul. 

În plus, iubitorii de natură pot admira frumoasele chei, Peștera Dâmbovicioarei ori se pot aventura pe crestele munților Iezer-Păpușa, Făgăraș, Piatra Craiului și Leaota.

Sursa: romania-atractiva.ro; wikipedia.org

Similar Suggestions

Biserica Izvoarelor de Leac și minunile săvârşite de apa tămăduitoare

Biserica

Mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie - Piscul Negru Transfăgărășan

Biserica

Mănăstirea Antonești, una dintre cele mai frumoase așezări monahale de pe Valea Argeșului

Biserica

Mănăstirea Valea din comuna Țițești

Biserica

Mănăstirea Glavacioc

Biserica