S-a redeschis secția ATI a Spitalului Orășenesc Mioveni!


Începând de astăzi, 23 septembrie, secția ATI a Spitalului Orășenesc Mioveni a fost redeschisă. Important de menționat că secția ATI de la Mioveni are una dintre cele mai mari rate de supraviețuire ale pacienților cu COVID-19 internați în stare critică.

Potrivit managerului Mircea Stoian, până în prezent, la Spitalul Orășenesc Mioveni au fost tratați peste 1.000 de pacienți infectați cu COVID-19.
"Investițiile au fost posibile cu bani din fonduri europane dar și de la bugetul local, de aproximativ 1 milion de euro. Toate paturile au prize de oxigen, se construiește un tomograf dedicat acestor pacientți și o stație nouă de oxigen. Se va începe cu 10 paturi de ATI iar secția de boli infecțioase la capacitate maximă. Ne mobilizăm ca să salvăm vieți", a adăugat managerul Mircea Stoian. 

”Sperăm să avem aceleași rezultate pe care le-am avut în primele două etape. În secția ATI de la Mioveni au fost internați din decembrie 2020 până în luna iulie a.c., când secția și-a încetat activitatea, 274 de pacienți. Am avut o rată de supraviețuire de 70% a pacienților internați la Terapie Intensivă. Deja avem patru solicitări pentru ATI în acest moment”, precizează medicul Adrian Ciocănea, șeful secției ATI de la Spitalul din Mioveni.

Alte sugestii

Atenţie la arderile de mirişti şi vegetaţie uscată!
Mioveni-ul bifează încă o reușită: Sala de sport ultramodernă pentru competiții naționale și internaționale!
Orașul Mioveni este membru al Convenției Primarilor privind Clima și Energia!
Mioveni: Și firmele pot plăti #online impozitele și taxele locale