Milioane de euro alocate prin PNRR pentru amenajarea de noi piste pentru biciclete!


Simona Bucura Oprescu: “Peste 250 de milioane de euro alocate prin PNRR  pentru amenajarea de noi piste pentru biciclete!” 

Recent a fost pus în dezbatere publică un proiect privind regulile pentru realizarea, amenajarea și omologarea traseelor de #cicloturism
 
Clasificarea traseelor se va face astfel:
·         după criteriul nivelului teritorial, în trei ranguri: naționale (trec prin cel puțin trei județe), regionale (trec prin cel puțin două județe) și locale (trec prin cel puțin un județ);
·         după criteriul nivelului de dificultate, în trei grade: lejer, mediu și dificil;
·         după criteriul formei, în două tipuri: liniar și circuit.
 
De realizarea, amenajarea și omologarea acestor piste de bicicletă se va ocupa Centrul Național de Coordonare Velo, ce va activa în cadrul MDLPA.
 
Va fi dezvoltată și o platformă națională, numită eVelo, și a unei aplicații digitale pentru telefoane inteligente, prin care vor fi oferite celor interesați informații tematice despre cicloturism.
 
Nu în cele din urmă, proiectul stabilește și sancțiuni pentru împiedicarea accesului și circulației pe trasee cicloturistice. De exemplu, amenzile vor fi de până la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice amenzile se dublează.
 
Mai multe detalii puteți afla accesând următorul link: https://www.mdlpa.ro/pages/proiecthgaprobarenormecreareamenajaretraseecicloturism?fbclid=IwAR3FeVcIJWWcgxPNmcwVYCU3dmw6Aq7gkATQbZLxHLtVIy0VYwLESMIXvFs

Alte sugestii

Remus Mihalcea: În orice stat civilizat, asistența medicală de urgență este la Ministerul Sănătății!
Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni: Miniștrii PSD implementează rapid măsurile din programul "Sprijin pentru România"!
Simona Bucura Oprescu: “Modernizăm și dezvoltăm infrastructura Argeșului!
Firmele care dețin spații în blocuri construite înainte de anul 2000 vor putea beneficia de fonduri prin PNRR pentru modernizare!