Avertizare Meteo: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ!


Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ, COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 10:00 - 13 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

      În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90...100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…85 km/h.
      În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 12:00 - 13 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului
Zone afectate: zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali

      În intervalul menționat, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120...130 km/h.

Alte sugestii

CJSU Argeș: Noi restricții în județ!
Amenzi uriașe pentru cei care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilităţi!
Spitalul Orășenesc Mioveni: Laboratorul de biologie moleculară efectuează, contra cost, testări în vederea determinării infecției cu virusul SARS - CoV-2
Clarificări privind situația legală a autovehiculelor cu volanul pe partea dreaptă, care sunt sau urmează să fie înmatriculate în România
Atenție contribuabili: se lucrează cu personal mai puțin la Finanțe!