Festival Național de Folclor Mioveni-ediția I


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Popescu 3, Mioveni 115400, Romania

Despre

Ediția I va avea loc în perioada 8 – 11 august 2019, la Mioveni. La concurs vor participa 8 grupuri din regiunile țării și două grupuri de invitați speciali din Rusia și China.
Astfel, participă ansamblurile: Balada Humorului din județul Suceava, Junii Brașovului din județul Brașov, Junii Podgoriei din județul Arad, Mugurelul al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Bărăganul din județul Călăraș, Someșul din județul Sălaj, Zestrea din județul Bacău, Doina Bascovului din județul Argeș. Lor li se vor alătura Ansamblul "Boyarishnya" al Centrului Cultural Istra, oraș aflat în zona administrativă a regiunii Moscova, dar și două grupuri din China, respectiv GAOWA Dancing Ensemble din Beijing și Tribe Wildness Dancing Ensemble din Yuanxiang.
Evenimentul va debuta joi, 8 august, de la ora 18.00, cu o paradă a portului popular specific fiecărei zone din care provin ansamblurile invitate. Parada va porni de la troița situată la intrarea în cartierul Mioveni dinspre Racovița și va continua pe Bulevardul Dacia, până la primăria orașului.
Juriul Festivalului va fi format din specialişti în domeniu, oameni de cultură şi reprezentanţi ai organizatorilor: Ileana Vieru, realizator de emisiuni la Radio România, Constantin Enceanu, un simbol al muzicii populare oltenești, Doina Virginia Işfănoni -istoric şi teoretician de artă, argeșeanul Cătălin Oancea, dansator și maestru coregraf.