„Mémorial des Alliés“, o carte de 11 kilograme

„Mémorial des Alliés“, o carte de 11 kilograme


Address

Strada Victoriei 18, Pitești, Romania

About

 Lucrare de dimensiuni impresionante (L= 42cm, l= 32 cm și grosime= 9,5 cm), cântărind 11 Kg, „Mémorial des Alliés“ este o carte monumentală, frumos ilustrată, realizată în facsimil la Paris, de autorul și ilustratorul Daniel Jacomêt, cel care o și publică în 1929, la editura sa- „Daniel Jacomêt et Cié“ pentru „Societe D’Edition nationales et interalliés- Les Fils de la Liberte, La Civilisation Reconnaissante“. 

 Învelită în piele de culoare maron și având titlul și ornamente aurii, „Mémorial des Alliés“ are 391 de pagini, fiind realizată in-folio, cu o prefață scrisă de Mareșalul Foch. 

Volumul cuprinde 900 de gânduri și impresii, autografiate, scrise special pentru lucrarea aceasta, de către regi sau șefi de stat, conducători religioși, eminenți savanți, artiști sau conducători militari participanți la Primul Război Mondial. 

Publicație comemorativă despre Primul Război Mondial cu facsimile-documente, scrise în limba franceză și nu numai, de oameni de stat ai Puterilor Aliate, grupați după țara din care provin, cartea este ornată cu viniete și miniaturi realizate de Bernard Naudin, dar este și bogat ilustrată cu portrete ale unora dintre șefii de stat, prezenți în volum sau cu ilustrații adaptate, reprezentând scene de luptă din timpul Primului Război Mondial sau steme ale țărilor participante la război. 

 „Mémorial des Alliés“ cuprinde gândurile şi impresiile conducătorilor sau demnitarilor din cele 30 de state participante la această conflagraţie mondială: Franța, Canada, Belgia, Imperiul Britanic, China, Statele Unite ale Americii, Grecia, Italia, Japonia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Croația, Slovenia, Siam, Cehoslovacia, America Latină, Bolivia, Brazilia, Cuba, Ecuador, Guatemala, Haiti, Honduras, Nicaragua, Panama, Peru și Uruguay. 

 Contribuţia fiecărui stat la realizarea acestui volum este marcată prin ataşarea unui semn de carte, simbolizând steagul ţării respective. 

România este reprezentată în această carte prin gândurile şi impresiile, scrise de mână, în limba franceză, de Regele Ferdinand Întregitorul, de primul-ministru de atunci, Ion I.C. Brătianu, de generalul Alexandru Averescu, de Nicolae Iorga, de I. Gh. Duca, de Sextil Pușcariu, de Caius Brediceanu, de Nicolae Titulescu şi de Mitropolitul României, Miron Cristea. 

Similar Suggestions

Vasile Rizeanu, un sculptor, o operă (Bustul lui Dinicu Golescu)

Educatie

Elzevirele și ex-libris-urile Ducelui de Berwick

Educatie

Collection Complette des Oeuvres de M. De Voltaire, o raritate bibliofilă

Educatie

Epistolae familiares, de Marcus Tullius Cicero, cea mai veche carte din fondul Colecțiilor Speciale

Educatie

Cărți premiate la Expoziția Internațională de la Paris din 1878

Educatie