Pitești: Noi măsuri luate de societatea Publitrans 2000


Abonamente lunare gratuite

Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Publitrans 2000 S.A. anunţă publicul călător că, începând cu data de 14 septembrie 2020 va suplimenta numărul de autobuze, monitorizând atent şi zilnic gradul de încărcare pe linii şi intervale orare. Programul este afişat în toate staţiile de parcurs şi poate fi accesat prin intermediul site-ului, la secţiunea „Hartă trasee şi orare staţii”.
De asemenea, societatea de transport aduce la cunoştinţa elevilor din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, că începând cu data de 14 septembrie 2020, se vor elibera abonamente lunare gratuite pe toate liniile de la punctul de distribuţie situat în municipiul Piteşti, B-dul Nicolae Bălcescu, Bl. S5, Sc. F, parter.
Programul de funcţionare este de Luni-Vineri între orele 9.00 – 17.00. Abonamentele se eliberează pe baza carnetului de elev emis de unitatea de învăţământ, vizat prin ştampilă pentru anul în curs, copie şi original.
***
Reamintim că urcarea în autobuz este condiţionată de purtarea măştii de protecţie, dar și de obligativitatea respectării regulilor de distanţare, respectiv păstrarea unei distanţe de 1 metru în autobuz, în staţiile de parcurs şi la punctele de vânzare.
În vederea prevenirii îmbolnăvirii şi răspândirii virusului COVID-19, reamintim că S.C. Publitrans 2000 S.A. a dispus următoarele măsuri:
- dezinfectarea zilnică a autobuzelor înainte de ieşirea în cursă cu soluţii concentrate de suprafaţă având efect bactericid, fungicid, sporicid şi virucid, aplicate pe suprafeţele de contact din interiorul autobuzului;
- autobuzele au fost dotate cu dispensere ce conţin substanţe dezinfectante pentru a fi folosite de călători;
- conducătorii auto au fost dotaţi cu măşti de protecţie;
- în interiorul autobuzelor au fost marcate cu verde locurile destinate a fi ocupate de către călători, astfel încât să fie asigurată distanţarea fizică de 1m;
- personalul propriu al societăţii (controlori, vânzători bilete şi abonamente, impiegaţi cap linie), care intră în relaţie cu publicul călător, a fost dotat cu măşti şi mănuşi de protecţie, precum şi cu soluţii dezinfectante;
- pentru informarea călătorilor au fost aplicate la loc vizibil autocolante ce conţin informaţii cu privire la regulile ce trebuie respectate în mijloacele de transport în comun;
- în vederea evitării aglomeraţiei în autobuze a fost asigurat un număr suficient de mijloace de transport. Săptămânal au loc acţiuni de verificare şi sondaj privind gradul de încărcare, corelând astfel numărul mijloacelor de transport cu fluxul de călători.
În această perioadă, lucrătorii Biroului Ordine Publică efectuează acțiuni specifice în vederea prevenirii unor fapte de încălcare a prevederilor Legii nr.55/2020.
Atragem atenția asupra faptului că polițiștii locali vor lua măsuri ferme de sancționare contravențională împotriva persoanelor care nu respectă prevederile legale, sancțiunea fiind cuprinsă între 500 ron și 2500 ron.

Alte sugestii

Bazinul Olimpic Pitești: renovări majore cu probleme ce vor devansa termenul de finalizare
Pitești: 🌲Campanie de colectare a brazilor
Pitești: Imobilul „Casa Cărții” este noul centru de încasări impozite și taxe locale
Pitești: Cămin C3 transformat în clădire de locuințe sociale din fonduri nerambursabile
GRAFICUL de colectare a deșeurilor reciclabile- luna OCTOMBRIE