Condiții actualizate de călătorie în Republica Bulgaria!


Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.
Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

  • Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:
P.T.F. Giurgiu - Ruse, judeţul Giurgiu
P.T.F. Calafat - Vidin, judeţul Dolj
P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
P.T.F. Turnu Măgurele - P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
P.T.F. Vama Veche - Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Constanta, P.T.F. Zimnicea - Svishtov și P.T.F. Negru Vodă - Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.
 
ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE DORESC SĂ CĂLĂTOREASCĂ ÎN REPUBLICA BULGARIA – RESPECTAREA REGULILOR DE CIRCULAŢIE
Reiterăm recomandarea pentru cetățenii români care călătoresc pe teritoriul Republicii Bulgaria să respecte regulile de circulaţie prevăzute de legislaţia bulgară. Respectând aceste reguli, veţi evita accidentele şi vă veţi putea bucura de o vacanță liniştită!
Precizăm că limitele de viteză sunt următoarele:
- 50 km/h în localităţi;
- 90 km/h în afara localităţilor;
- 140 km/h pe autostrăzi.
Menţionăm că în Bulgaria nu este permisă folosirea aparatelor anti-radar, utilizarea acestora constituind contravenţie şi fiind sancţionată cu amendă.

Alte sugestii

Când sunt următoarele sărbători legale și zile libere 2021
⚠️LISTA actualizată cu #țările incluse de România pe lista roșie & galbenă!
7DAYS7NIGTS, revistă ediție online
Informații utile
Camere web