Mănăstirea rupestră de la Corbii de Piatră


Address

DC4, Jgheaburi 117285, Romania

Telefon

Despre

Mănăstirea Corbii de Piatră este o mănăstire din România situată în satul Jgheaburi, comuna Corbi, (județul Argeș). Mănăstirea este un ansamblu rupestru din secolul XIV, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab (1512-1521).
Biserica mănăstirii este săpată în stâncă (gresie). Lângă biserică, săpat tot în stâncă, se află trapeza mănăstirii, sala de mese a mănăstirii, un spațiu dăltuit la rându-i în stâncă, despre care tradiția afirmă că a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal în aer liber, pentru a face judecăți publice. Este situată la 400 m de centrul comunei Corbi, pe malul stâng al Râului Doamnei (județul Argeș). Această localitate este atestată ca fiind locul de baștină al Corvineștilor. În prezent încă se mai pot observa în zonă ruinele castelului lui Voicu, tatăl lui Ioan Corvin. Biserica rupestră de la Corbii de Piatră a fost săpată în peretele masiv de stâncă, înalt de circa 30 m și lung de 14,5 m.
Pentru frumusetea si unicitatea ei, BISERICA CORBII DE PIATRA, intra in topul meu al celor mai frumoase biserici din Romania.

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Mânăstirea Trivale "Sfânta Treime"

Biserica

Biserica Costești

Biserica

Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă

Biserica

Catedrala „Sf. Petru și Pavel" Mioveni

Biserica

Mănăstirea Curtea de Argeș

Biserica