Bazinul Olimpic Pitești, redeschis publicului!


Bazinul Olimpic din Pitești, omologat prima dată la nivel european, a fost redeschis după lucrări care au durat aproape 3 ani.
La eveniment, au participat personalităților de marcă din sportul românesc: Camelia Potec, campioană olimpică, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Claudiu Covaliu, campion olimpic și mondial, președinte COSR. 
Au fost prezenți, de asemenea, Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei, Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Robert Glință, campion mondial la înot și Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești, Larisa Lăcustă, vicecampioană mondială și antrenor. 
Cu prilejul redeschiderii bazinului olimpic, s-a dat startul antrenamentelor primei competiții: Cupa Simfoniei Lalelelor, în care aproape 400 de copii de la 25 de cluburi se întrec, în acest weekend.

Spațiul modern este accesibil pentru toate vârstele, de el se pot bucura sportivi de performanță, dar și începători în domeniul natației din regiune sau din țară. 

Reabilitarea Bazinului Olimpic a fost realizată în două etape, prima vizând creșterea eficienței energetice - proiect finanțat și din fonduri europene, iar a doua reprezentând reabilitarea propriu-zisă, renovarea tuturor spațiilor din bazin și aducerea lor la standarde internaționale. 
Valoarea totală a proiectului „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești” a fost de 19.206.095,89 lei (cu TVA), din care 13.703.254,54 lei (cu TVA) au fost obținuți prin finanțare nerambursabilă. 
Valoarea finală a lucrărilor executate în cadrul proiectului „Reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a)” a fost de 8.946.340,70 lei (cu TVA), din bugetul local.

Începând de luni, 24 aprilie, Bazinul Olimpic Pitești este deschis pentru public și, în viitor, va găzdui competiții de nivel național și internațional. 

Alte sugestii

Argeș: Lucrările de branșament și de racord ale consumatorilor de apă din aria de operare regională ADIA vor fi suportate de Apă Canal 2000 SA!