Peste 4 milioane de euro, finanțare europeană la Mioveni


Achizițiie de aparatură medicală și echipamente de protecție.

Joi,1 octombrie 2020, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc o conferință de presă la care au fost abordate mai multe subiecte de interes.
  • Tema principală a reprezentat-o proiectul de finanțare din fonduri europene destinate Spitalului Orășenesc Mioveni, proiect în valoare de peste 4 milioane de euro. Prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) Spitalele din România implicate în lupta împotriva coronavirusului au putut beneficia de fonduri cu finanțare europeană, banii putând fi accesați pentru decontarea achizițiilor de aparatură medicală și echipamente de protecție.
     Aflat în linia întâi în diagnosticarea, tratarea și recuperarea pacienților din județ, infectați cu COVID-19, Spitalul Orășenesc Mioveni a profitat de oportunitate, reușind să semneze contractul de finanțare pentru proiectul depus de orașul Mioveni ”Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș”, Axa Prioritară 9 ”Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID -19, (OS 9.1) ”Creșterea capacității de gestionare a crizei COVID-19”, în valoare de 19.991.581,80 lei, echivalentul a 4,1 milioane euro.
     Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără: monitoare funcții vitale, concentratoare oxigen, sisteme de intubație, ventilatoare ATI, paturi ATI, stație centrală monitorizare, electrocardiografe, defibrilatoare, ecografe, echipamente pentru protecție.
     Durata de implementare a proiectului este de la 01.10.2020 până la 30.04.2021.
  • În legătură cu darea în exploatare a noului corp al Grădiniței Campionii, au fost obținute avizele de funcționare, urmânda ca din 19 octombrie, primele grupe de copii să se bucure de noile spații.
  • La final, a fost prezentată o analiză a votului în Mioveni și rezultatele alegerilor locale.
 

Alte sugestii

Mioveni: Anunț de început proiect ”Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș”
Mioveni: Elevii care învață în școlile și liceele din Pitești au transport urban gratuit pe autobuzele Publitrans!
Mioveni: Cetățenii, scutiți de penalități pentru datoriile restante la Primărie
Mioveni: Impozitele și taxele pot fi achitate și ONLINE