Colectare deșeuri electrice și electronice


Data și ora:
Gazdă:
Piața Primăriei, Strada Victoriei, Pitești, Romania
Organizator:

Despre

♻️ PUNCT DE COLECTARE PROVIZORIU
Pe 19 octombrie, între orele 10.00-17.00, va fi amenajat un punct provizoriu de colectare a deșeurilor electrice în fața Primăriei Pitești. Vino cu aparatele electrice vechi sau defecte și ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți.
♻️ PREMII
- opt mașini de călcat;
- opt blendere;
- cinci mixere
- o cafetieră.

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 19 octombrie, la ora 17.30, la Primăria Pitești.

Inițiată la nivel european de organizația WEEE Forum, centrul de competență numărul unu în lume în gestionarea deșeurilor electrice, această zi dedicată special pentru a trage un semnal de alarmă în privința deșeurilor electrice va avea loc în majoritatea țărilor europene, dar și în alte țări din lume, în data de 14 octombrie 2019.

Legislația națională care transpune standardele europene se traduce în obligativitatea de a colecta selectiv deșeurile electrice, obligativitate care îi revine atât cetățeanului, cât și autorităților locale, firmelor și instituțiilor. De aceea, colectarea deșeurilor electrice este o parte esențială a efortului colectiv care vizează protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unor sisteme eficiente și încurajarea bunelor obiceiuri în rândul populației.

Municipiul Pitești susține protecția mediului înconjurător și își încurajează cetățenii și partenerii să fie responsabili față de mediu. Inspirați de realitatea occidentală în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, organizăm, cu sprijinul colaboratorilor noștri, o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Serviciul Local de Colectare Argeș și Primăria Pitești pun la dispoziția piteștenilor servicii gratuite de colectare, cu costuri zero!