Centrul Cultural Pitești, noi evenimente 14 -18 iunie!


Data și ora:
Gazdă:

Casa Cărţii, Bulevardul Republicii, Pitești, Romania

Despre

Centrul Cultural Pitești a pregătit, pentru perioada 14 -18 iunie, noi evenimente cultural-educative, acțiuni la care publicul are acces în limita a 50% din capacitatea sălii:
  • Prelegerea cu tema “Lectură publică din poezia contemporană turcă”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Gânduri, Rostiri, Scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, luni, 14 iunie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
  • Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 14 iunie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

  • Prelegerea cu tema „Lumina Creată și Lumina Necreată - Aspecte Dogmatice, Științifice și Filosofice”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești, eveniment care va avea loc luni, 14 iunie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

  • Dezbaterea cu tema “Proiecte socio-culturale pentru Argeș”, în cadrul proiectului „Multiculturalism în România”, coordonat de prof. univ. dr. Angelo Sinisi, de la Universitatea Bologna, având-o invitată pe lector univ. dr. Crenguța Ileana Sinisi, de la Facultatea de Științe Economice și Drept a Universității Pitești și profesor asociat la Univesitatea Bologna. Evenimentul se va desfășura marți, 15 iunie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
  • Prelegerea cu tema „Fundația Culturală Ilfoveanu - Gheorghe Badea”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 16 iunie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții. 
 
  • Prelegerea cu tema “Iluminismul Românesc (I)”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Limba Română Contemporană de-a Lungul Timpului”, coordonat de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, eveniment care va avea loc miercuri, 16 iunie, de la ora 14.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
 
  • Prelegerea cu tema „Istorii cotidiene în Amintirile colonelului Lăcusteanu”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și Istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. Marin Toma, eveniment care va fi transmis live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, joi, 17 iunie, de la ora 14.00.
 
  • Dialogul cu tema „Tradiții și Meșteșuguri”, în cadrul proiectului „Medalion Cultural”, coordonat de interpreta de romanțe și promotorul cultural Mariana Claudia Filipescu, având-o invitată pe Zizica Mihai, meșter popular din Câmpulung Muscel, eveniment care va avea loc joi, 17 iunie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 
  • Recitalul muzical cu tema „Creații proprii” oferit de Trupa Andrei&Adrian Tase, vineri, 18 iunie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.