„Ziua internațională a muzeelor” și „Ziua veteranilor de război”


Data și ora:
Gazdă:
Racovița 115400, Romania

Despre

Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația Ordessos organizează „Ziua internațională a muzeelor” și „Ziua veteranilor de război”.
***Ziua veteranilor de război este sărbătorită, în fiecare an, la 29 aprilie, amintind de data la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ''veteran de război'', în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război. În contextul zilelor libere prilejuite de sărbătorile pascale, aniversarea veteranilor a fost amânată, iar autoritățile au decis ca această zi să fie marcată pe 18 mai 2019.
**În cadrul evenimentului cei prezenți vor putea vizita Colecția publică etnografică „Prof. Constantin Năstase”, găzduită în Cula Racovița, urmată de momente artistice oferite de „Corul veteranilor Militari” Argeș dar și de Ansamblul Folcloric „Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni.
*La eveniment va fi prezent și profesorulul general de brigadă în retragere Constantin I. Năstase, cel mai în vârstă erou al Mioveniului.