„Autorul și cititorii săi” la Centrul Cultural Pitești

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Casa Cărţii, Bulevardul Republicii, Pitești, Romania

Despre

Centrul Cultural Pitești și Uniunea Scriitorilor din România Filiala Pitești demarează proiectul cultural-educativ, sub genericul „Autorul și cititorii săi”, în vederea promovării membrilor USR Pitești și a creațiilor lor literare, în rândul comunității.
Prima ediție a proiectului, coordonat de președintele Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România, prof.univ.dr. Nicolae Oprea, critic literar, îl va avea invitat pe prozatorul Dumitru Ungureanu, care-și va prezenta volumul de proză cu titlul „Prunele electrice”.
Evenimentul se va desfășura miercuri, 2 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Originar din județul Dâmbovița, Dumitru Ungureanu s-a remarcat printr-o serie de volume de proză scurtă și romane, fiind prezent și în antologii, și apreciat drept un condeier subtil și de substanță, care priveste lumea sa cu umorul suculent al unui Creangă valah, dublat de sarcasmul mitic(esc) al unui Caragiale mai dezabuzat ca niciodată de «jmecheria» personajelor sale și totuși, cu înțelegere genuină a dulcii lor ticaloșii", așa cum observa criticul literar Dan-Silviu Boerescu.