Actualizare meteo: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece!


Interval de valabilitate: 13 aprilie, ora 16:00 – 16 aprilie, ora 10:00

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;
În intervalul menționat, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ - local 15...25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30...40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.
În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.
La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60...65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.
Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Alte sugestii

Corpul de control al Prim-ministrului a sesizat Ministerul Public „in rem” privind accesul în Registrul Electronic Național de Vaccinări
Argeș: CJSU a decis! Municipiul Pitești are primul weekend cu restricții suplimentare.
Linie telefonică de sprijin psihologic pentru persoanele afectate de pandemie
Spațiul Privat Virtual - la un click distanță de serviciile oferite de A.N.A.F.
Aveți un minut? Vorbim despre bani, banii dumneavoastră!