Pitești: S-a prelungit perioada de distribuire a măștilor de protecție


Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești anunță prelungirea perioadei de distribuire a măștilor de protecție pentru persoanele defavorizate, conform OUG nr. 78/2020. 
Începând cu data de 29.09.2020, distribuirea măștilor de protecție se va face la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești (Bd. Republicii nr. 117B, bloc D5B, parter - fostul sediu al CAR Pensionari), după următorul program:
Luni, Marți, Miercuri 8:30 - 14:30
Joi 8:30 - 16:30
Vineri 8:30 - 11:30
Pentru ridicarea măștilor de protecție, beneficiarii trebuie să prezinte actul de identitate în original sau certificatul de naștere pentru copiii cu handicap.Sunt așteptați să ridice măștile de protecție următoarele categorii:a) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;b) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

***
Primăria Municipiului Pitești a achiziționat 200.000 de măști de protecție destinate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din Pitești. Acestea au fost distribuite unităților de învățământ în perioada 21 – 22 septembrie 2020. Copiii vor intra în posesia măștilor prin intermediul cadrelor didactice de la fiecare instituție de învățământ la care sunt încadrați. Această măsură vine în contextul actual epidemiologic și are drept scop prevenirea răspândirii noului SARS-COV-2.

Alte sugestii

Pitești: Noi măsuri luate de societatea Publitrans 2000
Pitești: Cămin C3 transformat în clădire de locuințe sociale din fonduri nerambursabile
GRAFICUL de colectare a deșeurilor reciclabile- luna SEPTEMBRIE
Pitești: A fost aprobată valoarea taxei de salubrizare/ persoane fizice
Comunicarea actelor și plata taxelor se pot face și pe net la Pitești