Noi măsuri restrictive impuse pentru următoarele 14 zile de CJSU Argeș


Se închid sălile de culturism, fitness...etc începând de mâine 4 august

Update 3 August:
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi, 03 august, în ședință extraordinară și a adoptat hotarârea nr. 28. Ținând cont de situația epidemiologică din județ și de hotararea CNSU nr. 38, hotărâre care are aplicabilitate și în Argeș, s-a dispus armonizarea acesteia cu hotărârea CJSU nr. 26 din 28.07.2020, prin modificarea prevederilor art. 3 pct. 3.2 care va avea următorul conținut: 
🛑“Activitățile comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri , se suspendă între orele 23.00 – 06.00, administratorii spațiilor în care se desfășoară aceste activități asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”. Decizia intră în vigoare din această seară, începând cu ora 23.00.
🛑Tot în ședința CJSU de astăzi, 03 august, a fost adoptată o nouă decizie prin care „se suspendă activitatea sălilor de culturism, fitness, gimnastică aerobică și alte asemenea activități pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 04.08.2020, ora 08.00.”
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din zona carantinată, reamintim că este operaţională linia Telverde pentru informaţii legate de coronavirus- 0800800358. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.
👇
Măsurile restrictive suplimentare adoptate în ședința CJSU de astăzi și care vor fi aplicate în perioada următoare în toate cele 102 localități din județ:

-          Limitarea programului de funcționare a teraselor în timpul săptămânii până la ora 22, în weekend ora 23 se extinde și la evenimentele private ( nunți, botezuri, aniversare
-          Obligativitatea portului măștii de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani în toate locurile publice sau private, închise sau deschise,  unde există o aglomerare de persoane, unde sunt mai mult de 2 persoane în același loc
-          Instituțiile statului sunt obligate să-și adapteze activitatea conform prevederilor legale privind măsurile sanitare, distanțarea fizică în interiorul lor etc
-          Transportul public rămâne în aceeași stare de alertă: nu este permis transportul persoanelor peste capacitatea autobuzelor, respectiv maxi-taxi, port obligatoriu al măștii de protecție și păstrarea distanței fizice conform capacității mijlocului de transport.  În cadrul ședinței s-a luat decizia ca orice operator economic carenu  respectă legislația în vigoare va fi amendat și va fi închis pentru o perioadă de 14 zile. 
Sancțiunile sunt cuprinse între 500 lei – 2.500 de lei , dar prefectul avertizeazpă că se va aplica amenda în cuantumul ei maxim.
Majoritatea  deciziile intră în vigoare de astăzi , 28 iulie pe o perioadă neprecizată.
 
“Avem toate instrumentele necesare pntru a putea întoarce trendul cazurilor pozitive, instrumente ce ne vor permite să gestionăm mult mai bine pandemia și să limităm cât mai mult posibil răspândirea acestui virus.
Suntem pe un trend crescător în Argeș, se rapotează îm medie 100 de cazuri noi de persoane testate pozitiv „ a mai declarat prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Alte sugestii

Poliția de frontieră: se lucrează la capacitate maximă în perioada sezonului estival
Condiții de ieșire din țară pentru minori
Atenție contribuabili: se lucrează cu personal mai puțin la Finanțe!
Clarificări privind situația legală a autovehiculelor cu volanul pe partea dreaptă, care sunt sau urmează să fie înmatriculate în România
Spitalul Orășenesc Mioveni: Laboratorul de biologie moleculară efectuează, contra cost, testări în vederea determinării infecției cu virusul SARS - CoV-2