Mioveniul a devenit, preț de câteva ore, capitala portului popular!


Iubitorii tradițiilor argeșene, păstrătorii și promotorii costumelor populare au oferit ieri o frumoasă lecție de cultură și istorie.
 
Peste 70 de localități din Argeș și-au trimis grupuri și ansambluri de copii, îmbrăcați în cele mai frumoase straie populare, reprezentative fiecărei zone, să ia parte la evenimentul dedicat Zilei Naționale a Portului Popular, organizat în orașul Mioveni.

Lor li s-au alăturat oaspeți din Brașov, Brăila, Bistrița, Cluj, Gorj, Maramureș și Mureș, toți mândri să-și etaleze moștenirea culturală, păstrată în lada de zestre a valorilor naționale.
 
La eveniment au fost prezenți Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, alături de vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, reprezentanți ai parlamentului - deputații Simona Bucura Oprescu, Remus Mihalcea, Nicolae Pavelescu, Aurel Bălășoiu, senator Cristina Stocheci, foarte mulți colegi primari din județ, subprefecții Bogdan Minciunescu și Ciprian Neculăescu, consilieri județeni și locali și mulți alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură, deconcentrate, mediului academic sau din mediul privat. 
 
Primarul Ion Georgescu: “Tuturor le mulțumesc pentru participare si pentru prețuirea pe care o au față de tradiție și portul popular autentic, românesc.”
 
Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Mioveni - prin Centrul Cultural Mioveni alături de Consiliul Județean Argeș - prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești (secție a CJCA Argeș).

Alte sugestii

Mioveni: Se lucrează la noul pod peste Argeșel din cartierul Racovița !
Mioveni: Scutiri de la plata majorărilor!
Mioveni: Și firmele pot plăti #online impozitele și taxele locale